... Něco jinýho jsou revizoři doprovázený zedníkama, před nima jsem se vždy otočil a šel jinám ale jak to teď chodí nevím, ...
na tohle je báječnej kamarád, jinak zaměstanenc DPHMP, tedy vybaven "režijkou"
když jsem s ním párkrát jel do centra. tak jsme na nám. republiky zažili tu přepadovku
scénka v podání revizor, nával před eskalátory a kamarádtedy tlačíme se ke schodům, když tu náhle proti nám nějaké individuum a nabízí nám nějakou placku
k tomu cosi mumlá
procházím hloučkem za plné ignorace, kamarád provádí úhybný manévr, když tu ho individuum chytá za kapucu a haleká
" kam si jako myslíš že deš maldej, přepravní kontorla, předložte platný jízdní doklad..."
"hele dej ty pracky pryč nebo se ti stane něco nehezkýho..."
" hele mladej, nebuď drzej nebo ti jednu ubalim a eště řeknu že si mě napad"
"víč co, di doprdele, stejně tu nemáš četníka..." a snaží se vyprostit kapucu ze sevření
tu náhle se od druhé strany tunelu odlepují dvě postavy v černých montérkách s kšiltovkou nějakého šachového klubu
" tak co je to tady !"
" tady pán nechce předložit platný jízdní doklad..."
" tak předložte tady panu revizorovi jízdenku a mě dejte občanku"
v tuto chvíli se tedy od eskalátorů vracím i já, stál jsem chvilku bokem a bavil se
" proč by vám měl dávat občanku, je snad hledanej?"
" a vy ste co?, dejte mi občanku"
"nedám, jsem snad taky hledanej?"
přijíždí další metro a před eskalátory je opět plno, zjišťujeme, že je tu celkem 5 revizorů a 2 MP
" nejste hledanej, ale já po vás chci abyste mi prokázal totožnost "
" helete, nemoh by mi tady ten teda ukázat ten lístek, mě tady utíkaj další lidi..."
" no tak předložte pánovi jízdenku, on si vás zkontroluje a nezdržuje tady "
v tuto chvíli kolega vyndavá režijku, podává ji revizorovi, na toho jdou mrákoty...
" co to je? " povídaj montérky
" to je průkazka co maj zaměstnanci..."
" no takže je to vpořádku a my už tu nemusíme bejt ?" na občanky se už zapomělo...
" jo je to vpořádku..."
resumé
po mě jízdenku nikdo nechtěl, ačkoli jsem ji měl
okolo nás prošly 3 soupravy metra se sníženou kontrolou
za mě
dobře strávenejch 10minut