ViktorN, ty jedeš hrozný bomby, vřelé díky za ně

.
Chtěl jsem si před odpovědí dohledat relevantní paragrafy, abych se případně neptal zbytečně, ale těžko říct, kdy se k tomu dostanu, tak raději budu vypadat za hlupce, než něco zase prošvihnout.
V prvé řadě jsem ještě zcela nepochopil ty typy aspektů ve správku (co je charakterizuje, jejich souvislosti, atd.), ale to si dohledám, to aktuálně nehoří.
Spíš by mě zajímalo, jestli je někde uvedena maximální hodnota součtu svítivostí montovaných svět. zdrojů (to si také případně dohledám) a jestli by se tento parametr, tak jak je, dal použít jako adekvátní argument pro obhajobu. Abych to upřesnil: jestli tento parametr neslouží pouze pro spec. pracovistě, která ti na jeho základě buď udělí a nebo neudělí třeba vyjímku pro použití ve vozidle, pro zápis do techničáku, homologaci, ale mně, jako fyzické osobě se nepřísluší tím ohánět (byť bych si tu svítivost ověřil a byla v toleranci), jelikož a jednoduše tu homologaci, vyjímku, či zápis v techničáku nemám. Čímž bych mohl být sestřelen.
Ty LEDky STK skutečně prošly (jen nevim jak, nechal ji dělat známej

), geometrie světel je také OK, ale pořád to naráží na fakt, že nemám tu homologaci.
Tvrzení, že výrobce uvádí, že jsou tyto žárovky náhradou za halogeny se mi líbí, to by mohlo podtrhnout nevědomou nedbalost, ale pořád je tu onen Damoklův meč ve vzduchu : neznalost neomlouvá a tudíž mě to odpovědnosti nezbavuje. Rovněž se mi líbí argument o ekologii (což je ve výsledku pravda, to mám na LEDkách rád a je to asi ten nehlavnější důvod, proč na autě jsou - jenže to nikoho z orgánů nezajímá), ale opět: přísluší mi tímto způsobem naplňovat direktivu komise ES 244/2009, když to dělám v rozporu s jiným zájmem a to zájmem ignorantských vymaštěných ploskolebců a jejich omezujících a kasuplnících vyhlášek?
Rád bych se ještě zeptal, co je to to "MD"? Nic smysluplnýho mi strajda G. nevygooglil a tyhle akce mám rád, takže bych do toho případně šel

. A protokol geometrie světel by se také sehnat dal, pokud by byli ochotni jej vystavit. Předpokládám, že by mohlo stačit aktuální datum, nemusí být zpětně, ne?
Každopádně všechny tyto argumenty, až na to vyjádření výrobce, si myslím, že by mě mohli zbavit onoho nevědomého porušení. Nebude-li to pro mne přítěží?
Po přečtení jiného vlákna mně napadlo, že bych to mohl uhrát na nouzové dojetí. Buď že z důvodu nějaké závady, třeba altíku, bylo palubní napetí třeba 17V a že žárovky odešly jedna za druhou, včetně té rezervní (protijedoucí auta na mě po cestě pořád blikala) a tak jsem tam někde u krajnice loupnul LEDky, jejichž předřadníky jsou koncipovány na 12 - 24V a tudíž tohle napětí ustojí. Ty LED žárovky byly v autě instalovány, když jsem auto koupil a já je prostě v autě vozil někde u rezervy, kam jsem je kdysi hodil po výměně za heligony. A jaká náhodička, zrovna se hodily. Pokud by se ptali, proč jsem raději nejel nouzově bez osvětlení, tak mi přišlo lepší jet osvětlený, než neosvětlený, když jsem měl tu možnost. Jelikož maj fotky rozsvíceného světla, kde je i svítící žárovička parkovačky a mohli by tvrdit, že když tam bylo vyšší napětí, jakto, že parkovačka svítí normálně a nepřepálí se taky, tak řeknu, že ty taky odešly a že jsem je přepojil na zdroj LEDek, páč má na výstupu 12V a dal jsem tam rezervní žárovky. Jelikož jezdím servis elektro, tak vybavení a zkušenosti mám pořád s sebou. A nebo že jas žárovičky se nedá z fotky posoudit, zhledem k automatické cloně foťáku a v kontrastu při focení svítící LED žárovky (uvedl bych spíš odborně: svítícího LED zdroje, což by je mohlo zmást a poškádlit).
Jedinej (možná nejen) problém je, že si nejsem jistej, jestli by mohla nastat taková závada, třeba právě v tom altíku, aby mohlo být palubní napětí vyšší, než běžný a pokud ne, tak jestli má šiml možnost to vědět. V tom případku bych to musel hrát směrem, že jsem uplný laik a po odpálení poslední žárovky jsem tam ze zoufalství dal ty LEDky, a že snad vydrží, než dojedu k mému autoservisu, kde jsem se až poté dozvěděl, že jsem měl moc vysoký napětí a LEDky to ustály, páč byly koncipovány a že po výměně altíku je vše OK. To, že mě servisáci okradli s fingovanou výměnou altíku a pohádkou o vyšším napětí přece jako laik nemůžu vědět.
Mno, na čem stavět se asi rozhodně podle spisu.
Ještě bych měl dvě otázky:
1) Mohl bych trochu poprudit a nechat si spis poslat poštou, když bych tu žádost poslal s několikastránkovým výčtem relevantních paragrafů, dle návodu jednoho kolegy tady z fóra, což mu prý vždycky fungovalo, i když mám bydliště asi 30km od kanclu toho šimla? Já vim, odpovědí je: Schrödingerova kočka, jen spíš, jestli někdo na tuti neví, že to smysl nemá.
2)Kdy podat námitku podjatosti? Současně s odporem a nebo až se rozjede správko? Vím, že by to mělo být okamžitě po zjištění tohoto faktu, ale aby to vůbec někdo akceptoval, když správní rízení ještě nejede a nepřišel tento žolík v niveč. Každopádně tohle inkriminované souvěčíčko mě taky přaštilo do čumáku a trochu se mne dotklo, jelikož nějakej ten zápis v kartě mám, ale nikdo z těch trotlíků netuší, jak to vlastně bylo a jak se jinak chovám k ostatním účastníkům silničního provozu a na základě strohých zápisů mě hned udělit cejch zločince nejvyššího kalibru?! Ale nikdy by mě nenapadlo, že se to dá krásně využít v můj prospěch.
V poslední řadě bych další a vlastně i již uvedené postupy rád řešil neveřejně, pokud bych mohl poprosit. Nepřítel přeci jen nespí a nechtěl bych nic ponechávat náhodě.