Zdravím,
nedávno mě změřili a zastavili na dálnici. Ihned jsem řekl, že chci správní řízení. Jakmile jsem to dořekl, tak se pán naštval a hned zkoušel kauci ve výši 50 000 Kč. S tím jsem ho odmítl. Vyfotil si mě, jak stojím u auta, abych se prej nemohl vymlouvat, že jsem neřídil. Sepsal protokol a tlačil na podpis. Protokol jsem nepodepsal, odmítl se vyjádřit a pořídil jsem si fotku protokolu. Na konci měl morální proslov, jak jsem špatnej člověk, tak mu říkám, ať se zamyslí nad sebou, protože na mě zkoušel kauci.
Ve zkratce:
- překročení rychlosti do 30km/h na dálnici
- vyfotil si mě, jak stojím u auta
- v rozhodnutí o přestupku v příkazním řízení sami píšou, že bylo dobrý počasí a nikoho jsem neohrozil
- dále je tam, že jsem všechny přestupky měl vždy za rychlost (poslední jsem platil v roce 2013)
Chtěl bych poradit, jak dále postupovat? Na foru jsem našel, že bych měl podat odpor a z ústního jednání se omluvit třeba doktorem?
Rozhodnutí o přestupku v příkazním řízení jsem si vyzvedl v pátek 27.2. a na podání odporu mám 15dní. Platí pracovní nebo kalendářní, ať vím, kdy nejpozději mohu odpor poslat?
Mám požádat o kopii spisu nebo je lepší ještě počkat?
Budu rád za každou radu

Moc děkuji a omlouvám se za kvalitu fotek.