Zdravím ve spolek,
je to cca hodinu zpět co jsem se vracel domů a najednou za mnou hlídka Městských opičáků. Zastavil jsem jim a že chtějí řidičský, občanský průkaz a malý techničák a že mi nesvítí levé světlo. Vylezl jsem ven a světlo svítilo, nevím, asi zhaslo jen na tu chvilku, kdy to viděli opičáci, náhoda. Jako na potvoru jsem řidičák zapomněl v jiném autě a občanku u sebe neměl, proto jsem jim slušně navrhl, že jim nadiktuji své jméno, příjmení, trvalý pobyt, rodné číslo, atd... a ať si to najdou v registru osob, že nemám povinnost mít u sebe občanský průkaz. Na to na mě jeden z opičáků začal doslova řvát že jak si to představuji zapomenou si řidičák. Řekl jsem mu, že tedy zavoláme na místo PČR, to on odmítl, že přeci nebude volat PČR kvůli tomu. Inu tedy, zavolal jsem PČR sám a už do telefonu jsem jim řekl o co jde, že se strážníka bojím, protože na mě řve a že po mě vyžaduje občanský průkaz, i když jsem mu nabídl, že se mu prokážu údaji + jsem měl v autě další 3 členy posádky, kteří rádi dosvědčí kdo jsem

. Asi za necelých 10 minut dorazila hlídka PČR a ptala co se stalo. Vše jsem jim to vysvětlil + jim ještě museli měšťáci říci, kdo je řidič, protože moje auto už dávno bylo zaparkované u krajnice (hlídka MP mě zastavila u krajnice, kde je hned parkoviště u kraje vozovky.) a tak ani nevěděli, kdo s tím autem přijel, jen měšťáci to věděli, protože mě zastavili. Mohli mě vůbec státní potom lustrovat kvůli zelené kartě? Přece přijeli řešit občanku a oni vůbec neřešili to údajné světlo, kvůli kterému mě opičáci zastavili, ale řešili proč u sebe nemám zelenou kartu a napálili mi za to rovnou 1000Kč pokutu. S tím jsem nesouhlasil a tak že tedy to dáme do správního. PČR se trošku cukal, ale nakonec po cca 20 minutách jejich sepisování přišel s papírem, že se mohu vyjádřit a že to potřebuje podepsat. Oboje jsem odmítl, že se vyjádřím až u správního orgánu. PČR si nasedli do auta a odjeli. Vše mám zdokumentované na videu, kde mám jak řev strážníka městské policie, tak i to, jak mi PČR říká "no když je tady pán drsný a vyskakuje si na Městskou policii, tak to to dáme za 1000Kč" a pak si ještě něco společně s Městskou policií řešili.
1) A moje otázka zní, jak postupovat dále? Vyčkat na dopis od úřadu a jak se bránit poté? Přece jen 1000kč za zapomenutou zelenou kartu (neřekl jsem doslova ani PČR , že jí u sebe nemám) mi přijde trochu moc, navíc když si sami mohou ověřit, zda je auto pojištěné. To jsem jim i sám řekl. Děkuji všem za jakékoliv rady

2) Městská policie mě při zastavení ani nepoučila a rovnou ke mně přišla a spustila "Tak doklady Vaše a i od vozidla" + na mě strážník zvyšoval hlas a byl lehce arogantní. A to jsem mu jen řekl, že občanku mu dávat nemusím (nechtěl jsem přímo říci, že jí u sebe nemám). Mám strážníkovo ev. číslo, má cenu podávat stížnost?
PČR zase pro změnu se choval tak, že mi chce dát pokutu jen proto, že se bavil předtím s Měšťákem a ještě se domlouvali, že se někde sejdou za 10 minut a proberou to. Je to důvod pro podjatost? Jednání mě a PČR - nebyl jsem poučen o svých právech ani od nich, ani to městských opičáků. Mám vše natočené samozřejmě.
3) Po ukončení tohoto jsem ani ne za 5 minut potkal ty samé měšťáky na benzínové stanici a všiml jsem si, že jim nesvítí zadní SPZ osvětlení. Slušně jsem jim tedy došel říci, že když už kontrolují ostatní řidiče, měli by si opravit světlo u svého auta. Strážník poděkoval, nasedl do auta a odjel. A to nám mají jít příkaldem a vybírají za to samé pokuty, no jo no