Zdar,
vím, že tohle fórum je úplně o něčem jiném, ale snad tady jsou lidé, kteří mají nějaké zkušenosti v jednání se strážníky, já vůbec žádné. Přestupek, který mě zajímá je 47/d, tedy znečištění veřejného prostranství, v mém případě nesebrání exkrementu. Vím, že mě při tom může chytit strážník nebo policista. Je však možné, aby mě nějak stíhali na základě kamerového systému? Případně skrze nahlášení? Já exkrementy sbírám (zcela upřímně a popravdě), ale jednou za 1-2 měsíce vyjdu a zjistím, že jsem si zapomněl sáčky a 500 m se vracet prostě nechci. Nedávno se mi to stalo a nějaká stará baba na mě něco řvala z okna. Také jsem si všiml, že je blízko kamera, která míří spíš na silnici, ale je pravěpodobnost, že mohla zabrat i mě. Můj dotaz je asi směšný, ale mě to prostě zajímá
a) Kdyby mě nahlásila (telefonem, na 90% neví jak se jmenuji, možná zná vchod baráku, z kterého jsem

), mohli by mě nějak zpětně stíhat/hledat/vyšetřovat? Případně co by jí na to městská řekla?
b) Pokud by se mi to stalo, věděl bych, že kamerový systém nikde není a že strážník mě nemá natočeného, má cenu se s ním přít?
c) Je nějaká šance, že by mi časem přišla nějaká výzva, nebo tak? Nebo mě prostě realně musí u toho chytit na místě?
d) Jak celkově jednat se strážníkem? Nemam zájem být drzý/neslušný, ale na co si dát pozor?
Kdybych věděl, že jsem vinej, tak bych tu pokutu spíš zaplatil, protože na místě je to (pokud vím dobře) za 1 000 Kč max, ve správku až za 20k a to fakt riskovat nebudu.
Ještě jednou, vím, že tohle fórum je primárně o dopravních přestupcích, jenže já fakt nevím a nemám kam se obrátit pro tyhle informace.
Děkuju!