zdar , mám pro vás pokračování story s Humlem
tedy v pátek jsem obdržel modrou obálku a v ní VINEN. Což mne tedy nepřekvapilo, ale soudružka Květoslava Drnovská z Korunní (i když dopis přišel z Jungmanovy - asi potřebovala poradit) opět perlila. Na mou námitku, že se v měřeném úseku stala nehoda a tedy že je potřeba řešit případ jako přestupek, nikoli jako správní delikt reagovala - a nyní cituji:
"Tuto námitku správní orgán nepovažuje za relevantní, neboť je obecně známo, že v případě průjezdu kolem dopravní nehody dojde ke zpomalení provozu, nikoli k jeho zrychlení."
už samozřejmě tvořím odvolání, ale tato její věta na mne velmi zapůsobila.

Dále že soudruh Huml neřídil, protože on říká že neřídil a že přestupek se stal, protože auto jelo rychle. Opět nic o materiální aspektu - i když jsem jí jasně a zřetelně řekl, že bez toho nemají přestupek. Ani se nenamáhala něco zplodit v tom smyslu. Ach jo, jak je hloupá.
tak píšu jen abyste viděli, že to nespí a jak se na magistrátu pochlapili.
Pro úplnost, dopravní nehoda se samozřejmě stala

, řidičovi, co tou dobou auto řídil - ale to už jsem asi psal. vyhýbal se cihle spadlé na zem a došlo ke kontaktu s kolem. Kolo bylo poničeno, fotky mám a ať mi zkusí prokázat, že se nehoda nestala. Navíc je to dávno, kolo je vyměněné, staré vyhozené. Povinnost si uchovávat relikty nehody není, fotky jim musí stačit.
Odvolání půjde na Ministerstvo dopravy, tak mi držte palce, ať mám pěkný a šťavnatý slovník.
Samozřejmě vám pošlu znění....