V pátek jsem se byl procházet a jak bylo vedro, tak jsem se schoval do stínu stromu. Co čert nechtěl, byl tam i radar. Ten obsluhoval stejný četník, jako posledně. No, abych to neprodlužoval, skončil jsem na místní pobočce VB, kde jsem se asi tak 2h bavil. Cestou na pobočku jsem byl ujištěn, že mě bezdůvodně nebude mlátit, což pak upravil na hmaty a chvaty.
Po příjezdu se chvilkama zdálo, že mě zadrží na stanici na dlouho, vyhrožovali, že až 48h, protože měli pocit, že nedostatečně spolupracuji při zjišťování mé totožnosti. Inu, pravdou je, že z vedra jsem byl na počátku akce zmagořen a zapomněl jsem, že mám sebou občanku, takže jsem jméno pouze nadiktoval, ale vedro bylo fakt velké a tak jsem si nevzpomněl na své vlastní, ale na nejznámejší jméno v mé rodné zemi, tedy Ferko Mrkvička (ne všude mají Jan Nováka). Tento omyl se ale na stanici v klimatizovaném prostoru vysvětlil, občanku jsem našel, ale to bylo taky málo, protože se jim nezdálo, že nemám doklad o povolení k pobytu, že mám na občance pouze město bez ulice a dokonce mi bylo vyhrožováno, že zde snad podnikám neoprávněně. Pán obsluhovač radaru perlil ještě více, ale to už jenškoda psát, ale bylo v tom něco o tom, že jezdím v ČR 250km/h, nedodržuju zákony a dělám z nich blbce. Po 2h ani neměl nic napsáno, pouze pár vět o tom, že jsem byl předveden, kopii mi ani nechtěl dát, že to budou ještě dodělávat. Alespoň mám potvrzení o provedení úkonu.
Jednou mi za toto mé jednání asi opravdu namlátí, nebo zakopnu v cele. Ale co jiného bych v pátek večer dělal?