30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11

Autor Téma: [LOST] Řízení s neplatným řidičským průkazem  (Přečteno 3805 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Řízení s neplatným řidičským průkazem
« Odpověď #60 kdy: 16 Července 2019, 15:52:24 »

Od Helmuta (příp. osoby blízké) by bylo velice ošklivé, kdyby žalobu podal mým jménem a ještě krom rozhodnutí falšoval i můj podpis.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 16 Července 2019, 15:52:41 »

Tohle je opravdu slepá ulička; už jste na hraně TČ padělání úřední listiny, ale hlavně KS JmK je nesmírně pomalý, takže než by si - byť teoreticky - vyžádal spis, SŘ dávno skončí.

FYI: Minulý týden jsem byl vyzván KS JmK k úhradě soudního poplatku k žalobě z března t.r.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 16 Července 2019, 16:29:14 »

Tudy tedy cesta nevede (a to jsem si říkal, jak mám dobrý nápad, škoda).

Ten § 347a v podstatě přesně popisuje každodenní činnost fízlů, úředníků, soudců a podobných parazitů.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 16 Července 2019, 17:28:05 »

Ti mají § 329 - a dlužno podotknout, že v poslední době mám silné nutkání začít podávat TO asi tak v 70 % všech SŘ. Presumpce viny a upocená snaha najít o ní důkazy, ignorace základních procesních zásad, bagatelisace veškerých důkazů svědčících o nevině, příp. komická snaha o jejich vyvrácení jsou již jevy zcela běžnými. Ještě před pěti lety jsme znali jména největších zmetků mezi úředníky zpaměti (Kupčík, Jordánek, Popelka,...). Dnes proti nám stojí obrovská masa poloanonymních Kupčíků, a to nejen na městských, ale i na krajských úřadech.

Možná se budu opakovat, ale na devadesátých letech mi nejvíce konvenoval strach zaměstnanců veřejné správy (policistů a úředníků) z občana. Zbavivše se tohoto strachu, začali vysloveně šikanovat. Ze systémového pohledu tak máme jedinou možnost - donutit je opět se bát. Pár trestně odstíhaných úředníků by tomu mohlo značně pomoci.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 10 Září 2019, 23:06:25 »

Doručeno předvolání k ústnímu jednání.

Způsob vyřízení námitky podjatosti v závěru se mi moc nelíbí. Že by měla podjatost být vyvolána služebním poměrem nebo pracovněprávním nebo jiným obdobným vztahem je státu nebo k územnímu samosprávnímu celku jsem nepsal. Nevím jak na to přišli, nejspíš vařili v Vodičky. Ale to si asi nechám na později.

Protože si nemyslím, že by mi mohla osobní účast jakkoli pomoci, mám v plánu se z ústního jednání omluvit:

Vážení,

dovolte abych pozdravil a poděkoval za pozvání na ústní jednání, které se má konat dne 18.9.2019 v 8:30 hodin ve věci č.j. MCH-00000/2019/ODAP/VS. Vašeho pozvání si velice vážím, ale bohužel se nemohu dostavit z důvodu dlouhodobě plánovaného lékařského zákroku za účelem chirurgického prodloužení penisu. Prosím dobrotivý Městský úřad městečka Chotěboř, aby byl tak laskav a stanovil jiný termín ústního jednání, když se tímto z 18.9.2019 tímto náležitě omlouvám.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 02 Října 2019, 21:12:12 »

Měl jsem dnes v rámci jiné věci cestu na MMB, tak jsem se zastavil i "na řidičských průkazech" a zažádal o výpis z bodového hodnocení a výpis z evidenční karty řidiče. Hned u okýnka jsem si všiml, že jim tam asi řádil nějaký šotek a že prý nejsem držitelem platného řidičského průkazu.

Na chybu jsem úřednici upozornil. Platný ŘP jsem jí dokonce ukázal, ale do rukou jsem jí ho nedal, aby ho nemohla ukrást. Byla si zcela jistá, že jsem oznámil odcizení ŘP na policii, ale trval jsem na tom, že jsem nic takového rozhodně nehlásil. Dozvěděl jsem se, že co pošle policie je svaté a policie chyby nedělá. Když jim policie oznámí odcizení ŘP tak jej prostě zneplatní, to se tak dělá.

...
U: To byste mohl mít ještě velký problémy, kdyby Vás kontrolovali a zjistili, že jezdíte s odcizeným řidičákem ... s řidičákem, který byl nahlášený jako kradený.
Č: Já? Ale když nebyl nahlášený mnou jako odcizený?
U: Tak to potom nevím, co se stalo.
Č: To jako může kdokoli nahlásit libovolný řidičák jako odcizený?
U: Právě že ne ... pokud nám to pošle policie, tak to bereme jakože to bylo hlášeno policií, že ta osoba byla ztotožněna.
Č: To si neověřujete?
U: To si ověřuje policie. Jestliže to jde od policie, tak to má být ověřené.
(přichází posily)
U: Ale prostě ten řidičský průkaz je neplatný a obávám se, že to nelze vzít zpátky.
(něco o tom, že je to v pátrání, že mohou ukončit pátrání, ale jen v ČR, s Schengenu že to zůstane v pátrání)
U: Takže Vám nezbyde prostě nic jiného než si zažádat o nový řidičák.
(přichází posily)
U: To musíte teda na policii do toho Kuřimi...
Č: To určitě nebudu muset, já jsem se ničeho nedopustil ... já žádám abyste uvedli na pravou míru moji kartu řidiče a opravili tam nesmyslnou informaci
U: To nemůžeme opravit jenom tak na vaši žádost, to budete muset do toho Kuřima za tou policií ... my to nemůžeme udělat jenom tak že Vy to tady prohlásíte, my jsme dostali oznámení od policie
(přichází posily)
U: Vy máte ale pěknou kartičku (ukazuje na hromadu lejster na stole, což má patrně být karta řidiče)
U: Pokud nám policie napíše, že Vám byl při silniční kontrole ukraden řidičský průkaz ... tak ho zneplatníme
U: Je to z 14.7.2018, já bych si to asi také nepamatovala úplně přesně, ale kontakt s policii by pro mne byl dostatečný impuls...
Č: Já mám pěknou kartičku, já se s policisty potkávám poměrně často.
U: Podle toho zápisu jste uvedl, že Vám byl řidičák odcizen.
Č: A já tvrdím že tomu tak není. Já nic takového neuvedl a řidičský průkaz mám a je platný. Já tedy tímto podávám žádost, aby správní orgán, který vede moji kartu řidiče to uvedl na pravou míru v mé kartě řidiče.
U: A tady to se vzalo kde?
Č: Nevím a je mi to jedno. Můj podpis tam není.
...
U: Jak chcete, mojí povinností je Vás upozornit na to, že v případě, že vycestujete do zahraničí, tak můžete okamžitě skončit v cele.
Č: Zcela jistě pak budu požadovat náklady, které mi vzniknou, po odpovědné osobě.
...
Č: Mohl bych dostat kopii toho oznámení od policie? Když je to součástí mého spisu...
U: Ne, to není správní spis. Jedině že by Vám to policie vydala.
...
U: Pujčte mě ho, ať se mrknu!
Č: Ten řidičský průkaz? Ne, ten Vám do ruky fakt nedám.
U: Tak aspoň na sklo, nebuďte jak dítě. S čím my se tady potkáváme na těch přepážkách...
Č: A z které strany myslíte?
...

Nakonec jsem výměnou za podepsání poučení nakonec získal i kopii oznámení od fízlů.
Úřednice obnovila platnost ŘP a vydala opravený výpis z karty řidiče.

Pro zajímavost:

Původní i nový výpis jsou opatřeny kulatým razítkem a mají identické číslo jednací. Tím jsme prosím vyvinuli takzvané Schrödingerovo lejstro:

Vodičko, ten řidičský průkaz je a byl platný, mám na to tady lejstro s razítkem.

Úředníku, ten policista mi nemohl zadržet řidičský průkaz, nejsem držitelem platného ŘP, mám na to tady lejstro s razítkem.

IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 03 Října 2019, 00:21:53 »

Co tedy postouchnout registr(PCR?), jake informace o Vasem RP ma?
V pripade, ze je uveden jako odcizeny je vyzvat, aby tuto urednickou chybu opravili.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 08 Října 2019, 15:35:58 »

Vodička poslal dopis. Vypadá to, že provedl ústní jednání v mé nepřítomnosti, přestože jsem se včas omluvil.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 21 Listopadu 2019, 20:51:12 »

21.11.2019 doručeno další rozhodnutí SO1. Vinen.

Soudruh bakalář Vodička je rovina chlap. Je tak nestranný a rovný, že by z něj šla možná vyrobit i tzv. vodičkováha:

- "Správnímu orgánu se jeví námitka podjatosti jako účelová. Cílem konání [obviněného] je snaha vyhnout se odpovědnosti za přestupek." (na to přišel sám?)

- "K omluvě, která správnímu orgánu byla doručena 13.9.2019, správní orgán uvádí, že tuto omluv u vyhodnotil zcela jako účelovou. Omluva nebyla řádně doložena například dokladem o pracovní neschopnosti či dokladem o pobytu v lékařském zařízení." (ale o doložení - třeba fotkou penisu před a po - ani nepožádal)

- "K výpovědím svědků správní orgán uvádí, že na projednávané věci strážníci neměli žádný zájem, vykonávali jen svou práci" (na to přišel sám, to ani strážníci nemuseli říkat)

Z proškolení unterfízla vyplývá, že unterfízl nikdy nedělá chyby a vždy vše dodržuje. Z proškolení řidiče (autoškola) nevyplývá, že by řidič vše dodržoval:

- "Vzhledem k tomu, že strážník Doležal je proškolen s obsluhou měřiče rychlosti a jako strážník městské policie má i právní vědomí, tak správní orgán je toho názoru, že v případě jakéhokoliv poškození měřiče rychlosti či jeho úředních značek by měření rychlosti vůbec neprováděl."

- "Z evidenční karty řidiče je zřejmé, že obviněný je držitelem řidičského oprávnění od roku 2003 a patří tedy k řidičům, kteří by měli znát pravidla silničního provozu."

A pak tam jsou zajímavé statě o neplatnosti řidičského průkazu a (ne)falšování spisu. (ještě že mám výpis z karty řidiče, který prokazuje, že jsem byl dne 9.8.2018 držitelem platného ŘP):

- "Správní orgán dále uvádí, že k žádnému falšování dokumentů nedošlo. ... [obviněný] měl možnost provést kontrolu součástí spisu a zjistit, že spis nebyl falšován."

- "Správní orgán nemá sebemenší pochybnosti ... Obviněný vědět mohl a měl, že má neplatný řidičský průkaz."

- "Z výpisu z evidenční karty řidič ze dne 20.8.2018 je zřejmé, že dne 9.8.2018 nebyl držitelem platného řidičského průkazu."

Vzhledem k tomu, že stále trvá na nespáchatelném porušení § 118 odst. 1 ZPPK, který navíc není v hlavě II a tak nemůže být přestupkem dle § 125c odst. 1 písm. k) ZPPK, láká mne varianta podat tak mizerné odvolání, aby to u odvolačky neprošlo a rozbít to až u soudu. Tzn. podat blanketní odvolání a v doplnění pak uvést jen obecně něco ve smyslu, že "porušení zákona, která jsou mi kladena za vinu, jsem se nedopustil, ve spise nejsou důkazy, které by prokazovaly, že jsem se dopustil přestupků, ze kterých jsem byl uznán vinným a navíc se domnívám, že jsou ve spisu správním orgánem zfalšované pseudo-důkazy, které jsou v přímém rozporu se skutečností". A to jsme se ještě ani nedostali k tomu pofidérnímu videu, které je plné rozporů.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 22 Listopadu 2019, 09:07:29 »

Jako dukaz "foto před zakrokem" před by se pak dalo pouzit neco takoveho: POZOR - otevirat v soukromi - treba by se to dalo použít v odvolání, protože nechat si ujít příležitost poslat SO "dickpic" mi přijde neodolatelná:-)
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 22 Listopadu 2019, 09:16:49 »

No hlavně za předpokladu, že SO by se držel zaběhnuté linie a takové tvrzení a obhajobu by označil za účelové, by se mělo samozřejmě trvat na dokazování a též přizvání znalce, neb SO nikterak neprokázal, že je pro odborné posouzení shody fotografie s patřičným orgánem způsobilý…  ;D
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 19 Prosince 2019, 01:34:38 »

Doručena výzva k doplnění blanketního odvolání. Váhám, zda vůbec něco doplňovat a nebo se na to zase vykašlat a počkat, s čím se vytasí SO2. O Vysočině jsem už slyšel všelijaké zkazky. :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 04 Února 2020, 17:35:21 »

03.02.2020 doručeno Rozhodnutí SO2, čímž bylo pravomocně rozhodnuto o mé vině. Sklopím uši a včas uhradím pokutu.

A také začnu chystat správní žalobu. Zatím bych to viděl na tyto body:

1. nemohl jsem porušit § 118(1) ZPPK, neboť to prostě porušit nejde
2. i kdybych to porušil, není to v hlavě 2 ZPPK, takže to nemůže být přestupek dle § 125(1)(k) ZPPK
3. můj ŘP má platnost od 01.11.2013 do 01.11.2023, rozhodně mu neskončila platnost 14.07.2018, úředník asi zfalšoval důkazy (důkaz výpisem z karty řidiče)

To by mělo pro zrušení rozhodnutí stačit, ne? Nebo je nutné napadat i překročení rychlosti? Předpokládám, že ne.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 04 Února 2020, 18:28:53 »

Mělo by to stačit. Výroky rozhodnutí a rozsudků sice obecně nejsou nedělitelné, ale jelikož ve společném řízení je trest závislý na rozhodnutí o vině o všech projednávaných přestupcích a zvlášť se o tom nerozhoduje (neexistuje nic podobného ukládání souhrnného trestu jako v trestním právu), tak ani při maximální snaze IMHO nemůže soud zrušit potvrzující rozhodnutí SO2 jen ohledně toho řidičákového skutku a ponechat v PM rozhodnutí o vině ohledně druhého přestupku.

Když uzná námitky ohledně porušení § 118 (což by měl, protože je to jasná nezákonnost, ani není třeba číst odůvodnění), bude muset zrušit minimálně odvolací rozhodnutí a řízení se tím vrátí do stavu před jeho vydáním (tedy pozbyde jako celek PM a otevře se možnost činit libovolné procesní úkony, včetně vyjádření či nových důkazních návrhů i k rychlosti). Teoreticky by soud mohl zrušit i rozhodnutí SO1, ale to spíš neudělá a nechá to na SO2 (jestli bude chtít sám rozhodnout nebo pošle padající exkrement o další patro dolů).
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 25 Února 2020, 00:38:00 »

Pokud jsem to odsud pochopil správně, pak jelikož je Chotěboř v okrese Havlíčkův Brod a Okresnímu soudu v Havlíčkově Brodě je odvolacím soudem Krajský soud v Hradci Králové, musím žalobu směřovat právě na Krajský soud v Hradci Králové. Je to tak?
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11