Děkuij moc za rady. S pojišťovnou zatím počkám co po mě budou chtít. Každopádne jak sem psal. Zatím sem to nahlásil na pojišťovnu toho druhého. Do mojí pojišťovny sem volal, a tam mi řekli, že jak nemám havarijko, tak musím na pojištovnu toho druhého.
Nicméně, v pondělí půjdu na výslech na dopravku.
Tam uvedu teda průběh nehody jak se stala a jak je vidět i na videu.
Jedu po silnici a z chodníku vyjíždí auto, tak ho pouštím. Jenže auto jen popojede a zastavuje v křižovatce, takže najedu za ním do křižovatky a jsem nucen uvést vozidlo do klidu. Po nastoupení toho člověka se vozidlo rozjíždí a já se rozjíždím za ním. V tom se předemnou objeví nákladní vozdlo, nestačím na to zareagovat a dojde ke kolizi mé přední levé části s jeho zadním kolem.Tak. A co doplňující otázky na mě? Třeba to, zda jsem se přesvědčil, zda můžu pokračovat v jízdě (je vůbec uvedení vodila do klidu přerušení jízdy? Když zastavíte v koloně, nebo na přechodu, tak taky asi člověk nekontroluje celé okolí vozu, ale soustředí se jen na situaci před sebou). Já sem spíš sledoval situaci před sebou, protože auto se rozjíždělo s otevřenejma dveřma. Nevěděl jsem zda znovu nezastaví a kdybych koukal všude okolo, tak bych do něj taky mohl najet.
Takyml kdybych se v tu chvíli podíval do zrcátka, tak byl nejspíš v mrtvém úhlu. Těžko říct.
O tom, že jsem nepředpokládal, že mě v křižovatce začne někdo předjíždět / nebo objíždět (neznám správný termín v této situaci) mám něco říkat. Nebo o tom, že jsem předpokládal, že mám přednost z prava a NV vozidlo zastaví.
Když na něco nebudu chtít odpovědět, můžu říct, že k tomu se nechci vyjadřovat?
A argumentace pčr na místě, že tam žádná přednost z prava není a že je to moje vina, protože sem do něj najel já. To moc nechápu, u nás snad žádné takové křížení silnic s pravidlem, kdo první přijede, tak ten jede snad ani neexistuje.
Existuje nějaká oficiální mapa komunikací, kde by bylo vidět jak která komunikace vede a podle toho určit hranice křižovatek?
A když budou pořád argumentovat tím, že za to můžu já, musí mi doložit, proč on přednost z prava dávat nemusel?
A co jsem si teď uvědomil, že ani jeden z nás neblikal

Ono tam není kam jinam jet. Rovně je jednosměrka.
Je to moje první bouračka v životě. Když nepočítám jedno drobné ťuknutí o nárazníky při couvání na parkovišti před x lety.
Edit: a policajti o kameře ví. sám sem jim o ní řekl. A v pondělí chce, abych vzal záznam sebou. Mám mu ho dát?