Tak jsem dnes byl opět na procházce a co čert nechtěl, zalíbilo se mi jedno místečko, kde jsem se chtěl lépe porozhlédnout a tak jsem se zastavil a kochal. Čert byl ale šibal a na tom místě právě probíhal dohled nad bezpečností silničního provozu pomocí zařízení na měření rychlosti. No a já mu nějak stál ve výhledu a tak nějak nepomáhalo ani jeho přemísťování, protože jsem potřeboval i já trošku pohybu. A to se děli věci. Dověděl jsem se cca:
* vypadám, jako bych moc nepracoval, protože mám čisté nehtíky a nemám ani mozoly a vypadám jak vypadám...
* čtu moc internet
* pracuju málo a mám jít pracovat víc, protože díky tomu, že nepracuju dost, je jich málo a mají málo radarů
* nepracuju na ně, protože oni taky platí daně
* nejsou placeni z mých daní, přestože správně uhodnul, že peníze dostávají za práci od státu a ten je má z daní
* jsem k politování
* neprocházím se, ale buzeruju a bráním jim v práci
* občanku po mně nechce, protože asi znám zákony a dal bych jim ji
* jistě nemám v rodině policajty, protože bych se nechoval, jak se chovám
* můžou měřit kde chtějí, protože jsem si asi nevšimnul, že nejsou měšťáci
No a pak nějaké ty výzvy k opuštění prostoru a podobné vtipy. Musím říct, že jsem se zase pobavil a docela se jeden kus vola rozčílil. Následně si přesunuli radar na druhou stranu silnice, kde se jim ale nedá moc měřit, přes stromy není dobře vidět a když se vysunou, jsou vidět v silnici. Jednoho zastavili za rychlost, tak jsem pokračoval v procházce před místo, kde měří, protože naháním kroky v telefonu a snažil jsem se tam rukou chytat mouchy, co někomu mohol připadat, jako že značím něco rukou. Skončilo to tak, že po vyřešení toho údajného přestupce to zabalili a já se mohl přesunout k autu a dojet domů :-)
Jedna věc mně ale zaujala. Asi v půlce hovoru mačkal svou kameru na košili. Ptám se, jestli má dobrej záznam a on, že ji vypínal. Jelikož se choval docela neprofesionálně, tak mně napadlo, že bych podal stížnost a na té kameře by asi měli hezké věci zaznamenány. Né, že bych si to nenahrával sám, ale přece jenom...