EDIT - na stránce 3 přidán anonymizovaný spisový materiál, scany.
Dotaz zadávám znova a prosím o rady, případne co a jak dál. Je toho hodně, je to rozepsané v podstatných bodech. Příkaz níže je anonymizovaný a plně zkopírovaný, vynechané jsou nepodstatné věci, jako čísla účtů, sp.zn a pod.
Co se ptám je následovné :
.......A....... - úřad mi dává za vinu, že tento protiprávní stav trvá až do vynesení Příkazu. Auto bylo z mé strany prodané po 9 dnech vlastnictví původní majitelce, která celý čas byla zapsaná i v registru a za druhé, auto stát 05/2022 skonfiskoval. I tak mi úřad dává za vinu, že protiprávní stav trvá až do vynesení příkazu - co je dle mého nesmysl. Mám napravit protiprávný stav a auto, které již není mým majetkem a navíc bylo skonfiskované státem 19.5.2022 napsat na sebe ? **
..........B................ 8.3. 2022 už soud vydával rozhodnutí. Jak zjistit jestli mi osoba Z neprodávala auto na kterém už bylo vydané nějaké předběžné opatření, nebo mohl mít nějakou vědomost, že o auto tak jako tak přijde. Nechce se mi věřit, že tento stát stihl od 07.01 do 08.03.2022 reagovat................
** - po prodeji auta osoba Z přestala jakkoliv reagovat, byl úplně nekontaktní. Od automobilu jsem nedostal klíče, doklady a automobil byl uzamžený na parkovišti ......., kam jsem k němu neměl přístup. Mně v ruce zůstala jenom kupní smlouva, i to ověřená jenom jednostrenně a to mým podpisem.
*** Paní P prodala auto panu Z. Bez přepisu. Ten na něm páchal přestupky. Auto se na parkovišti .......... ocitlo po tom, jak ho PCR tam nechala odtáhnout, protože ho říddila osoba s příjmením Z. Na autě byly tou dobou minimálně 4 pokuty...
**** PCR jsem oznámil, že jsem se stal novým majitelem vozidla na základě kupní smlouvy a že mám i plnomocenstvví k vyzvednutí vozidla. Žiju trvale v zahraničí - PCR nestačilo, že bych jim ověřené dokumenty tohle potvrzující zaslal poštou - požadovali přinést originály osobně..........což vzhledem k práci a vzdálenosti tou dobou cca 400 km nebylo možné..........
***** to samé jsem oznámil i........... - prý je to nazajímá a auto vydají tomu, kdo se přeukáže "lejstrem k vyzvednutí od policie".........
6* - PCR jsem oznámil, že vozidlo se pravděpodobne pokusí zcizit Z a že nechápu, jak je možné, že nezajistili tabulky s EČV kvůli neuhrazeným pokutám. Taky jsem oznámil, že vozidlo se pokusí vyzvednout osoba bez ŘP - i tak umožnili aby to učinil................
7* - pak PCR zjistila, že jsem vozidlo nepřepsal a iniciovala řízení !
8* - původní majitelka za to, že nepřepsala vozidlo rok dostala pokutu 1800,-Kč, pan Z za to, že vozidlo nepřepsal nedostal pokutu žádnou, resp, nemám jak to zjistit.......
9 - vozidlo nepřepsali, protože pan Z byl tou dobou v insolvenci !
10* - ZLATO. Původně jsem to vozidlo ani neměl v plánu kupovat. Pan Z inzeroval prodej zlata za poloviční cenu, když to bude ten samý den. Kolem 250g- ne auto plné zlata, jak tady zaznělo. Já mu navrhnul, že zlato nemusí prodat takhle výrazně pod cenu, ale může ho zastavit za podmínek úroků porovnatelných v bance. Kvůli tomu jsem taky přijel k němu cez 60 km. Tam z něj vylezlo, že zlato je v autě, aby se k autu dostal, že ho musí vyplatit a prostě kopec "sraček", které ale jistou logičnost dávali. I proto jsem přistoupil k tomu, že dostane část peněz na vyzvednutí auta - a za tu část peněz mi to auto odprodal - mělo jít o pár hodin. Po vyjmutí zlata bychom kupní smlouvu roztrhali a řešili to, kvůli čemu jsem přijel ! Došli sme dalších cca 100 km do Chomutova, Pan Z otevřel auto - a tam div se světe - ani gram zlata. Vědel jsem, že mne napálil - ale stále jsem měl kupní a platnou smlouvu na auto. Poraďte mi taky jak jsem z něj měl dostat doklady a klíče - vykopat to z něj ? Přivolat policii - a co by řekli ? Takže jsem s kupní smlouvou odjel s tím ať si svoje dá do pořádku - a výsledek je moje pokuta za to, že jsem v zákonné době nepřepsal vozidlo...................Bylo mi ho v začátku i líto, vypadal slušně, tak trochu ošumělě, ale stále slušne. A potkávám různé lidi, takže neřeším kdo jak vypadá - tohle byla prostě zápalka a dotyxčný si mně spletl s taxi zdarma. Nebo spíš čekal, že mu peníze dám předem a pak ať se děje vůle boží - každopádně to hrál do konce............
11*- Auto jsem devátý den vlastnictví prodal původní majitelce, která byla zapsaná i v registru. Tímto jsem i napravil právní stav, jak konstatuje i úřad, který všechny tyto informace má k dispozici.
12* - aby toho nebylo málo. Řešil to úřad v ............, který mi tvrdí, že je tomu místně příslušný. Trvalý pobyt mám v spolkové republice Bavorsko, zapsaný a řádně hlášený i v regisatrech, v ČR mám jenom přechodný pobyt co potvrzuje i platné povolení k přechodnému pobytu. Úřad mi ale tvrdí, že jeho nezajímá co já mám zapsané v občance, ale co on má v evidenci obyvatel - a já vím, že jsem nikdy o TP v ČR nežádal a ani ho nedostal. Mám povolení jenom k přechodnému pobytu.
Závěrem - neparazituju na systému, nejsem na dávkách, nejsem černej, podnikám, platím daně, podporuju charitu - a pak padnu do takové sračky.
Dík všem za pomoc
P Ř Í K A Z
Městský úřad - dopravní úřad, rozhodující v přenesené působnosti podle § 61 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, jako příslušný správní orgán podle § 84 odst. 1 písm. c) zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou pro................... p. B se uznává vinným ze spáchání přestupku dle ustanovení § 83 odst. 1 písm. b) zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, kterého se dopustil nedbalostním porušením ustanovení § 8 odst. 2 písm. a) zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích tím, že jako nový vlastník osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia, státní poznávací značky (dále jen spz) 12345, ve stanovené lhůtě do 10 pracovních dnů ode dne převodu vlastnického práva k tomuto vozidlu (po jeho koupi dne 7.1.2022 v nezjištěném čase, uzavřené na České poště ve xxxx od Radka Z, nar. 123456, tr. bytem sssss, nepožádal příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností o zápis změny vlastníka tohoto vozidla, kdy tento protiprávní stav trvá od 22.1.2022 do doby vydání (resp. doručení) tohoto příkazu, ......................A........................
Za tento přestupek se mu ukládá dle ustanovení § 35 písm. b) zákona o odpovědnosti za přestupky a § 83 odst. 2 písm. c) zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, v souladu s ustanovením § 37 až 40 a § 46 zákona o odpovědnosti za přestupky, pokuta ve výši 3 000 Kč (slovy třitisíce korun českých), splatná v souladu s ustanovením § 46 odst. 2 zákona o odpovědnosti za přestupky do 30 dnů od nabytí právní moci tohoto příkazu převodem z účtu na účet Města ...........................
O d ů v o d n ě n í
Na základě vyhodnocení shromážděných podkladů : Usnesení o předání věci dle věcné a místní příslušnosti - list č. 1, Oznámení přestupku Policie České republiky, Krajského ředitelství policie xx, Obvodní oddělení oo (dále jen PČR OO oo), č.j.: KRPK- v listu 2-14, (list č. 2 – Obsahu spisu a Oznámení přestupku, č. 3 a 4– Oznámení o skutečnostech nasvědčujících spáchání trestného činu, č. 5 –Plná moc sepsaná mezi p. P. a Mgr. Bc. J. Lng, včetně kupní smlouvy mezi p. Z a p. B, č. 6 – Plnomocenství mezi p. Z a p.
B, č. 7 – Kupní smlouva mezi p. P a p. Z, č. 8 až 11 - Prodejní smlouva mezi p. B a p. P, včetně Úředního záznamu o podání vysvětlení – B, č. 12 až 14– Výzvy k uhrazení určené částky), Výpis z Centrálního registru vozidel - karta vozidla Škoda Fabia, spz 12345 / původní spz ....../ - list č. 15, Výpis z registru obyvatel k osobě – B - list č. 16 a Výpis z evidenční karty – B.
- z oznámení o podezření ze spáchání přestupku od Policie České republiky, Krajské ředitelství policie kraje, Obvodní oddělení ooo ze dne 12.5.2022, č.j.:kprk vyplývá, že dne 10.6.2022 zdejší správní orgán obdržel podezření ze spáchání přestupku dle ustanovení § 83 odst. 1 písm. b) zákona o podmínkách
provozu vozidel na pozemních komunikacích na podezřelého B, nar. kterého se tento měl dopustit porušením ustanovení § 8 odst. 2 písm. a) zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních
komunikacích tím, že jako vlastník osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia, VIN: ............., spz ......... ve stanovené lhůtě do 10 pracovních dnů ode dne převodu vlastnického práva k tomuto vozidlu nepožádal příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností o zápis změny vlastníka těchto vozidel. Předmětné podezření bylo zjištěno v souvislosti s trestním řízením při prověřování věci pod č.j.KRPK................, -kupní smlouva ze dne 7.1.2022 prokazuje, že p. Z uvedený osobní automobil
prodal p. B a tímto dnem tak došlo k převodu vlastnického práva k tomuto vozidlu z p. Z na p. B. Skutečnost, že došlo k prodeji vozidla tov. zn. Škoda Fabia, spz ......... na nového majitele p. B dokládá Kupní smlouva ze dne 7.1.2022 – list č. 11 spisu, Plnomocenství – č. listu 6 / která byla opatřena ověřovací doložkou pro legalizaci/ a výpověď samotného p. B – viz. listy č. 10 a 11 spisu,
- výpis z centrálního registru vozidel - karta vozidla potvrzuje, že posledním evidovaným vlastníkem a provozovatelem vozidla Škoda Fabia, .........................., spz
............, je od 19.5.2022 Krajské ředitelství policie .............., .................., kdy od 17.8.20xx do 19.5.2022 byla vlastníkem a provozovatelem vozidla p. P.
Dne 11.4.2022 byly původní spz ............ skartovány a dne 19.5.2022 došlo ke změně vlastníka/provozovatele vozidla a to na základě rozsudku Okresního soudu v Chebu, pod č.j.
............... ze dne 8.3.2022, s nabytím právní moci dne 9.3.2022 – trest propadnutí věci – ..........................B..........................
vozidlo propadlo státu a je tedy opatřeno novou spz ...........,.