hm, pro některé lidi byl ten „dar z nebes“ docela smrtelný… 
To máte pravdu. Moje pointa je jiná. Covid je bohužel opravdu problém pro starší lidi. Pár dní zpět jsem si dělal analýzu nad datasetem úmrtí na covid přímo od MZ. Víte, kolik zemřelo lidí pod 30 na covid/s covidem? Asi 27 nebo 28. Průměrný věk zemřelých byl 71 let, první kvartil byl tuším 67 let (přesně si to nepamatuji, ale v případě zájmu to můžu znova analyzovat). To znamená, že 75% všech mrtvých s covidem/na covid v ČR bylo víc jak 67 let. Nic nikomu nenutím, souhlasím s názorem pana
fu, že když někdo platí daně, tak se o něj má stát postarat no matter what, ale říkám, že u těchto lidí ta vakcína má opravdu smysl, protože je covid bohužel kosí. Delta je více virulentní než původní mutace a tento věkový průměr snížila cca o 10 let (zde vycházím z dat v zahraničí, ČR zažije spike delty až teď). To furt není důvod šikanovat lidi řekněme do 30-40 let...
Jinak o reakcích na mRNA vakcínu slyším ze svého okolí docela
znepokojující věci (zejména od lidí s autoimunitními onemocněními), ale protože to prostě nemohu dokázat a taky to není statisticky relevantní, tak o tom psát nikde na netu nebudu, protože bych hned byl za dezinformátora a čtenáře Sputniku...
Za největší selhání a podvod vlády považuji motto "Tečka za covidem". Už tehdy věděli, že ty vakcíně slušně chrání proti smrti, ale proti nákaze ani náhodou. Kdyby to heslo bylo "Tečka za lockdownem", bylo by to blíže realitě. Takhle vidím a slýchám o hromadě lidí, kteří tomu blábolu uvěřili, mysleli si, že jsou po vakcíně nesmrtelní, nijak se nechránili a parádně na to dojeli středně těžkým průběhem... A nebylo to tak, že by se nechránili z přesvědčení (s tím já nemám problém), ale prostě proto, protože věřili, že ty vyníkající vakcíny jsou tak super, že se jich už covid netýká.
Jinak jak píše
fu, další obrovský failiure je, že i kdybych (nebo spíš až?) si nechal tu jednu dávku Janssenu dát, už mi pak budou do smrti chodit SMSky s výzvami k dalším a dalším dávkám. A ve stejné situaci budu za půl roku, až stát uzná, že k mé dávce z tohoto podzimu již nemůže přihlížet.