ok, dohledam. jinak, pokud vas to zajima. dnes jsem se dostavil na zaklade predvolani. probihalo to nasledovne
0) donesl jsem na podatelnu stiznost na nezakonnost jednani.
1) dotycny urednik se rano omluvil a tudiz to prevzal uplne jiny
2) tento urednik mi na zaznam mimojine rekl, ze neni pravnik, na dotaz do kdy musi zahajit prestupkove rizeni od nahlaseni prestupku mi odpovedel, ze nevi. ze zna jen horni hranici. chvili hledal v zakone a pak to vzdal.
3) stale jsem tedy doufal, ze tim to konci, nicmene byl pozvan i mestak (jeden se omluvil)
4) nechal jsem ho precist si pouceni svedka a tesne pred tim, nez tedy zacal jeho "vyslech" jsem podal namitku podjatosti. a to jak na dotycneho urednika, ktery to ma na starosti, tak na urednika, ktery ho aktualne zastupoval.
5) ten to tedy zaprotokoloval (namitka podana na zaklade paragrafu 14 a zaroven na zaklade podane stiznosti na nezakonost)
6) i jal se pokracovat. na to ja jsem ho upozornil, ze vzhledem k tomu, ze casu na obeslani a na konkretni dobu meli dost, tedy se nejedna o jednani, ktere nesnese odkladu, jedna protipravne. on, ze pokracuje vyslechem svedka. tedy jsem rekl, at zavola sveho nadrizeneho. nacez on zvysil hlas, ze jednani vede on a ze nadrizeneho volat nebude, jelikoz neni ucastnikem jednani.
7) v tomto dojmu jsem tedy cekal, co bude dal. vyslech ucelove probehl. ja sam jsem se tedy zeptal na par otazek k tematu, pricemz mestak mi potvrdil, ze je to uz skoro rok a tudiz si nepamatuje, co vse bylo v aute. na otazku, proc je tedy auto vyfoceno tak, ze neni mozne dobre ani rozlisit palubni desku mi odpovedel, ze ho foti tak, jak to maji narizeno. ohledne jeho svedectvi ve vyslechu, kde rikal ze auto na dotycnem miste stalo urcitou dobu mi na otazku, podle ceho to urcil, odpovedel, ze odhadem.

mestak byl propusten a ja jsem tedy dostal moznost se vyjadrit k jeho vyslechu. na to jsem do protokolu uvedl, ze vyslech vzhledem k podane namitce podjatosti neni akceptovatelny a neni na nej mozne brat zretel a zaroven, ze neprokazal skutkovou podstatu veci.
9) k samotnemu rizeni jsem do zapisu nechal zapsat, ze byla vznesena namitka podjatosti a i pres upozorneni na protipravnost a na odmitnuti zavolani nadrizeneho v jednani pokracoval. tedy samotne ustni jednani povazuji za nelatne a protizakonne.
tudiz mam pocit, ze k tomu jeste pribude stiznost na dotycneho urednika.
EDIT: posloucham tu zaznam a "on: pokracovat muzeme, to si mylne vykladate. pokud nadrizeny rozhodne, ze jsme podjati, tak se to vraci. pokud ne, tak to jede dal. ja: na zaklade ceho rozhodne vas nadrizeny? on: na zaklade toho, ze je vedouci." :-D
EDIT2: on: pane svedku, vy si muzete rikat co chcete :-D