30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Správní řízení - nesprávné předjíždění  (Přečteno 508 krát)

lupo450

• Zobrazit profil
Re:Správní řízení - nesprávné předjíždění
« Odpověď #15 kdy: 14 Února 2020, 15:42:43 »

Tak pokračující boj s úřadem došel do fáze, kdy mi zamítli odvolání.
(všechny dokumenty sem posléze přidám)
A stalo se to tak, že úřad odeslal rozhodnutí ve čtvrtek 3.10.2019.
Pošta jej neúspěšně doručovala v pátek 4.10.2019 a zapsala tento den jako den, kdy byla uložena zásilka na poště.
Na lístku k vyzvednutí zásilky bylo uvedeno, že zásilku si můžu vyzvednout v pondělí 7.10.2019 a úložní lhůta skončí dnem 17.10.2019. (tedy za 10 dnů od prvního dne, kdy bylo možné si zásilku vyzvednout)
Poté bude zásilka vrácena zpět odesílateli - (bylo nastaveno, že po uplynutí úložní doby 10 dnů se má vrátit odesílateli)
Zásilku jsem si vyzvednul 17.10.2019 na poště a odvolání jsem zaslal ve lhůtě 15 dnů, tedy 1.11.2019.
Vše tedy podle mne proběhlo v pořádku.

3.2.2020 jsem si vyzvednul dopis od kraje, který odvolání zamítl s tímto zdůvodněním:
"Z doručenky od zásilky obsahující předmětné rozhodnutí správního orgánu I. stupně bylo zjištěno, že zásilka byla uložena a připravena k vyzvednutí dne 04.10.2019. Odvolateli byla ve schránce zanechána výzva k vyzvednutí předmětné zásilky s poučením o následcích nevyzvednutí. Ust.§ 24 odst. 1 správního řádu stanoví, že: Jestliže si adresát uložené písemmnosti písemnost ve lhůtě 10 dnů ode dne, kdy byla k vyzvednutí připravena, nevyzvedne, písemnost se považuje za doručenou posledním dnem lhůty. Odvolatel si uloženou písemnost ve lhůtě nevyzvedl, dne 14.10.2019 byla proto v souladu s výše uvedeným ustanovením doručena. Z doručenky od zásilky obsahující předmětné rozhodnutí bylo zjištěno, že odvolatel si písemnost vyzvedl dne 17.10.2019, nicméně tato skutečnost již nemá na okamžik doručení rozhodnutí žádný vliv, neboť písemnost byla odvolateli doručena již dne 14.10.2019.
Z toho plyne, že poslední den lhůty na podání odvolání byl 29.10.2019. Odvolání, které bylo zasláno 1.11.2019 je tedy opožděné."

V příloze přikládám anonimizované zamítnutí a webový výpis z doručování a předmětnou obálku s ručními poznámkami o uložení, podepsanou doručenku a nevyplněné poučení.
Výzvu k vyzvednutí zásilky nemám momentálně k dispozici.

Napadá někoho ideální reakce na toto zamítavě rozhodnutí? A jaké jsou šance na výhru? Co lze dále udělat?
« Poslední změna: 14 Února 2020, 16:07:29 od lupo450 »
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 14 Února 2020, 16:03:33 »

Mozna mne nekdo opravi, mozna to chapu spatne ale:
- pisete, ze na oznameni o nedoruceni posta uvedla 7.10. jako prvni den, kdy si muzete zasilku vyzvednout
- §24 odst. 1 z.c.500/2004 Sb. rika : "Jestliže si adresát uložené písemnosti písemnost ve lhůtě 10 dnů ode dne, kdy byla k vyzvednutí připravena, nevyzvedne, písemnost se považuje za doručenou posledním dnem této lhůty."

Podle mne tedy posledni den byl 17.10.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 14 Února 2020, 16:20:32 »

Bohužel z přiložených dokumentů toho 7.10.2019 nijak nevyplývá, naopak v tom sledování je 4.10.2019. Máte ještě ten lístek, ze kterého plyne, že 4.10.2019 to vyzvednout nešlo a že prvním dnem bylo toho 7.10.2019?
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 16 Února 2020, 13:14:10 »

Ten lístek zatím nemohu najít, vím určitě, že vyzvednutí na něm bylo do 17.10. a doufám, že se mi ho podaří najít.
Bývá to zde obvyklá praxe, že doručovatel se vrací se zásilkami na poštu tak pozdě, že pošta má již zavřeno a vyzvednutí již v den doručování není možné.
I na obálce je rukou psaná poznámka 07/10...
Ale chápu to tak, že pokud se mi lístek nepodaří najít, tak je to zřejmě ztracené.
Ach jo.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 16 Února 2020, 13:25:44 »

Zkuste se inspirovat tímto případem.
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 16 Února 2020, 13:53:29 »

Číkusi, ty jsi naprosto skvělý!
Tohle jsem při procházení fóra nenašel.
Snažil jsem se najít na internetu i nějaké rozsudky na toto téma a jediné, co z toho vyplývá je to, že neumím hledat... :-)
Tvůj odkaz je velmi inspirující a tak boj nevzdávám a budu pokračovat.
Opravdu, díky moc.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 07 Května 2021, 23:40:11 »

Nějaký pokrok?
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 08 Května 2021, 01:50:09 »

Dne 9.3.2020 byla podána krajskému soudu v brně správní žaloba na nepřezkoumatelný výrok napadeného rozhodnutí a neexistence fikce doručení, (včasné podání odvolání).
Od té doby soud zatím věc neprojednal...
Zrovna si čtu (ještě nejsem na konci) tvoje skvostné téma: Brno: Nabonzovaný motorkář a neskutečně se bavím. Jen mě zaráží, že na tebe soud reaguje a mně má rok v paži, to nějak nechápu...

https://infosoud.justice.cz/InfoSoud/public/search.do;jsessionid=StifhOIAfcKesZvRG4uyUpSbcT4gFElP4pphhp0-.infosoud01?type=spzn&typSoudu=os&krajOrg=KSJIMBM&org=&cisloSenatu=33&druhVec=A&bcVec=15&rocnik=2020&spamQuestion=23&agendaNc=CIVIL
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 08 Května 2021, 01:57:28 »

Vždyť to je teprve rok a kousek od žaloby, rozhodnutí trvá cca 3 roky. Nečinnostní žaloby mají přednost a někdy se stihnou vyřídit už za rok. Chce to trpělivost.
« Poslední změna: 08 Května 2021, 01:59:26 od Číkus »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 08 Května 2021, 06:58:12 »

Na nápravě už se maká, ještě chvilku vydržet ve vašem kraji a bude to.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/justicni-palac-v-usti-vyjde-na-24-miliardy-40359291
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 16 Října 2021, 13:16:59 »

Už je nařízené jednání na 10.11.2021.  (viz odkaz na infosoud.justice v mém předchozím příspěvku.)
Doporučený dopis do vlastních rukou od KS Brno s předvoláním jsem našel pohozený ve vstupní chodbě bytového domu...
Předvolání je adresované přímo mě, i když jsem zastupován právníkem a měl být informován on.
« Poslední změna: 16 Října 2021, 13:19:05 od lupo450 »
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 07 Prosince 2024, 15:35:33 »

Jsem hříšník, co se týče doplnění a uzavření tohoto případu. Během Vánoc, až budu mít chvíli volna, sem doplním výsledek včetně dokumentů. Ten byl v podstatě takový, že soud ohledně zamítnutého odvolání z důvodu promeškání lhůty byl vyhrán.
Následně bylo odvolání zamítnuto.
Ze strany nezaplatim.cz mi bylo sděleno, že se s tím již tedy nedá nic dělat. (???) Případ je tím pádem prohraný.

A nyní (11/2024) mi volal na můj mobilní telefon (kde vzal číslo? z emailové komunikace s nezplatim.cz?) z kriminální policie Praha policajt s tím, že vyšetřují nezaplatim.cz kvůli krácení daní a budu předvolán ke svědectví v tomto případě, protože si to přeje státní zástupce...
Z tohoto důvodu bych chtěl požádat s prozatímním ponecháním tohoto vlákna v kuchyni, než se dořeší i tato záležitost. Děkuji
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #27 kdy: 08 Prosince 2024, 00:53:40 »

tak různejm anonymním ksindlům zejména pokud ze skrytejch čísel patří obvykle vynadat ať se vtípkama vobtěžujou nekoho jinýho a né slušný pracující lidi, a třísknoust s tím (pokud už to vůbec brát)

esli tomu rozumím, tak teda odvolačka byla rozsudkem zaregistrována jako včasná, ale kraj si s tím potom stejně vytřel?
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 08 Prosince 2024, 01:45:07 »

Ano, přesně tak, po soudu bylo odvolání "včasné", ale kraj ho shodil. A za ten zvednutý telefon skrytému číslu bych si taky nakopal...
Musím si nasypat popel na hlavu, dost jsem to zde zanedbal, je celkem 22 dokumentů k případu, ale zde je pouze prvních 7 a poté jen 19 a 20. Kraj původní kvalifikaci shodil a byla provedena nová kvalifikace "zločinu", pak další odvolání, neuznání lhůty, soudní jednání a poté zamítnutí odvolání. Vše sem doplním, musím ale napřed dokumenty anonymizovat.
Ono totiž, pokud tomu správně rozumím, někdy v té době, kdy mi pomáhala řešit můj případ, procházela společnost, která byla za nezaplatim.cz, likvidací. viz zde:
https://www.finmag.cz/obchodni-rejstrik/05277931-nezaplatim-cz-s-r-o-v-likvidaci/zmeny
A já, jelikož jsem považoval společnost za spolehlivou, tak jsem trochu nechápal ten obrat - napřed byli optimističtí, že případ může dopadnout dobře a sepsali odvolání. Pak následoval popsaný problém s lhůtou k odvolání. Po vyhrání soudu, kde mě zastupovali a následné reakci kraje na jimi psané odvolání, které bylo zamítnuto, následovala jen suchá reakce - toto rozhodnutí by jim soud už nejspíš podržel. A to bylo zhruba v té době, kdy procházeli likvidací, ale o tom jsem tehdy nevěděl. Nevím, zda to k tomu vzdání přispělo či ne, ale je z toho takový "divný" pocit.
Takže jsem zaplatil pokutu, náklady za správní řízení (dražší, protože v něm byl započten znalecký posudek, který si vyžádal bez mého podnětu správní orgán) a k tomu lze přičíst i pravidelné roční platby firmě nezaplatím. s.r.o.
Takže z odmítnutí banální pokuty na místě v hodnotě 2.000,- kč se nakonec stalo martyrium s náklady cca 20.000,- kč a boj o řidičský průkaz.  :-) A také nynější obtěžování kriminální policií kvůli vyšetřování té zaniklé společnosti z krácení daně.

A teď bohužel vidím z případu synátora, jedoucího na žlutou, který je v tento okamžik v kuchyni také, že moc zkušeností mi můj boj nepřinesl, protože teď v tom jeho problému taky trochu plavu a on to chce vzdát, což mě pěkně štve... :-(
Njn, život není peříčko.
« Poslední změna: 08 Prosince 2024, 01:56:29 od lupo450 »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #29 kdy: 08 Prosince 2024, 03:39:03 »

tak smyčka se od té doby zase dost utáhla, oudy začly držet kdejaký svinstvo, hlavně taky potom, co vyváděli ti dvá kreténi, kočičák s tim balkánským šmejdem, zařídili nejeden hodně blbej judikát

spousta odvolaček se zrychlila, cajzlovskej magorsrát aktuálně prodává agendu MČ a sám bude dělat vodvolačku (checht), je to prostě hodně špatný, kyvadlo hodně vychýlený; na druhé straně radarovací a buzerbudková mafie se rozlízá tak, že už to i spoustu ovcí začíná srát, společně s celkovou socioekonomickou situací by to mohla být šance na změnu

co se týče neplatim, prej se změnila právní forma a projekt funguje, ale jinak vo tom nevím vůbec nic dalšího
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky