30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] 63km 50m pred koncem obce  (Přečteno 2925 krát)

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:63km 50m pred koncem obce
« Odpověď #30 kdy: 30 Ledna 2020, 13:08:38 »

Studijní materiál k získání návodu na použití:
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 09 Února 2020, 15:39:10 »

Tohle je dobrý, využiju, díky.

Poprosil bych o radu k dotazu, viz níže:
je podle vás nějaká možnost dostat se k rozpisům výjezdu? ty absence mi trochu smrdí tím, že ho šéf kryje. Taky ale nechci skončit s v lese s pytlem na hlavě..

mám na ty svědkovy absence poukazovat ještě před dalším jednáním?
díky

pT
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 14 Února 2020, 09:16:41 »

mám na ty svědkovy absence poukazovat ještě před dalším jednáním?

Nechal bych si to až do vyjádření obviněného před vydáním rozhodnutí.
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 02 Července 2020, 14:20:22 »

Zdravím vás,
blíží se mi termín vyjádření k důkazům a vydání rozhodnutí.
Mám se vyjádřit k výpovědím svědků ještě před vydáním rozhodnutí, nebo to všechno pak nasypat do odvolání?
díky za odpověď obratem,
pT
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 02 Července 2020, 14:25:47 »

Možná je ten správný čas si pořídit datovou schránku (a nadále komunikovat prostřednictvím české pošty).
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 03 Července 2020, 04:05:35 »

Možná je ten správný čas si pořídit datovou schránku (a nadále komunikovat prostřednictvím české pošty).
Duvod?

Je potreba se vyjadrit ke svedkovi pred vydanim rozhodnuti?
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 03 Července 2020, 11:25:43 »

Duvod?

Když si úřad nevšimne DS a bude dál doručovat poštou tak získáte taktickou výhodu.
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 06 Července 2020, 08:47:49 »

Já mám do prekluze ještě 15 měsíců. Na tohle to asi neuhraju.

Ale opravdu mě spíš teď zajímá, jestli je nutné se vyjadřovat k důkazům (slip efekt, technikálie) ještě před vydáním rozhodnutí, nebo to nechat do odvolání. Svědci neuvedli podle mě nic, co by stálo za papír.

Chápu ten postup správně, že?
SŘ->předvolání->řízení->svědci->rozhodnutí->odvolání->kraj SŘ->předvolání->řízení->rozhodnutí->odvolání->správní soud?
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 06 Července 2020, 09:01:33 »

Patnáct měsíců zní divně. Pokud zatím SO1 nevydal Rozhodnutí, tak nejbližší termín, se kterým pracujete, je rok od doručení Příkazu, tedy tento srpen.

V naznačeném postupu "->odvolání->kraj SŘ->předvolání->řízení->rozhodnutí->odvolání->správní soud" je vhodné rozlišovat, co myslíte těmi akcemi po podání odvolání. Kraj žádné předvolávání dělat nebude, buďto odvolání vyhoví a řízení zastaví nebo vrátí SO1, nebo nevyhoví a rozhodnutí potvrdí a to nabude právní moci. A pokud rozhodnutí vrátí, tak řízení pokračuje a SO1 může dělat různé věci, od předvolání svědků (zvlášť pokud mu SO2 to nepředvolání vyčte), ale také jenom lepší zdůvodnění rozhodnutí.
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 06 Července 2020, 14:17:20 »

Diky za upresneni. Mel jsem za to, ze po odvolani na okrese jde rizeni automaticky na kraj jako na nadrizeny organ.

Tech 15 mesicu zbyva do dvou let od zahajeni rizeni.
Je tam urcite prodleni kvuli cinske chripce.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 06 Července 2020, 15:03:03 »

Pan_tofel> Vzhledem k tomu, že od doručení příkazu uběhlo minimálně 11 měsíců, těžko může zbývat 15 měsíců do dvou let od zahájení řízení. Zbývat jich může maximálně 13. Ale dvouletá lhůta už dávno neplatí, navíc byla počítána jinak.

Kdy byl příkaz doručen?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 07 Července 2020, 09:10:35 »

Jestli správně čtu mezi řádky, posledním z hlediska promlčení významným úkonem je zahájení řízení příkazem vypraveným 30. 7. 2019 (doručeným někdy začátkem srpna 2019), od té doby úřad předstírá vedení řízení, kam se mu opakovaně nedostavují fízlové a jaro mu pak obsadil virus. I přes tyto obtíže se patrně nějak prokousal do fáze, kdy se chystá vydat rozhodnutí.

Vzhledem k tomu, že zbývá jen pár týdnů, navíc v době, kdy úřady úřadují ještě líněji než obvykle, stojí za pokus jít promlčení naproti. Např. tím, že pošlete vyjádření, na které se bude SO obtížně reagovat, nejlépe se smysluplnými návrhy nových důkazů. Nebo můžete požádat o víc času na vyjádření s nějakou věrohodnou záminkou, např. že čekáte na vyjádření znalce, kterého jste kvůli případu oslovil. Chcete-li to ostřeji a je-li vhodná příležitost (nějaká objektivní chyba v řízení), můžete podat stížnost. Nebo to risknout a zkusit to vysedět.

Je to vždy stejné - pokud úřad o blížícím se promlčení ví a nechce tímto způsobem věc uzavřít, není cesta, jak vydání rozhodnutí předejít. V takovém případě bude rozhodnutí vydáno, i kdyby tím mělo být řízení zatíženo jinou vadou, čistě z důvodu, aby nedošlo k promlčení. To ale není většinový scénář, často úřad o blížícím se promlčení neví nebo ho blbě počítá, a často je mu to úplně jedno, někdy tomu jde i sám naproti (protože napsat odůvodnění „zastaveno z důvodu promlčení“ je jednodušší, než vypořádávat celé dokazování a všechny vznesené námitky), jen potřebuje alibi, aby promlčení nenastalo (jen) kvůli nečinnosti úředníka, s čímž by patrně mohla být pruda při případné kontrole.
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 07 Července 2020, 16:15:52 »

Příkaz byl vydán 29.7.2019.
Od tohoto data se počítá lhůta? Ta tedy není 2 roky?
Chápu to teda správně, že Vaše rada je pokusit se rozhodnutí oddálit do 29.7.2020 např námitkou? Pak je game over?

Zkusil bych povolat znalce. Přece jenom na svědka-policajta (toho, který skutečně měřil, nikoli jenom řídil), jsem musel čekat skoro od ledna a bez jeho výpovědi jsem znalce nemohl přesně instruovat.

Pokud bych si teď založil datovku, je úřad povinnen začít posílat tam i přesto, že dosud jsme fungovali přes ČP? Mám povinnost zřízení DS ohlašovat?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 07 Července 2020, 16:44:05 »

Příkaz byl vydán 30. 7. 2019 (to máte v razítku vypraveno dne). Jestli má úřad někde v hlavičce dřívější datum (kdy např. to lejstro sepsal), nejde o datum vydání ve smyslu § 71(2) SprŘ. U příkazu ale rozhoduje až datum doručení, kterým se zahájilo řízení, a zároveň přerušila (tj. restartovala) promlčecí doba. To bude tedy někdy začátkem srpna.

Promlčení se počítá od tohoto data do vydání rozhodnutí o vině. Tedy pokud úřad nevyrobí rozhodnutí „vinen“ a nevypraví (tj. nepředá poště, resp. neodešle z DS) ho nejpozději stejný den, který loni byl doručen příkaz, je to game over.

Pokud jde o trik s datovkou, stačí hledat, je to zde popsáno mnohokrát. Stručně - ano, když si teď pořídíte DS, úřad je povinen doručovat do ní, a vy to nemusíte aktivně hlásit. Ani nemusíte DS používat pro komunikaci směrem k SO, čímž byste na její existenci upozornil nepřímo. Bude-li SO chybně doručovat jinak než do DS, nesmíte to oficiálně převzít ani otevřeně odmítnou (tj. vyhýbat se pošťačce).

Konkrétně ve vaší situaci je ale výhoda (ne)doručení nejistá, protože promlčení se restartuje vypravením. Jak to bude s ohledem na promlčení posouzeno, pokud SO rozhodnutí včas vydá, ale vypraví ho blbě poštou a platně doručí až s velkým zpožděním, to zatím AFAIK nemá jednoznačné řešení.
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 03 Srpna 2020, 19:54:36 »

Zdravim vas,

Tak v posledni den lhuty mi prislo rozhodnuti, prekvapive, vinen.
V podstate vsechny moje body oduvodnila jako ne/prokazane a hotovo.
Slip efekt se stat nemohl, protoze je zarizeni kalibrovane, opicaci merili podle navodu a na vic si nevzpominaji.

Zkusil bych odvolani, ale asi ztrata casu.

Muze SO zvysit pokutu, nebo se porad hraje o 1.500(pokuta)+1.000(naklady na Spravko)?
IP zaznamenána