S tím rozdílem, že parkování kolem přechodů je provozní prasárna, protože §5 (1) h) ZPPK => všichni okolo jedoucí řidiči by měli podstatně více zpomalit, než kdyby 5 m před přechodem nikdo nezavazel ve výhledu. Většina samozřejmě nezpomalí a pak stačí děcko či telefonující/smskující/gamesující pako na (smart)founu, chodec je v nemocnici a řidič známo kde. Zde jste nikoho neomezil, neohrozil, nezacláněl a znaky to má spíše veřejného parkoviště, než chodníku.
Pravda, ale vytržená z kontextu reality. Parkování
pod viaduktem prakticky v křižovatce a u kolejí - dvakrát mě tam kvůli takovejm málem smetla tramvaj - se tu také nepranýřovalo.
Ani tohle, což je z toho ranku o kterém je řeč.
Provozní prasárna je i neponechání dvou volných jízdních pruhů, přesto se tu přes to většina povznášíme a doufáme v selský rozum, ne?
V tamních jednosměrkách (s cyklopruhem v protisměru!) se musí jezdit opatrně
furt, když nechce člověk přijít do průseru.
Váš výklad fotky je sice optimistický, ale já si věc přebral tak, jak to vypíchl
výše i Behemot - pasport je jasnej, bohužel, přestupek řešen na základě bonzu, takže včetně nějakého "podložení" společenské závažnosti-materiálního aspektu a mě zůstal v ruce tak asi ten sníženej obrubník a červená zámkovka. S takovejma kartama mi přišlo rozumnější to složit.
Ať už si o mě přemoudřele myslí například 2M co chce. Když šlo o body a x stovek za rychlost, tak jsem se správním neváhal a jel kvůli tomu přes půl kraje. Tady je poměr odpustek/správko skoro 10 a případná jeho realizace v době, kdy se mi to fakt nebude hodit. Jestli je tenhle kalkul opravdu tak zavrženíhodný, tak mi to řekněte a já sebekriticky zvážím smazání místního účtu

Vrhat se do všeho s plnou silou? Pyrrhova vítězství prostě někteří (já určitě) nedocení, nezlobte se na mě.