Časová osa:
03/19 - Zátah na jednostopé, kontrolní kontrola, odmítnutí bločku, poté mozkovým myšlením naměřena vysoká hladina hluku -> zadržení ORV, odtahovka
08/19 - Příkaz, zaplať, odevzdej noty (prikaz_anon.pdf)
08/19 - Poslední den lhůty odpor
08/19 - Návštěva velkovesnického úřadu za účelem získat spis, zejm. důkazní materiál (spis_anon.pdf), přičemž se mi nádavkem dostalo cenného poučení o počítání procesních lhůt (lhuta_odpor.mp3) :-)
10/19 - Ústní jednání, kde jsem se ústně vyjádřil, že se vyjádřím písemně
11/19 - ... což jsem i splnil (vyjadreni_anon.pdf)
12/19 - Usnesení (usneseni_anon.pdf)
In the meantime:
Žádost o informace stran provádění technických silničních kontrol výběrčími daně z tachometrů (106_pcr_tsk.pdf)
Žádost o informace stran statistiky dopravních nehod motocyklů zaviněných technickou závadou (pro případ, že by došlo na odvolání, mohlo by se to hodit ke kapitole materiální aspekt :-) - to jsem ještě nevěděl o existenci
http://maps.jdvm.cz/cdv2/apps/nehodyvmape/Search.aspx kde jsem si to mohl zjistit sám) - poskytnu na vyžádání, je to poměrně rozsáhlé a nenapadá mě, komu by to mohlo být užitečné.
Ve stručnosti - zastaven, ztotožněn, ogrilován, zadrženo ORV za údajně nehomologované díly bezprostředně ohrožující, zakázána další jízda vč. nouzového dojetí, přičemž bezprostřednost onoho ohrožení byla zdokumentována především mozkovým myšlením, zbytek sepsán opravdu důkladně a přesně.
Nepodepsal, poctivě čekal na odvoz a dobře udělal, byli na číhané. Tudíž soudím, že to vyhnít nenechají.
Hrozí 0.5-1r čistírna za technicky nezpůsobilé vozidlo. Tomu bych se pochopitelně rád vyhnul.
Morální stránku prosím vynechme, vozidlo bylo mezitím uvedeno do způsobilého stavu.
Jelikož je to případ svou charakteristikou dosti specifický a když jej více upřesním, bude pro případné zvídavé oči úředníků snadno identifikovatelný a nerad bych tu odkryl karty, prosím tedy "superuživatele" o zvážení přesunutí do neveřejné sekce.
Nějakou svou představu o případné strategii mám sepsanou, vložím ji do dalšího příspěvku po rozhodnutí o zneveřejnění či nezneveřejnění a zajímaly by mne postřehy a doporučení zkušených, á čtyřkami a kancelářskými sponkami ošlehaných bojovníků.
Díky.
Přesunuto. // Číkus