Zdravím,
Unione, já ne, to bych se přece tak blbě neprozradil

. Myslel jsem ale, že do tohoto tématu se dostanu jenom já, admin a moderátoři. Po zjištění, že já můžu do jiných vláken a tím pádem se sem může dostat krysa, jsem radši hodně redukoval množství zveřejněných informací.
Chtěl bych místní odborníky poprosit o radu. Magistrát mě coby provozovatele viní ze čtyř parkování na chodníku, všechny případy zjistila Městská. Ze všech čtyř už udělali správní delikt.
Pozn.: nemám žádnou datovou schránku.
1)
09.2013 zjistila MP parkování
03.2014 dle soupisu spisu provedena výzva provozovateli vozidla (asi vhozena do schránky)
10.2015 ve schránce výzva + poučení o 10. dnech
10.2015 vhozen do schránky příkaz k zaplacení 1500+1000 Kč
10.2015 podal jsem odpor bez uvedení důvodu
12.2015 ve schránce výzva + poučení o 10. dnech
12.2015 ve schránce výzva k seznámení s podklady a vyjádření se do 10.dnů
12.2015 jsem se byl podívat do spisu.
Lhůta pro moje vyjádření končí 23.12.2015.
Ve spisu není žádná fotka. Nevím tím pádem, kde přesně auto parkovalo. Podle MP to byla adresa, na které nikdy žádné auto na chodníku nestálo. Myslím, že asi parkovalo na stejném místě, jako v níže uvedeném případu 2)
Mám se jít vyjádřit a např. žádat fotky nebo strážníky MP o upřesnění místa parkování? Anebo je nechat vydat rozhodnutí a to následně napadnout?
----------------------------------------------------
2)
02.2014 zjistila MP parkování
07.2015 dle soupisu spisu provedena výzva provozovateli vozidla (asi vhozena do schránky)
10.2015 vhozen do schránky příkaz k zaplacení 1500+1000 Kč
10.2015 jsem podal odpor bez uvedení důvodu
12.2015 ve schránce výzva + poučení o 10. dnech
12.2015 ve schránce výzva k seznámení s podklady a vyjádření se do 10.dnů
12.2015 jsem se byl podívat do spisu. Jsou v něm dvě fotky - na jedné auto na místě parkování (je v příloze), na druhé je detail registrační značky, nic víc. Jiná fotka ve spisu nebyla.
Podle mě to auto nikoho neomezilo, kromě strážníků, kteří za to mají peníze, jinak by je taky neomezilo. Stojí vůbec na chodníku?
Chodník se od silnice liší pouze barvou asfaltu (fotky v příloze). Nebyla a není tam žádná zákazová ani jiná značka. Moje auto parkovalo u řady kamenů naskládaných na trávě.
Ve vedlejší ulici je stejné napojení chodníku a silnice, ale tam je zákaz vjezdu mimo zásobování (foto v příloze).
Co teď dělat? Lhůta pro moje vyjádření podle mě končí opět 23.12.2015
----------------------------------------------------
3)
09.2014 zjistila MP parkování
09.2014 po pěti dnech zjistila MP opět parkování na stejné adrese
01.2015 dle zmínky v příkazu doručena provozovateli výzva
02.2015 dle zmínky v příkazu doručena provozovateli výzva
10.2015 vhozen do schránky příkaz k zaplacení 2500+1000 Kč
10.2015 podal jsem odpor bez uvedení důvodu
Tato dvě parkování bylo možná ve skutečnosti jedno delší. Uvidím podle fotek ve spisu, jestli se auto hnulo.
Co teď? Požádat je a jít se podívat do spisu?
Má cenu to u správních deliktů nějak natahovat? Dočtu se někde pravdu (ne domněnky) ohledně prekluze, zastavování a spouštění doby?
fotky tady (nejdou zobrazit s vypnutým javascriptem)
http://dgdf.rajce.idnes.cz/nastenka/