Co je to přesně za křižovatku? Nějak se mi nedaří zorientovat, anžto ČB vůbec neznám. Potřebuji ustanovit podle videa vzdálenosti. Jinak hra o papíry je to již nyní, pokud se SO podaří prokázat úmysl (což se asi nepodaří).
EDIT: Už to mám, OK.
EDIT2: prozkoumáno
Neoddiskutovatelný přestupek - přejetí V 1a z levého odbočovacího pruhu do přímého. To je banalita za maximálně 2 500 bez bodů.
Přestupek, o kterém se dá licitovat - jízda na červenou. V okamžiku, kdy skončila žlutá, jste byl již za stopčárou, viz přiložený extrahovaný snímek z 0:43.
Přestupek, o kterém se licitovat nedá, pokud byste tvrdil, že jste jel 50 km/h - jízda na signál, přikazující zastavit vozidlo (to je i jízda na žlutou, pokud můžete bezpečně zastavit), protože žlutá Vám skočila, když jste byl 40 až 45 m od semaforu. Pokud budete tvrdit, že jste jel 65 km/h, již jste neměl šanci zastavit (i 60 km/h by mělo stačit, ale přestupek je to totožný a 65 km/h je jistota).
Mně z toho vychází, že byste měl tvrdit, že jste jel okolo 65 km/h a neměl jste šanci na signál Pozor zastavit a signál Stůj jste neprojel. V okamžiku, kdy naskočila červená, byl jste již za stopčárou.
Toliko technicky, nechávám volné pole odborníkům přes SŘ, zda to použít a jakou vůbec taktiku (tedy jak to SO naporcovat) a jakou strategii zvolit. Osobně bych napřed vytáhl pouze snímek,který prokazuje jízdu na žlutou přes stopčáru a vyčkal, zda SO vymyslí jízdu na signál, přikazující zastavit vozidlo. Teprve poté se "přiznat" k překročení rychlosti. Dle mého amatérského názoru Vaše přiznání k postihu za přestupek vyšší rychlosti by nemělo stačit, protože nebylo dokázáno cejchovaným měřidlem.