30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8

Autor Téma: [LOST] dechová zkouška  (Přečteno 7214 krát)

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:dechová zkouška
« Odpověď #60 kdy: 31 Srpna 2020, 09:57:10 »

Nebyl byste prvni, komu fizl/urednik/znalec zacne dopocitavat zpetne, presne jak bylo naznaceno. Sprosty podezrely mel na krvi nulu jen kvuli casovemu odstupu, pred odberem stihl vytravit atd. Proti podobnym pripadum navic super, ze jste dychal pred odberem a je jasne ukazano, ze policejni detektor je mimo.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 31 Srpna 2020, 12:09:34 »

Dnes jsem otevřel dopis z magistrátu, úřad stanovil znalce z oboru toxikologie k vyjasnění rozdílu mezi výsledkem dechové a krevní zkoušky. Je pravděpodobné že se znalec dopočte k nějaké hodnotě i když v krvi bylo 0,00?
Otazka nezni, zda je pravdepodobne ze se znalec neceho dopocita. Otazka zni, zda je mozne se k nejakemu obsahu ethanolu v krvi v okamziku kontrolni kontroly exaktne dopocitat. A odpoved zni ne, neni to mozne. Pokud jsou vstupni data takova, jaka uvadite - tedy obsah ethanolu v krvi 0.00, neni se od ceho odrazit pro zpetny vypocet - neni znam okamzik, kdy obsah ethanolu v krvi klesl na 0.00 (pokud nejaky ethanol v krvi vubec byl) a tedy neni mozno zpetne cokoli dopocitavat, protoze nezname od jakeho okamziku mame zacit pocitat.
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 31 Srpna 2020, 12:59:13 »

Poslal bych stížnost proti ustanovení znalce a stížnost na úředníka, že se chová nehospodárně (tedy dvě různé stížnosti). Obojí bych odůvodnil §6 SprŘ (Správní orgán postupuje tak, aby nikomu nevznikaly zbytečné náklady, tedy i mu samotnému).

Viz prakticky stejný případ na http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2011/0120_9As__110_20120425085718_prevedeno.pdf . A určitě se tam najde i něco do těch stížností.

IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 31 Srpna 2020, 14:36:40 »

medved: Ale to pro kreativniho znalce neni problem, proste jen poukaze na to, ze to dostani se na nulu bylo jakz takz (casova prodleva, odbouravani alkoholu zavisle na pohlavi, trenovanosti, svalech,...) mozne a bude se tvarit, ze pocita s verzi, ktera je pro sprosteho obvineneho nejpriznivejsi. A jako bonus ve finale jeste spocita, ze v dobe, kdy sedal za volant, tak mel v sobe jeste vice, nez kdyz ho chytili ;)
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 31 Srpna 2020, 14:49:39 »

Tady bude rozhodovat, zda znalec bude vypracovávat znalecký posudek nebo odborné vyjádření.
Pokud to bude znalecký posudek, tak bych se nebál. Pokud odborné vyjádření, které zpracoval jako znalec, tak toho bych se bál a určitě bych proti tomu brojil.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 31 Srpna 2020, 17:49:16 »

Netusil jsem jaky je v tom rozdil ale citil jsem ze v tom bude nejaka krivarna. A nemylil jsem se... Pro ty co taky nevi: https://www.ceska-justice.cz/blog/pokud-potrebujete-cinknuty-posudek-soudniho-znalce-pouzijte-bezva-fintu/
IP zaznamenána

Mr.Pexesso

• Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 31 Srpna 2020, 19:06:45 »

Z toho vývoje jsem poněkud zmatený, můžu poprosit někoho o vysvětlení. Pokud by řidič po první dechové zkoušce trval na krvi, neměla by PČR potvrzený výsledek dechové zkoušky, takže by nebylo co dopočítávat? Je tenhle konstrukt správný? Nebo u aktivního SO člověk nikdy neví za všech okolností, jaký směrem se to začne vyvíjet? :-D
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 31 Srpna 2020, 21:00:08 »

možná jsem to tu psal
slyšel jsem o řidiči, který nadýchal nějakých 0,8
s policisty se bavil, ochotně odpovídal a vůbec se choval jako chlap

nakonec to byl TČ, protože mu dopočítali, že když vyjížděl, tak byl přes 1 promile...

teď už takový chlap není

Plzeňský kraj...
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 01 Září 2020, 08:17:03 »

@Mr. Pexeso: Dopočet se provádí z výsledků z krve, ne z dechové zkoušky. Proto když krev vyjde neprůkazná není co dopočítávat, protože výpočet je zjednodušeně založený na rychlosti metabolismu alkoholu a uplynulém čase - tzn. když víte okamžik zastavení (X), tak jste schopen dopočítat z výsledku krve v čase X+2 množství alkoholu, které tam bylo v čase X.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 01 Září 2020, 09:08:27 »

Situace je každopádně velmi zajímavá. Určitě je třeba k tomu přistoupit aktivně, tedy protestovat proti přibrání znalce, ale bude-li na něm SO trvat, tak zjistit, jaké dostal zadání, a případně ho ovlivnit, či přidat otázky.

Lze předpokládat, že úkol nebude znít tak, aby z té nuly dopočítal hladinu v době kontroly, ale aby uvedl, zda je možné, že v době kontroly měl to, co ukázal pralinkovač, ale do odběru krve to odboural na nulu (plus minus citlivost metody atp.). Vybaven takovým posudkem pak bude asi SO směřovat ke skutkovému závěru o ovlivnění na základě dýchání.

Klíčové otázky, které se pak budou řešit, budou mít charakter právní, nikoliv odborně-znalecký. Zatím je zákonem č. 65/2017 Sb. pořád dýchání označováno jako orientační zkouška, která ale za určitých podmínek může postačovat jako důkaz. Vztah ke krvi je nejasný, situace, kdy dýchání bylo použitelné, ale přesto se dělala krev, by podle současného znění zákona (§ 20 odst. 3) vůbec neměla nastat. Tohle ale nemůže vyřešit znalec, ten pokud bude odpovídat na dotazy typu "je možné, že", je třeba mu dodat i jiné dotazy na to, co je/není možné, aby výsledkem bylo, že možné je úplně všechno, nikoliv jen to, co potřebuje SO.
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 01 Září 2020, 09:31:01 »

Tohle mě zrovna netěší, jak protestovat proti přibrání znalce? Zadaní pro znalce lze zjistit nahlédnutím do spisu? Začínám přemýšlet o předaní celé situace nějakému právnímu zástupci..
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 01 Září 2020, 09:52:18 »

Jakub281993> To treti dychani (pri odberu krve) s vysledkem 0.14 bylo do tehoz pralinkovace, do ktereho jste dychal pri kontrolni kontrole? Jinymi slovy: fizlove Vas nechali dychnout potreti pri odberu krve?
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 01 Září 2020, 09:54:46 »

medved - Ne byl to pralinkovač který byl na místě odběru, ale bohužel když projíždím celý spis tak v lékařské zprávě tato hodnota není
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 01 Září 2020, 18:34:24 »

Jakube, klid. Nenechte se rozhodit, tohle by Vám jen uškodilo. Ten znalec Vám klidně může i pomoc a bude to zastaveno.
Třeba je to od SO taková forma trestu, když vědí, že na Vás nemají. Prostě Vás chtějí aspoň podusit a natahují to.
Pokud to znalec zhorší, tak to pomocí lidí tady vyřešíte na WIN. Já to tak vidím.

EDIT: S nulovou hodnoutou na krvi to mohl být třeba kompot.
EDIT2: Teď jsem koukal do znaleckého posudku z roku 2018. Aby mohlo být něco dopočítáváno, tak brali krev 2x. Druhý odběr proběhl po 60 minutách od prvního. Protože jste jim dýchnul na odběrním místě 0,14, už Vám ani nebrali druhý odběr, protože věděli, že krev bude dle metodiky "nulová" už z prvního vzorku. Přinejhorším Vás to tak bude stát peníze za vlastní znalecký posudek, ale teď se tím netrapte.
« Poslední změna: 01 Září 2020, 18:47:32 od Panek »
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 30 Září 2020, 15:52:15 »

Ahoj, je tady další postup. dnes mi přišlo po mém neúspěšném pokusu o nahlédnutí do spisu zadání a vyhotovení znaleckého postupu, zároveň mi přišlo další předvolání k ústnímu jednání. Jaký je další možný postup?
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8