30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8

Autor Téma: [LOST] dechová zkouška  (Přečteno 7186 krát)

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:dechová zkouška
« Odpověď #45 kdy: 03 Srpna 2020, 16:37:29 »

Tohle je jasný win

1) Krev nula - tím pádem nejde z čeho cokoliv dopočítávat
2)0,2 je na biolce brána jako neprůkazná (0,24 při foukačce)
3) Tohle bych si vychutnal - nechal bych SO začít celý kolotoč, tohle pacha předvolat a povozil bych ho na takovém kolotoči že by se z toho posral. Co je moc je moc.
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 03 Srpna 2020, 18:27:24 »

@medved
Pokud změří 0,2 laboratoř z krve, tak uvádí alkohol neprokázán. Metodiku, kterou použili při zjištění by měli uvést. Většinou je to dle Ministerstva zdravotnictví 07/2006. Tam je to na str. 15 tuším. Už to tu bylo řešeno (nebo na road-fenc.cz). Od r.2008 tak všechny laborky pro nelékařské rozbory 0,2 uvádí jako 0,00 (což není dle metodiky), nebo přesněji (častěji) uvedou ethylalkohol v krvi neprokázán (dle metodiky).
I ten soudní znalec to uvádí. Jde o to, že chromatograf se musí schodovat s widmarkem, který je to, co nahrává testovaným. Díky widmarku se odečítá právě až 0,2. Pokud jen hladina na chromatografu 0,2 a menší, neprovádí možná ani už widmark a píšou rovnou nulu, protože kdyby dělali widmark, tak tam bude max. 0,2, pokud by widmark ukázal víc, tak je zase rozdíl větší o 0,2 a museli by rozbor opakovat (rozdíl v měření může být max 0,2 u hodnot do 3 promile - opět metodika). A to jsou náklady navíc, které jim nikdo nezaplatí.

Tady v tom případě má řidič jasně navrh. V krvi byla 0,00, nelze dopočítávat alkohol v době řízení, protože chybí podstatná proměnná. Nula brát do výpočtu nelze, protože za základ výpočtu hladiny alkoholu v krvi je možno použít pouze spolehlivě zjištěnou hladinu alkoholu v krvi. Dechová zkoužka je totiž pouze vyhledávací metoda pro zjištění podezření, nikoli prokázání.
Pro použitelný výpočet (i amatérem) je pak nutno mít dvě změřené hodnoty z krve a ani jedna z nich nesmí být nulová. Výpočet, který tu byl zveřejněn je sice zajímavý jako Úvaha o tom, že dotyčný měl alkhohol v krvi v době řízení, ale je to jen na úrovni Lze se domínvat. A doměnka v trestním řízení je důvodem možná k podezření, ale rozhodně né k prokázání. Takže SO možná zahájí a pak bude doufat, že se podezřelý prozradí sám. A protože tento človíček to řeší tady a ani policii nic nepřiznal, tak to bude WIN. Prasárna by byla, kdyby PaChové lhali, že řidič přiznal piva, ale i to je řešitelné > Není pravda, právě proto, že jsem nic nepil, jel jsem na krev, abych prokázal, že jsem alkohol nepožil. Já bych to dotáhl do WIN bez kopanců kolem, aby nehrozilo nahánění a dalších kontrolních kontrol od pachů v rámci msty vždy, když mne (nebo někoho v mém autě) potkají.

« Poslední změna: 03 Srpna 2020, 19:10:06 od Panek »
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 03 Srpna 2020, 22:01:56 »

kdyby měl SO rozum, tak vůbec nezahájí....
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 03 Srpna 2020, 22:23:51 »

Jak už jsem psal výše - oni tuší že z toho nekápne, jinak by přišel rovnou příkaz, ale zkusí to jestli se koloušek sám nepodojí - a že jsme už takových tady viděli.
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 03 Srpna 2020, 23:40:34 »

Jsem zvědavý na příkaz který časem přijde, dle mého musím vyhrát když byla krev 0,00 a dopočet neměl být. Je šance že sám SO zjistí tuhle chybu a správní řízení ukončeni?
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 04 Srpna 2020, 00:05:46 »

Těžko, budou to zkoušet až do konce.

Jinak jestli jsem dobře pochopil, tak nepřišel příkaz ale bylo zahájeno normální správní řízení.
Ahoj, tak včera mi bylo doručeno oznámení o zahájení správního řízení, s osobním ústním jednáním.

To samo o sobě značí, že si SO není Vaší vinou 100% jistý ale že to na Vás zkusí (jestli se sám nepřiznáte). Takže pokud se nedokážete ovládat a máte problémy čelit ouřednímu nátlaku nechoďte tam a jednejte korepondenčně.
« Poslední změna: 04 Srpna 2020, 00:13:09 od pk202 »
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 04 Srpna 2020, 06:27:18 »

Jsem zvědavý na příkaz který časem přijde, dle mého musím vyhrát když byla krev 0,00 a dopočet neměl být. Je šance že sám SO zjistí tuhle chybu a správní řízení ukončeni?
SO žádnou chybu sám nezjistí. Jestli si ji neuvědomuje, tak mu to vysvětlí až SO2. Pokud o ní ví (což je můj tip), chce Vás zkusit "rozpovídat", nebo "potrestat" samotným řízením - takovéto, kdybyste, tak by se tohle všechno nemuselo dít.

Doporučil bych, pokud jde o papíry a zároveň nemáte sklil, řešit vše korespondenčně. Skill na ústní jednání si můžete zvyšovat tam, kde nejde o papíry.

EDIT: překlepy
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 04 Srpna 2020, 08:18:40 »

rozhodl jsem se ústní jednání vynechat, někde tady ve fóru najdu způsob jak se omluvit z ústního jednání, pak budu čekat co bude následovat :)
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 04 Srpna 2020, 09:31:27 »

Dovolím si tedy k inspiraci nástřel omluvenky/vyjádření podle mě:

Obviněný se v tuto chvíli rozhodl nevyužít svého práva účastnit se ústního jednání a proto se z účasti na něm omlouvá. Podle obviněného stav spisu tak, jak se s ním seznámil dne XX. YY. ZZZZ, neprokazuje spáchání přestupku, když odborné toxikologické vyšetření neprokázalo přítomnost alkoholu v krvi. Obviněný zásadně zpochybňuje jak orientační dechovou zkoušku, tak šarlatánský pokus příslušníka XY o jakési dopočítávání. Příslušník zjevně není znalcem v oboru toxikologie, což je patrné i z toho, že se snaží něco dopočítat právě z výsledku orientační zkoušky a negativního(!) výsledku odborného vyšetření. Za této situace obviněný navrhuje řízení zastavit.
« Poslední změna: 04 Srpna 2020, 09:40:36 od iWarp »
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 04 Srpna 2020, 12:01:39 »

Jaký je nejlepší způsob zasílání? Datovou schránku nemám, takže mail plus zanést osobně na podatelnu?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 04 Srpna 2020, 12:02:55 »

Pokud nemáte uznávaný elektronický podpis, je e-mail zbytečný. Krom podatelny lze užít třeba doporučený dopis.
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 04 Srpna 2020, 12:10:29 »

To iWarpovo se mi líbí. Já bych ho napsal v první osobě a tím bych se vyhnul i slovu obviněný. Místo negace bych použil stav spisu prokazuje ... nevinu a toxikologické vyšetření prokázalo, že jsem alkohol nepožil atp. Pokud si chcete trochu hrát, klidně to nechte ve třetí osobě a vyměňte slovo obviněný za nevinný. A přidal bych i informaci, že se tímto nevzdávám práva vyjádřit se k podkladům před vydáním rozhodnutí (pokud to nechcete použít v odvolání).
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 04 Srpna 2020, 20:50:51 »

já bych tím pověřil advokáta
jsou to vpodstatě peníze zadarmo...
IP zaznamenána

Jakub281993

• Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 31 Srpna 2020, 08:34:51 »

Dnes jsem otevřel dopis z magistrátu, úřad stanovil znalce z oboru toxikologie k vyjasnění rozdílu mezi výsledkem dechové a krevní zkoušky. Je pravděpodobné že se znalec dopočte k nějaké hodnotě i když v krvi bylo 0,00?
IP zaznamenána

asmodeus

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 31 Srpna 2020, 08:48:18 »

Zřejmě zavilý úředník. Váš případ by si zasloužil trochu protáhnout médii.
Doufám, že to nevzdáte, znalec dostává od úřadu prachy a mohl by vyplodit podobný slint jako fízl a úředník se toho asi chytne.
IP zaznamenána
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8