Zdravím,
s přítelkyní jsem jel do města, udělalo se jí špatně. Přistavil jsem tedy auto částečně na obrubník/chodník (žlutá čára), zapl výstražná světla aby si mohla do nejbližší budovy odskočit. V autě jsem zůstal. Za minutu městapo, majáčky. Tak jim vysvětluji situaci, nezájem, že jsem jí měl vyložit a přeparkovat jinde, že si pak měla dojít - teď už to samozřejmě posunout nemůžu když už mě “chytili”. Vlastně mě ani nezarazilo, že se třeba nezeptali, jestli nepotřebuji pomoc. Za další tři minutky přichází přítelkyně zpět, měsťáci už samozřejmě rozjeli proces (fotka auta do alba, opis dokladu). Nechávám je vypsat blok, pak říkám, že jim nic samozřejmě nepodepíšu a odjíždím. Celý jejich proces zabral tak 15 minut, její “odskočení” tak 5 minut.
Čekám obsílku od magistrátu, paní strážnice říkala, že si “šikanu” můžeme vyříkat tam

(slovo šikana jsem nepoužil, pouze jsem upozornil na naprosté ignorování kontextu situace z jejich strany - slušně). Kdyby nebyla tak arogantní, tak bych ten blok podepsal, ale takto se to ve mně vzepřelo.
Ještě bych upozornil, že je to boční cesta, nikoho jsem neblokoval, je tam nulový provoz. Auto je na firmu a chci je tím co nejméně zdržovat (máme důležitější věci na práci než řešit takové zhovadilost).
Jaký bych měl pak použít postup?
Díky.