Tak mi před pár měsíci přišlo od DINO České pošty oznámení, že mám ČT uhradit poplatky za poslední rok. Vtipné je to, že adresa, na kterou mi poslali výzvu, je pouze virtuální pobyt a v bytě se 100% žádný přijímač nenachází. Což jsem jim také odepsal.
V dalším kroku přišlo vyjádření, že poplatek je vázaný na osobu-jméno, nikoliv na byt a já tím pádem povinen platit jsem :-o Zvláště vzhledem k tomu, že jsem v posledním bydlišti TV přihlášenou měl. Leda bych jim prý poslal potvrzení o tom, že byl přijímač např. ekologicky zlikvidován.
Netrvalo to dlouho a mám tu rovnou i předžalobní upomínku od AK, která ČT zastupuje. Dávají mi cca týden na zaplacení.
Takže dotazy -
1) musím platit poplatky zpětně, i když jsem na dané adrese žádnou TV nepoužíval, ani jsem nemohl (není tam anténa/kabelovka) ?
2) Je nějaká šance se vyhnout zpětné platbě, když jsem jim neposlal potvrzení hned po změně bydliště?
3) V novém bytě jsem v nájmu, který není psaný na mě. Veškeré energie jsou na majitele. Kabelovka na přítelkyni. Jestli majitel poplatky platí, netuším. Může se přítelkyně těšit na podobný výměr? Zatím nikde nic nikdy nehlásila. Tady jsme skoro rok a půl a nic jí zatím nepřišlo.
4) Kabelovka bude brzy přepsána na mě - předpokládám, že potom se platbě nejspíše asi stejně nevyhnu?
Na ČT nekoukám a z principu se mi nic platit nechce. Ať si z toho udělají placený balíček a tahají peníze z toho, kdo se jim na to chce koukat...
Díky.