Zdravím,
minulý týden mi přišel rozsudek od Nejvyššího správního soudu, že rozsudek Krajského soudu zrušuje a zrušuje i rozhodnutí Krajského úřadu a vrací věc k novému projednání. Odůvodnění postavil na tom, že v jednom případě z devíti, nový majitel překročil rychlost v obci o 58 km/h, kterážto je více společensky škodlivá a úřad měl vyvinout větší aktivitu k tomu, aby řidiče vypátral případně předvedl v klepetech.
Trochu mě mrzí, že se soud vůbec nezaobírá tím, že člověk nemůže bránit v jízdě cizím vozidlům, ale přesto je za to perzekuován.
Jen pro úplnost:
Ještě jsem na začátku roku 2024 podal na Úřad pro ochranu osobních údajů stížnost na Magistrát města Znojma s tím, že jsem na Magistrátu veden jako majitel a provozovatel předmětného vozidla, což se nezakládá na pravdě. Jako důkaz jsem předložil rozsudek okresního soudu ve Znojmě o určení vlastnictví a výpis z registru, kde ke dni prodeje již také nefiguruji jako majitel a provozovatel vozidla. Tzn. je rozpor mezi záznamy v registru a rozhodnutími znojemského magistrátu což odporuje GDPR.
Od ÚOOU jsem zatím dostal jen potvrzení o tom, že se tím zabývají, jinak nic.