tak jsem se nechal zplnomocnit u jedné causy tady u nás a zase jsem trefil na komického soudruha.
Nejprve u jednání pořád směřoval dotazy na obviněného, i když jsme mu několikrát řekli, že on (kamarád) tam bude jen sedět a mlčet a mluvit budu já. Plná moc byla nadiktována do protokolu.
Pak přišla první pecka - soudruh se zeptal, zase ne mě, ale kámoše, jaké má majetkové poměry

. Ze k tomu přihlížejí u stanovování pokut. Zeptal jsem se ho, jestli má k takovým otázkám oporu v zákoně a že podle mého mu do toho nic není. Frflal, prskal a šel dál..
Mají fotku auta zezadu - okno se zrcadlí, není vidět donitř, (dlouhý, rovný přehledný úsek, na 50 jel cca 70) zastavili ho až za cca 40 vteřin - tedy chci po nich, aby prokázali, kdo vozidlo v okamžiku spáchání přestupku řídil. V protokolu mají , že jela ještě spolujezdkyně. (materiální aspekt zatím ani nenaznačili, v prvním příkaze, nechám si ho na odvolačku nebo na soud)
Požaduji výslech policistů, protože papíry od nich jsou jen informace, nikoli důkaz. Hlavně chci přesnou časovou osu, kdy kde změřili, kdy kde zastavili (přezkoumatelnost).... a at nadevší pochybnost prokáží, kdo řídil (in dubio pro reo), jinak sbohem a šáteček.
(podobnou causu vedu s dálniční policiií v Boleslavi. Tam od změření za mnou jeli cca 5 km, než jsme sjeli, tvrdím, že jsem vozidlo neřídil, ale jen seděl na místě řidiče v okamžiku, kdy mne zastavili a legitimovali. Boleslav zatím tvrdí, že Corvetta konstrukčně neumožnuje přesednutí za jízdy :-) .
Soudruh drmolil, frflal, i přes mé poučky o různých pasážích ze zákona a judikátech mi říkal, že je to jen můj názor...
Přišel konec rozhovoru a tím i moje největší radost. Soudruh nás na začátku poučil jen dvěma větami z celého povinného poučení a žádný papír na stole nebyl. Tak jsem mu to nadiktoval do protokolu s tím, že se odbytým poučením cítíme být velmi poškozeni. On tam měl dokonce že jsme poučení rozuměli, tak jsem ho to nechal opravit na nerozuměli.
Na to ho málem trefil šlak, našel jsem mu ještě nějaké gramatické chyby v textu, opakovaně jsem mu říkal, že nejsem právník, ale on tam pitomec napsal "advokát" k mému jménu... no radost pohledět.
Spis neměl obsah a strany nebyly číslované, ale to už je jen maličkost....
douška - už třetí den po tomto jeho Waterloo mám ve schránce doručenku od něj, nechám to 10 dní počkat a pak se půjdu podívat.
Bud je úplně pitomý, nic nechápe a rozhodl navzdory všemu co v protokolu je a nebo už rovnou vyvěsil bílou vlajku.
Obávám se, ale, že A je správně

P.S. v kanceláři měl hezkou malou sošku policisty s červenou plácačkou, takže asi vím, odkud vítr vane....