Zdravím,
tak to proběhlo přesně, jak jsem očekával. Orgán na ústním jednání v mé nepřítomnosti ani nehnul prstem. Po tom, co jsem se osobně dostavil na úřad pro seznámení se s podklady, jsem navrhl svědka. Od té doby také úřad ani nehnul prstem. A dnes přišlo vítězoslavné rozhodnutí, ve kterém označili svědka za nadbytečný důkaz. Rozhodnutí dávám k dispozici zde:
https://uloz.to/!H2JRJAdiW/rozhodnuti2-pdfheslo: "30kmh"
Je to opravdu čtení k popukání, hlavně na straně 6. Krajní nouzí se nezabývali, protože jim to přišlo nevěrohodné (viz. str. 6), svědka označili za zbytečného a důvody pro nedostavení se k ústnímu za nelegitimní. Takže myslím, že v odvolání bude na čem stavět. Tentokrát budu trvat na tom, aby to podstoupili ministerstvu dopravy.
Potřeboval bych ale zakotvit odvolání na nějakých pevnějších základech. Tyto tři body budou hlavní kostrou, ale chtělo by to nějaké
paragrafy a také judikatury.
V neposlední řadě také něco, čím bych rozmáznul ty kecy na straně 6. Stačilo by něco v tom smyslu, jako:
"V době, kdy bylo vedeno řízení ve fázi přestupku, mi tyto skutečnosti nebyly známy."? A že jakkoliv může znít moje námitka nevěrohodně, prací orgánu je dokazovat fakta, nikoliv posuzovat subjektivní stránku věci, podle toho jak se úředník zrovna vyspal. Skoro mám chuť jim tam přihodit jednu podjatost, když mě de facto označil za
nenormálního, nerozumného neřáda.
Mimochodem pan Filip je mladý energický chlap, něco kolem 30. Sedí tam hned dva takoví v té kanceláři. Jsem čekal nějakého prudérního dědka. A taky jsem myslel, že tuhle práci nemohou dělat normální lidi...

Nějaké paragrafy, judikatury podněty? Za každou drobnost budu rád.