Systémové řešení to má - systém pošty eviduje veškeré uložené zásilky, takže na poště není třeba předávat nějaké oznámení o uložení zásilky, ale stačí sdělit totožnost. V podstatě nelze nic pokazit, když si pro poštu přijdeme třeba každý pátek. Chceme-li ale aplikovat time-management, pak musíme použít hubu a sdělit pošťačce, že chceme právě a jenom tuto zásilku a nejlépe i předat konkrétní výzvu. Jinak totiž odklikne tisk předávacího lístku a budou tam všechny právě na poště uložené zásilky. Takto ale zadá tisk předávacího lístku pouze pro konkrétní zásilku. Je jí to v podstatě fuk a nemá chuť ani důvod se v tom pitvat.
No právě - takhle to na mojí místní poště dělají běžně a jsem zvyklej. Na místě TP jsou očividně přehnaně aktivní a navalili mi všechno. Jinak by bylo i fikcí doručeno 27., já bych to vyzved v kaslíku a vymalováno

Jinak tedy ještě tu, ať neotvírám nové vlákno: navrácení v předchozí stav vyžaduje nezaviněný důvod. Je nějaké větší úskalí v tvrzení, že jsem zůstal zaseknutý v odpoledních hodinách mimo civilizaci, páč se mi to vozbilo a opravit se nám to podařilo až po několika hodinách, kdy už mezitím všude na počtě zavřeli, a než jsem se dostal k počítači, tak už nebyla možnost to ani podat e-mailem (s využitím potvrzení podání druhý den poštou), s tím, že uvedu i přímo nacionále spolujezdce, který toto může potvrdit (v praxi zasláním prohlášení s úředně ověřeným podpisem, ať se nemusí tahat na ouřad)?
To mi přijde jako dostatečně nezaviněný důvod, se kterým nešlo nic rozumně dělat, ne? Ostatně s ohledem na to, co mi ta popelnice poslední dny vyvádí (asi problém v kabeláži ŘJ, nebo tom jejich samodomo bypassu imobilizéru předchozím majitelem; a dneska se mi povedlo navíc i zabouchnout klíče když byly zámky jen polootevřený a klíč zůstal v zapalování), tak si stačí nějakou skutečnou příhodu vybrat, stačí jen změnit místo a čas

Další věc je, že na ouřadě nemají ani vyřešenou podjatost, vedoucí poslal jen nějakej canc ve stylu „sdělení“, což sice není tak silný, ale pořád je minimálně OÚO a i von sám v podjatosti, když to nerozhodli formálně správně, a já se ani nemám k čemu odvolat, když nevydal usnesení, ale totok; takže to by mohla být munice ke zrušení autoremedurou, nebo pak ke zrušení přezkoumáním, ne? ÚJ se nekonalo (resp. nemělo konat) pže sem jim dal podjatost dopoledne na podatelnu, což mám potvrzeno, výzva k seznámení se spisem taky nedorazila, tak sem byl krácen na právech i tady…do spisu se pudu podívat někdy v pátek odpoledne před zavíračkou, esli mi ho nevydají, tak bude ta podjatost zřejmá a krácení na mých právech hrubý, protože ani nebudu mít k čemu se moc vyjadřovat - doteď sem spis neviděl.
Počítám správně že když je pět pracovních dní od doručení výzvy, kterou sem převzal přesně v pondělí 18:00, tak poslední termín je následující pondělí?