Strasne zalezi, na koho narazite, a to na vsech zainteresovanych urovnich. Muj osobni zazitek z korporatu cca 13 let zpatky... Je to nejaka doba, omlouvam se za zkreslene detaily. Prepojeny hovor z vratnice. Ano? Pan XY? Hmm. Mame soudni povoleni na domovni prohlidku u Vas doma. Chcete se zucastnit nebo mame vyrazit dvere?
Pozadi- slapl jsem na kuri oko jedne hoooodne velke statni firme respektive z jejich ajtaku udelal naproste idioty. Rychlost retezce firma - fizli - poskytovatel internetu - statni zastupkyne - soudce primo kosmicka. Od zacatku zcela jasne bez nejmensi sance na uspech, ale proste je nutne udelat bububu a ukazat, ze nam projde vsechno. Behem dale popisovanych veci opakovane telefonaty (tak komicke, ze jsem si i tehdy byl okamzite jisty, ze nejsou fingovane a necinily na me nejmensi natlak) az za usima posraneho policejniho sefa a statni zastupkyne, zda na tom delaji a jak se to vyviji.
Realita- na vratnici ukazali zhruba co a proc, zadne velke divadlo s pouty, velmi rychle pochopili a zrejme predem alespon z casti vedeli soucasti jake jsou hry, dali mi cas se projit na pracoviste a zpet, jeli jsme domu, prohlidka, ani pred sousedy zadna komedie, pak (ne)podani vysvetleni a zavezli me zpet. Vse na policejni pomery procesne jakz takz korektni. Vzhledem k tomu, ze slo o "pocitacovou kriminalitu", tak podrobnosti byly naprosto neuveritelne, kdo nevidel, tak tehdy neuveril a kdybych to licil dnes, ta me zavrou do blazince. Pocinaje dobou, co jsem dostal k dobru na pracovisti, celou dobu pred prohlidkou vcetne transportu jsem si mohl hrat s „mobilem“, cca 6-8 lidi pri prohlidce nemelo dohromady nejmensi IT znalosti, puvodne chteli zabavit neco, co se zdalo jako stolni PC, ze srandy jsem je ukecal jen na disk, vubec nevnimali notebook, pametove karty, fotak, USB disk ani jakekoli vybaveni v praci... Pri podani vysvetleni jsem jim chtel ukazat neco na internetu, nejdrive vubec nechapali, pak zavolali posilu a ta rekla, ze jsem se snad posral, ze v cele budove karlovarskeho gestapa ma internet jen sef a toho snad rusit nebudeme. A tim to skoncilo, ani pokus o obvineni, rok mlzeni a vraceni disku. Ze zacatku jsem navstevu v praci pokladal za planovanou soucast divadla, zvlaste vzhledem k tomu, co si o me predem zjistili. S odstupem casu se priklanim spise k tomu, ze slo o nehodu a proste nepredpokladali, ze v soukrome sfere ze zacina pracovat drive, nez oni si v eraru dopiji kavicku.