V podstatě už máte všechny body do odvolání výše uvedené, chce to jen, aby někdo uviděl tu bagatelnost. Jde o přestupek, kde se ani nenapaří body, na rozdíl třeba od telefonování za jízdy ap. Ta sankce 6M bez je ve spojení s tím naprosto nesmyslná. O pár km dál (SRN, Rakousko) by se jednalo o naprosto společensky přijatelné jednání a za opicemi jsme spíše my, takže žvanit o společenské nebezpečnosti je pokrytectví, které má zakrýt pravou podstatu silničního fašismu u nás. Já bych to tam v tomhle duchu napsal, ale ne každý je milý sociopat jako já.

Je potřeba to postavit na tom, že nebylo prokázáno řízení pod vlivem alkoholu, že měření nebylo zcela v pořádku a že chybí zavinění (nebyl důvod se domnívat), chybí materiální stránka = jednání musí vykazovat
určitou (= orgán musí napsat jakou) míru společenské nebezpečnosti, změřené hodnoty jsou v širším pásmu chyb přístroje (nemusí to být vždy jen 0,04), platnost kalibrace na konci ......
Když jsem to pročítal, tak mě napadlo, že při průměrné rychlosti odbourávání 0,1-0,2 prom/hod (prakticky reakce nultého řádu, rychlost není závislá na koncentraci v krvi) tak za 10 minut (rozestup měření) je to -0,016 až -0,032 (pokud je našinec již na sestupné části křivky = po cca 2h). Při výsledku
prvního měření pod 0,3 prom. a dobrém metabolismu, vyšší hmotnosti, intenzivnějšímu dýchání atd. by po 10 minutách, již měl být pokles pod 0,27 atd. , to znamená rozpyl po sobě jdoucích měření vždy větší než 10%.
Takže se vyplatí trvat na 10 minutovém rozestupu měření nebo rovnou po prvním měření odmítnout tento způsob a nechat se odvézt na krev.Při příjezdu na krev náhle souhlasit s opakovaným měřením (au, já zapomněl na jehlu), to již bude pod 0,24 a pomahači by to měli vzdát, protože riskují, že zkoušku zaplatí.
http://auto.idnes.cz/mezi-dechovou-a-krevni-zkouskou-nesmi-byt-zbytecna-prodleva-pr5-/automoto.aspx?c=A120502_143646_automoto_fdv