Zmíním samozřejmě materiální znak přestupku, protože nakazit někoho na prázdném náměstí je nemožné,
Četl jsem jen to rozhodnutí, moje nápady nejsou nijak silné, přesto:
- neexistuje studie, nebo vědecký názor, že virus by se více šířil právě po 21. hodině, Vaším konáním nebyl jakkoliv ohrožen veřejný zájem, či bezpečí; SO plácá nesmysly
- známý mohl být pod vlivem alkoholu/drog, právě proto nechtěl volat záchranku a
zatěžovat IZS
- už způsobem zpracování výpovědi, kdy správní orgán opakovaně nazývá výpověď obviněného historkou, označuje ji jako smyšlenou a účelovou, pouze demonstruje svoji podjatost a předpojatost
- to, že fízláci nikde neuvedli, že je osoba pod vlivem alkoholu snad neznamená, že nemohla být; navíc mohla být pod vlivem jiných omamných látek, které nejsou cítit, nebo na první pohled vidět
- SO na straně 6 uvádí, že "historku" považuje za vyvrácenou výpovědí fízlů. Opět, četl jsem jen ten souhrn z rozhodnutí, ale z výpovědi policistů
neplyne absolutně nic přímého (a tbh ani nepřímého), co by vyvracelo onu výpověď. Celý tento
účelový myšlenkový proces správního orgánu, ve kterém pouze spojuje nepřímé a spolu nesouvisející skutečnosti tak, aby mohl obviněného uznat vinným, nemá nic společného se skutečným dokazováním
- materiálním aspektem se v podstatě nezabýval, správní orgán jakkoliv nevysvětlil, proč shledává ohrožení veřejného zájmu jako "značné", když půjdete s obyč rouškou do města, tak je větší šance, že budete šířit nákazu, než bez roušky večer s kamarádem na náměstí..
Myslím, že celkovou věrohodnost dosti kazí ta část s nájemní smlouvou. Mám velmi, velmi malou praxi, ale přijde mi, že právě tohoto se případný SO2 a i soud chytí. Materiální aspekt je imo jednoznačně ve Váš prospěch, ale s ním si správní orgány příliš hlavu nelámou.
Pravidla se přeci musí dodržovat už z principu a samotné dodržování pravidel je všeobecným zájmem 
Strana 6 dole hapruje anonymizace. Rovněž na některých místech cenzurujete jména strážníků a na jiných jsou zase čitelná, nicméně to je asi jedno.