30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9

Autor Téma: 0.34 promile, ŘP na místě neodebrán, souvislost se spolehlivostí a vydáním ZP  (Přečteno 18439 krát)

jagdtiger

• Zobrazit profil

Zdravím všechny,
přišel mi do DS asi po třech měsících od podání odporu dopis s termínem k předvolání k správnímu řízení. Nepřišlo mi nijak smysluplné, resp. s potenciálním prospěchem v řízení v můj prospěch, čekat 10 dní zaprvé, zadruhé vzhledem k zaměstnání ve zdravotnictví v současné situaci a plánování pohot. služeb apod. jsem čekat nemohl - potřeboval jsem termín jednoduše vědět. Žádné další nové okolnosti během té doby se nezměnily - ZP i dvě zbraně jsem pořídil bez problémů, či jakýchkoliv obstrukcí, jezdím autem denně, bez jediného přestupku (parkování,...), policie mě nezastavila, pokuta žádná (např. za rychlost z radaru) nepřišla, mimo zbraně a řidičák také žádné, možně související, správně-právní provinění. Co si o tom myslíte, resp jaký byste doporučili postup?
Mockrát děkuji za jakékoliv reakce.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Pokud nebudete dodržovat ani takové základní věci jako vyzvedávání písemností poslední den lhůty, nemá smysl Vám radit. :-(

Předvolán jste předpokládám na ústní jednání, je to tak? Na kdy?
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Myslím, že v druhém bodě důvodu zobrazení zprávy (který kdyby nebyl důležitý, tak bych deset dní počkal) jsem se vyjádřil jasně, takže nevím proč komentář k tomu, ale chápu, že někdo mimo obor tomu nerozumí, resp. nechápe moji situaci. 7.12. předvolání k ústnímu jednání.

EDIT. konkrétně mám do zítřka poledne deadline odevzdání rozpisu směn jakožto lékař na prosinec a pracovní důvody nejsou podle dok. od úřadu omluvou z neúčasti na jednání
« Poslední změna: 11 Listopadu 2020, 19:03:19 od jagdtiger »
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Samozřejmě, že není, protože to platí obráceně, předvolání je omluvenka do práce. Kromě toho nevidím důvod, proč byste tam měl chodit, takže do rozpisu směn vám to nijak nezasáhne.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

jagdtiger> Máte už spis?
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

I když mě napadá, že zrovna vy jako lékař byste to za této situace mohl na jedno přeložení uhrát i na tu práci, což bych vám ostatně doporučoval vyzkoušet - pokud není nařízený výslech svědků, tak vám z neúčasti neplynou žádné nevýhody a pokud to skutečně odmítnou, tak ten hyenismus úředníka můžete náležitě medializovat.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Děkuji moc za odpovědi. Právě uvažuji směrem, který byl zmíněn, že při současné COVIDové tragédii člověk může argumentovat povoláním lékaře - navíc mám pracovní smlouvy u třech zaměstnavatelů, jež mohu doložit právě jakožto podklad pro naléhavou potřebu řidičáku. A situace opravdu taková je, že jezdím z jednoho špitálu do druhého a i autem to stíhám "tak tak", abych se dostavil na pracoviště, kde jsem zodpovědný za péči a tím zdraví a životy pacientů. Otázkou je, zda u samotného jednání, tato skutečnost bude - resp. může, být brána v zřetel a jelikož jsou to úředníci, tak očekávám spíš rigidní jednání, než racionální argumentaci. Zde spatřuji paradoxní nevýhodu oproti právnímu řízení, kde o verdiktu rozhoduje soudce, nikoliv úředník, který jen slepě plní zákonné normy a nemá/nemusí mít důvod jakkoliv vyhovět. A také souhlasím s posledním postřehem, že pokud za momentální situace bych za danou hladinu alkoholu v krvi byl perzekuován odebráním ŘP a tím reálně omezil svoje možnosti v péči o pacienty, tak bych se jistě ozval, ať už by byla forma jakákoliv.
Edit: spis nemám, předpokládám, že bych si jej měl co nejdříve vyžádat..? děkuji
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Tak si na termín ústního jednání domluvte směnu a z ústního jednání se omluvte.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

To bych určite mohl, neměl by to být problém, ale otázka (omlouvám se jestli hloupá), čeho docílím, když to budu neustále oddalovat?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Když se Vám to podaří oddalovat dostatečně dlouho, docílíte promlčení. Čas hraje pro Vás a proti úřednímu parazitovi.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Jasně, to mě napadlo jako jedna z prvních možností, nicméně mluvil jsem se známou, právničkou, která mi tvrdi, že promlčecí lhůta je u tohoto 3 roky, kdy to zvedli z jednoho roku a to relativně nedávno. A aby člověk řešil několik let na každotýdenní bázi boj s úřadem, tak je otázka, zda to za to stojí - za mě při mém pracovním vytížení bohužel nikoliv.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Známé právničce poraďte ať vrátí titul a pro příště s ní raději konzultujte maximálně tak recepty nebo makeup.

Ovšem pokud Vám za o nestojí bojovat, pak asi nemá smysl cokoli zkoušet a lepší bylo odpor vůbec nepodávat.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Proto píšu, že mi to tvrdila (věnuje se trestnímu právu a sama mi řekla, že to není její "pole působnosti") nikoliv, že jsem si pročítal zákon. Myslím, že kdyby byly komentáře věcnější a bez zbytečné arogance, tak může mít následně debata nějaký výstup. Nicméně k věci, pokud máte tedy správné znalosti o lhůtách a dalších souvislostech, tak budu moc vděčný za sdělení a děkuji. Jak říkáte (a souhlasím s tím), bojovat a nevzdát to je můj primární cíl, ale nevím, jestli jste lékař, nebo kdokoliv působící ve zdravotnictví a mající reálny náhled na situaci, proto možná moje zdánlivá rezignace na Vás zapůsobila negativně.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Za aroganci se omlouvám. Ve zdravotnictví nepracuji a nemám představu, nicméně jak již zmínil IZS, zaměstnavatel by Vás měl kvůli úřadu uvolnit. A nebo, ještě lépe, jako lékař byste mohl využít stávající mediální koronahysterie a nechat si omluvenku uznat.

Tohle fórum předpokládá úsilí ze strany tazatele, přičemž ostatní diskutující se v rámci svých možností rádi pokusí mu v tom pomoci, ale pokud tazatel nemá čas nebo chuť usilovně bojovat, pak bude pro tazatele lepší kapitulovat a nebo využít placených služeb odborníka.

Ohledně promlčecích lhůt doporučuji tohle téma.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

... jakožto podklad pro naléhavou potřebu řidičáku. ...
tohle je ta poslední věc, co úředníka zajímá
toho zajímá vyřešený případ
a vyřešen je tím, že do kasičky připlula platba
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9