Chtěl jsem si udělat takovou malou kalkulačku, která by automaticky počítala, jestli už jsem v suchu a je promlčeno
Jo to jsem taky zkusil.. nastudovat zákon a podle toho to dát dohromady.. skončil jsem tady https://www.30kmh.cz/index.php?topic=7744.0
..když řízení dojde až ke správní žalobě tak pak už asi nikdo neví kdy přesně bude promlčeno.
No tak jakmile se to zašmodrchá, tak je to horší.
Abych se zorientoval, tak jsem si rýsoval za domácí úkol časovou osu takového obvyklého případu. Když se dokopu k tomu, tak bych jí pro diskuzi i poučení zde v nějakém vlákně digitalizovanou předložil.
Ale v zásadě ty hrůzy, co popisujete v odkazovaném příspěvku se spíš dějí v době (podle mého názoru), kdy jde z "tlustejch do tenkejch", tzn ve fázi, kdy jste podal odvolání proti rozhodnutí SO1 a neuspěl jste.
Beru to tak, že v době první (do vydání Příkazu) a druhé (do vydání prvního Rozhodnutí), se většinou sbírají kopance úřadu, vzniklé jeho vlastní iniciativou a případně vynucenými chybami, které nasekal po mazaných podáních a návrzích sprostého podezřelého, takže není moc důvod se soudit.
V zásadě do vyjádření SO2, ve věci odvolání, mi přijde průběh řízení jako relativně lineární.
Peřeje přicházejí, až když se svádí nějaká právní tahanice nad tím, jak se k věci postaví SO2, případně jak se k věci opakovaně postaví SO1, když to dostane zpět od SO2.
Na druhou stranu - přesně, jak je psáno v příspěvku níže - pokud už jste ve fázi, že s tím jdete k soudu, tak to už si na to dohlédnete.
Kalkukačku jsem zamýšlel pro ty případy, kdy případ plyne lineárně, ale máte jich rozpracovaných třeba najednou 10. Což je třeba v Praze týdenní ježdění do práce (tři úsekáče ráno po cestě tam, zaparkovat u práce, zaparkovat po cestě z oběda, tři úsekáče po cestě z práce=8 ticketů za den raz dva, když se na to trochu spěchá).
Najednou máte v adresáři 20 PDF dokumentů a hlídejte si to...
A nedejbože, když k tomu po čase přibývají další písemnosti, jako jsou výzvy a tak.
Takže možná ne univerzální kalkulačka, ale jednoduchá kalkukačka pro nekomplikovaný průběh