to fu:
Nezlobim se, není to můj výrobek, ani nejsem dealer a samozřejmě máš právo na svůj názor

. Jen píšu, co jsem se dozvěděl/vím. A netvrdím, že ta žárovka byla navržena v číně, tam se může jen kopírovat (což je u číňanců raritní). A to, že je v inzerátu uvedený: žárovka do hlavních světlometů, jestěš nemusí znamenat, že to tak z legislativního hlediska je (minimálne u nás, že?). Čajňani rádi v inzerátech lžou a to, co je pro nás už přehnaně řečený je pro ně asi ještě OK. Dostal jsem se k nim více-méně náhodou a překvapuje/těší mě, že pořád svítěj. Včera jsem udělal fotku světelnýho "otisku" mých lamp s těma LEDkama na zdi (bohužel zatím bez srovnání s halogenkou). Tak posuďte sami. Jde jen o tvar světla, ne o intenzitu, ta se takhle pozná špatně. Pokud byste měli pocit, že to svítí moc vysoko, tak parkoviště od budovy malinko padá.
Čeho teď myslíte značení na objímkách? Homo. značku, nebo typ?
Na mne, jako laiku, ten certifikát působí velice věrohodně a nejvíce se mi na tom líbí to, že nejen že Commercial descriptions, ale hlavně i Function má za dvojtečkou uvedeno Headlight led. Proto by mě zajímalo, z čeho soudíte, že ty ledky nejsou určeny do předních lamp?
To chápu, že se španělskou (a jinou) homologací se dá jezdit i v jinejch státech, to by tady žádný auto nejezdilo, páč vždycky se najde několik dílů na něm homologovaných jinde (i když mě tam právě nesedí fakt, že se tam ten kód země, kde byla homologace udělena, uvádí - což svádí k myšlence, že ta homo. platí pouze pro tuhle označenou zemi), ale je fakt, že jsem to asi napsal blbě. Myšlenka je taková, že toho o homo. problematice moc nevím. Třeba: homologace udělena ve Špáňu, ale aby se tady mohly používat výrobky s touhle homologací, musí se přezkoumat, že to neodporuje jakýmsi našim předpisům a to, že se tohle přezkoumání provedlo a že je to OK, se zanese do nějakých, úředníkovi dostupných, análů (jasně, asi by se to dalo nazvat homologací pro ČR...). To je jen příklad. A já doufám, že stejný kulový o homologacích asi bude vědět úřednice na magorstrátu (případně fízl a jeho kontrola, do budoucna). Pokud bude chytrá, přizná si, že je uplně blbá a pošle tu záležitost s homo. někam, kde už vědět budou a já jsem v loji, kdyby tu byla nějaká ta záludnost. Ale když uvidí E9 na světlometu, kterej se legálně používá na autech v čechách a uvidí E9 homologaci na protokolu, kterej je právě ve Španělštině, tak když bude dosti blbá, uvidí E9 + E9 a řekne si, že je to OK a dál to nikam posílat nebude.
Do teď se (snad) držím předchozích plánů, ale díky tomu vašemu homologačnímu protokolu mám pocit, že kdybych do toho hodil vidle v podobě toho protokolu, tak nic jiného nemusím řešit.
Prostě, tady máš protokol od výrobce a kdyby někdo remcal, tak takhle jsem to koupil a rázem jsem bez zavinění.
Co vy na to?