30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Výzva - §125c  (Přečteno 50374 krát)

SP

• Zobrazit profil
Re:[WIN] Výzva - §125c
« Odpověď #45 kdy: 20 Listopadu 2024, 08:29:40 »

Zdravím,
minulý týden mi přišel rozsudek od Nejvyššího správního soudu, že rozsudek Krajského soudu zrušuje a  zrušuje i rozhodnutí Krajského úřadu a vrací věc k novému projednání. Odůvodnění postavil na tom, že v jednom případě z devíti, nový majitel překročil rychlost v obci o 58 km/h, kterážto je více společensky škodlivá a úřad měl vyvinout větší aktivitu k tomu, aby řidiče vypátral případně předvedl v klepetech.
Trochu mě mrzí, že se soud vůbec nezaobírá tím, že člověk nemůže bránit v jízdě cizím vozidlům, ale přesto je za to perzekuován.
Jen pro úplnost:
Ještě jsem na začátku roku 2024 podal na Úřad pro ochranu osobních údajů stížnost na Magistrát města Znojma s tím, že jsem na Magistrátu veden jako majitel a provozovatel předmětného vozidla, což se nezakládá na pravdě. Jako důkaz jsem předložil rozsudek okresního soudu ve Znojmě o určení vlastnictví a výpis z registru, kde ke dni prodeje již také nefiguruji jako majitel a provozovatel vozidla. Tzn. je rozpor mezi záznamy v registru a rozhodnutími znojemského magistrátu což odporuje GDPR. 
Od ÚOOU jsem zatím dostal jen potvrzení o tom, že se tím zabývají, jinak nic.
« Poslední změna: 20 Listopadu 2024, 09:39:32 od SP »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 20 Listopadu 2024, 10:25:48 »

Gratulace! Podělíte se s námi o rozsudek NSS?
IP zaznamenána

peter_sk

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 20 Listopadu 2024, 12:54:56 »

Bude to 4 As 19/2024-23 Do 21.11. je vyvesené na úřední desce NSS
IP zaznamenána

SP

• Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 20 Listopadu 2024, 16:48:54 »

Bude to 4 As 19/2024-23 Do 21.11. je vyvesené na úřední desce NSS
Jo, to je on.
IP zaznamenána

SP

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 10 Února 2025, 11:03:38 »

Zdravím,
chci se zeptat, jestli je možné ze Znojma dostat zaplacenou pokutu?
Znojmo mi poslalo usnesení, že v souvislosti s rozsudkem zastavuje řízení. Já jsem Znojmu zaslal žádost o vrácení pokuty, ale nic se nestalo.
Jaký bych měl zvolit další postup?
Díky
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 10 Února 2025, 12:22:55 »

IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 10 Února 2025, 13:04:12 »

Možná jsem přílišný optimista, ale z rozsudku jsem vytušil, že už i NS chápe ten zprasek, který byl zákonodárcem vytvořen pod pojmem "objektivní odpovědnost provozovatele" v kontextu se zákonnou úpravou osoby "vlastníka" a "provozovatele"  a projevil snahu hledat cestu. Sice jen v tomto konkrétním případě, ale přesto....

Dotaz pro SP - v rozsudku je popsáno, že nižší soud nebyl oprávněn řešit otázku provozovatele, ale pouze vlastníka. Přesto vás v registru vymazali i z "funkce" provozovatele?
IP zaznamenána

SP

• Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 12 Února 2025, 09:24:47 »

Možná jsem přílišný optimista, ale z rozsudku jsem vytušil, že už i NS chápe ten zprasek, který byl zákonodárcem vytvořen pod pojmem "objektivní odpovědnost provozovatele" v kontextu se zákonnou úpravou osoby "vlastníka" a "provozovatele"  a projevil snahu hledat cestu. Sice jen v tomto konkrétním případě, ale přesto....

Dotaz pro SP - v rozsudku je popsáno, že nižší soud nebyl oprávněn řešit otázku provozovatele, ale pouze vlastníka. Přesto vás v registru vymazali i z "funkce" provozovatele?
Postupoval jsem tak, že na základě rozsudku o určení vlastnictví vozidla, jsem na Magistrátu zažádal o výmaz údajů ke dni prodeje s odkazem na ochranu osobních údajů  (čl.  5  odst.  1  písm.  d)  nařízení  (EU)  2016/679  (GDPR)). Magistrát toto zamítl s tím, že není správce registru a že správce je Ministerstvo dopravy. Tak jsem napsal žádost na Ministerstvo a to postoupilo žádost Magistrátu s tím, že má údaje přepsat na nového majitele dnem prodeje a Magistrát údaje přepsal. Přikládám ten dopis od Ministerstva.
« Poslední změna: 12 Února 2025, 14:17:02 od SP »
IP zaznamenána

SP

• Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 12 Února 2025, 09:27:35 »

Žádost o vrácení přeplatku na dani.
Díky.
Nedočetl jsem se tam ale, jak postupovat dál, když mi pokutu nevrátí. Už čekám víc jak 30 dní.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 14 Února 2025, 09:34:46 »

Bod 24 rozsudku by mohl představovat problém.
Nad rámec výše uvedeného Nejvyšší správní soud dodává, že k rozsudku Okresního soudu ve Znojmě ze dne 30. 6. 2022, č. j. 5 C 59/2022‑48, nebylo možné v nyní posuzované věci přihlížet, neboť určení provozovatele vozidla nepatří do pravomoci civilního soudu, nýbrž se jedná o věc svěřenou zákonem správním orgánům, které vedou registr silničních vozidel.

Domnívám se, že na základě toho by mohl registr rozhodnout znovu a opět vás vrátit do role provozovatele - tedy byste nově nebyl vlastník, ale zůstal provozovatelem.
Je to nicotné rozhodnutí  a registr by k němu nemusel přihlížet, mohl by zřejmě konat i ex offo.
« Poslední změna: 14 Února 2025, 09:37:01 od gumidos »
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 14 Února 2025, 13:41:49 »

Je to nicotné rozhodnutí  a registr by k němu nemusel přihlížet, mohl by zřejmě konat i ex offo.

Ne, nemohl by konat ex offo. Správcem registru silničních vozidel je totiž Ministerstvo dopravy. Pokyn k přepisu provozovatele vozidla přišel rovnou z Ministerstva dopravy. V této záležitosti je Ministerstvo nadřízeným orgánem příslušného odboru magistrátu. Jinak řečeno: od rozhodnutí Ministerstva se magistrátní úředník nemůže svévolně odchýlit.
IP zaznamenána