Předem bych chtěl říct, že děkuji všem za jakékoliv poznámky a rady :-)
V příloze posílám anonymizované rozhodnutí...
Na začátek bych rád uvedl, že vím, že jsem zanedbal rady o odmítnutí vypovídat, nicméně šlo hlavně o to, abych já nebyl uznán viným.. v případě, že uznají vinou přítelkyni, zase nic tak hrozného se nestane oproti tomu, jaké to mohlo mít následky pro mě :-)
Bohužel na kamerovém záznamu od MP je vidět úsek těsně před našim domem, kde PČR má zaplé majáky... nicméně v jejich výpovědích, vzhledem k tomu, že si mysleli, že mě udělají na alkoholu vypovídali všichni stejně - po zapnutí majáků jelo vozidlo BMW furt stále rychle, nezrychlilo, v ulici bylo dost osvětlení, přítelkyně i já jsme vypověděli, že jsme měli zapnutou hudbu, přítelkyně dala znamení o změně směru jízdy, prostě jakoby žádné vozidlo PČR rozblikané jako vánoční stromek nikde nebylo :-)
Navíc jsem toho názoru, že pokud PČR již vypovídala a jasně řekli oba policisté, že prostě viděli řídit muže a toto prokázáno nebylo, dá se velmi pochybovat o důvěryhodnosti jejich výpovědí, když lhali v tomto, stejně tak mohou lhát, že měli zaplé zvukové výstražné světlo...
Zarputilý ouředník mi však řekl, když jsem se byl seznámit s podklady, že to dopadne buď za 1) uzná mě vinným a já se odvolám, za 2) zastaví řízení vůči mé osobě a zahájí ho proti přítelkyni - bod 2) mě napadá jako podnět k podání námitky podjatosti v případě, že bude proti přítelkyni zahájeno správní řízení, neboť řešící úředník říkal jiné osobě (mě) v jiném správním řízení, že bude mou přítelkyni obviňovat - to přeci nesmí, ne? :-)
Dále by mě zajímalo, zda-li v novém správním řízení, pokud bude zahájeno, může SO použít důkazy z mého správního řízení nebo jestli budeme vše provádět znovu (k této variantě se přikláním), tudíž bude následovat také výslech zasahujících policistů... vzhledem k tomu, že budu v této věci svědek, zřejmě nemohu být také zmocněncem přítelkyně, abych mohl pokládat dotazy těm policistům, které mám tak rád, že?

Jak navrhujete postupovat v souvislosti s novým zákonem č. 250/2016 Sb., a případnou otázkou promlčení? Pokud to správně chápu ode dne oznámení o zahájení řízení do doby vydání rozhodnutí běží 1 letá promlčecí lhůta, takže případnými výslechy svědků, policistů, námitkou podjatosti apod... by se teoreticky mohlo povést řízení promlčet?