Tak mám tady další případ z mého oblíbeného města.
V rozmezí pár měsíců provozovateli vozidla přišly tři výzvy za špatné parkování. Udán cizinec, kterému byly zaslány tři dopisy, se zaškrtnutou možností po 10 dnech vrátit odesílateli. Jelikož kamarád cizinec nemá čas chodit vystávat hodinovou frontu na lokální poštu, zašel mu provozovatel na úřad ofotit spis a zaslat mu jej a poté se pachatel písemně přiznal.
Úřad však všechny přestupky odložil a rozjel společné řízení proti provozovateli, protože v existenci daného cizince "nevěří", argumentuje bezvadnou češtinou (i když dále uvádí stejné chyby ve všech dopisech, bezvadná = s chybami?, dále nevím, jak úřad ověřoval a vyvodil, jak moc by měl cizinec umět/neumět česky) a totožnou "obstrukční" strategií provozovatele v minulých případech (provozovatel přece neodpovídá za vymáhání pokut, pokud se zprostil odpovědnosti), přičemž sám obstrukční strategii používá (vyloučení vhození do schránky) bez uvedení důvodu ve spisu. Zároveň úřad ztratil jedno cizincovo přiznání, i když podle Track & Trace na stránkách české pošty bylo doručeno společně s dalším přiznáním, úřad se dále vůbec nezabýval možností, zda nedošlo v souvislosti s přestupkem k dopravní nehodě atd. atd.
No celkově tam toho pro odvolačku vidím docela dost, do přílohy dávám anonymizovaný příkaz, kdyby někoho něco napadlo, vypadá to docela zajímavě. Momentálně podán odpor a do datovky již přišlo vyrozumění (seznámení se s podklady pro vydání rozhodnutí).
Btw.: při neformálním rozhovoru u příležitosti nahlížení do spisu mi bylo jistým ouřadou sděleno, že už se na mě "chystaj", tak nevím, co tím myslel.