Nekedy keď nemožem spať ma napadajú zlomyselné nápady.
Už sa mi tu lúbil niekoho nápad podrobiť sa dychovej skúške iba raz s tým že ďalšie fúkanie neumožniť a tým si splniť zákonnú povinnosť ale fakticky je meranie nepreukázatelné lebo je v rozpore s návodom na použitie kde sa mimo iného píše že meranie musí byť až po 15 minutách kedy bol alkohol naposledy v ústach. V správku potom argumentovať tým že tesne pred tým ako ma zastavili som používal ústnu vodu. Táto metóda je ale asi trochu riziková a samého by ma zaujímala argumentácia súdu/úradu.
Napadla ma možno extrémna metóda.
Byť teda alkohol za volant nepatrí, nižšia hladina prípadne za "zbytkáč" by bolo zbytočné byť bez vodičáku. Pri prípadnej kontrole po nejakej prehýrenej noci kde by meranie polície ukázalo povedzme okolo 0,5 promile mať vždy v zálohe flašku s nejakou dobrou pálenkou v nejakom "inkognito" balení od minerálky. Po prvom meraní sa spravidla nejaký čas čaká na druhé, pred týmto druhým meraním spraviť dobrý výplach úst týmto alkoholom. Výsledok okolo 2 promile je určite reálný a nechápavý výraz polície určite bude stát za to a samozrejme tváriť sa "WTF" po ohlásení výsledku dotvorí tú patričnú atmosféru. Po tomto budú chcieť zrejme spraviť aj tretie meranie tu už je zrejme na každom jakú taktiku zvolí, prípadné tretie meranie niekde okolo promile iba podčiarkne chaos a nepresnosť merania. Po tomto už odmietnuť či krev alebo fúkať s tým že som si povinnosť splnil a nech si dajú opraviť tie kolotočárske hračky a o toto (nezmyselne namerané hodnoty) sa opierať aj v ďalšom štádiu.