30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Správní řízení - nesprávné předjíždění  (Přečteno 496 krát)

lupo450

• Zobrazit profil
[LOST] Správní řízení - nesprávné předjíždění
« kdy: 06 Listopadu 2018, 19:40:03 »

Jsem stálým čtenářem tohoto fóra a nyní došlo i na mne. Nedomníval jsem se, že budu někdy potřebovat pomoc, spíše jsem studoval, jak se zachovat a jaké případy se stávají.
Z nehody z roku 2017 po předjíždění, kdy druhý řidič aktivně bránil předjíždění až do mě vrazil a kterou chtěli přivolaní příslušníci ocenit pokutou 2000 kč na obou stranách, se po mém rozhodnutí o řešení ve správním řízení, stalo rozhodnutí o mé vině, uhrazení 6.000,- kč a odebrání ŘP na šest měsíců.
Toto rozhodnutí mi bylo doručeno dnes 6.11.2018, přikládám sem anonymizované dokumenty a prosím, zda-li by se další postup mohl řešit neveřejně.
Získávám pocit, že odpor je marný, ale protože se nechci vzdát, prosím o pomoc členy tohoto fóra.
Nevím zda se někomu bude chtít číst přiložené dlouhé dokumenty, ale snad se přece jenom někdo najde, kdo mě nasměruje.
Možná bude výsledkem rada, ať se neodvolávám, že to nemá cenu, možná to cenu má, čekám proto s nadějí na jakoukoliv pozitivní reakci.
V případě, že budou potřeba další informace, popřípadě méně anonymizované dokumenty, určitě vše dodám.
« Poslední změna: 06 Listopadu 2018, 19:43:26 od lupo450 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Správní řízení - nesprávné předjíždění
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2018, 19:55:21 »

Přesunuto.

Můžete napsat časovou osu jednotlivých událostí (zejména nehoda, oznámení o zahájení řízení, rozhodnutí)?
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2018, 20:04:26 »

Nehoda se stala 15.7.2017
Oznámení o zahájení řízení vydáno 8.11.2017, doručeno 10.11.2017
Ústní jednání nařízeno na 6.12.2017
Nahlížení do spisu bylo osobně 14.11.2017 - dohodnuta změna ústního jednání na 5.12.2017
Moje vyjádření odevzdáno při ústním jednání 5.12.2017
Znalecký posudek má datum 28.2.2018, oznámení o posudku 23.3.2018
Pokus o vyzvednutí osobně dne 27.3.2018 - bylo řečeno, že bude zasláno poštou
Doručení posudku poštou 30.3.2018
Moje vyjádření ke znaleckému posudku zasláno emailem 30.4.2018 a poštou 2.5.2018 
Rozhodnutí vydáno 26.9.2018 - na něm razítko "vypraveno 05.11.2018" - doručeno poštou 6.11.2018
« Poslední změna: 06 Listopadu 2018, 20:24:23 od lupo450 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2018, 20:28:11 »

No to bylo tedy hodně na těsno.

Kdy bylo oznámení o zahájení řízení doručeno?

Odpor je marný, ale odvolání (pro začátek blanketní; podané poslední den lhůty) by marné být nemuselo.

edit: Škoda, skoro bych řekl, že stačilo nevyzvedávat rozhodnutí hned a pár dní počkat.
« Poslední změna: 06 Listopadu 2018, 20:33:07 od Číkus »
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2018, 20:32:35 »

Do předchozího příspěvku dodány data doručení.
Díky moc za zájem.
Pokud je odpor marný, lze něčeho dosáhnout odvoláním?  :(
Jestli to správně chápu, tak změny rozhodnutí zřejmě nelze dosáhnout a moje vina je tedy jasná?
A to, čeho by mohlo být dosaženo v odvolání je naděje na překročení lhůty úřadem.
Kruci, to mě mohlo napadnout, že je to to rozhodnutí a na zvonícího pošťáka nereagovat, ach jo...
Ale já jsem tak naivni a zaslepený, že jsem doufal ve svoji výhru - omlouvám se za svoji blbost  :-\
« Poslední změna: 06 Listopadu 2018, 20:50:04 od lupo450 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2018, 20:35:43 »

Omlouvám se za blbý vtípek. Odpor se podává proti příkazu, proti rozhodnutí je třeba bojovat odvoláním. (předpokládal jsem, že to jako stálý čtenář tohoto fóra znáte)

V poslední den lhůty podejte blanketní odvolání a už začněte pracovat na ostrém odvolání. Ublížit si tím nemůžete, pomoci ano. A věřím tomu, že zdejší bojovníci Vám pomůžou.
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 06 Listopadu 2018, 20:46:44 »

Jo, jasně, chápu - já to použil ve smyslu, jak to používali Borgové - "odpor je marný" - nemyslel jsem tím, že budu podávat odpor.
Raději to píšu jako nový příspěvek, tím editováním to trochu ztrácí posloupnost.  8)
Blanketní odvolání tedy podám, a začnu pracovat na odvolání - vzhledem k tomu, že na moje předchozí argumenty se kompletně vykáleli,
musím tedy přesně vyjmenovávat, v čem byla faktická chyba např. v posudku (chybné vzdálenosti) apod.
No moc doufám, že mi někdo poradí, moje dosavadní výplody se jeví (vzhledem k výsledku) jako hodně amatérské...
Ale to, že jste mi odpověděl, mě hodně posílilo, musím poděkovat, byl jsem ve fázi vzdávání se naděje.
Ona tomu mému vyjádření k posudku předcházela návštěva právníka, který mi řekl, že nemá smysl bojovat, že mi mohli ještě přišít to, že jsem v obci jel 90km/hod.
Na to jsme mu dal pětistovku a rychle ho opustil (strávil jsem tam 10 minut, podklady už měl před tím v emailu), protože mi podle mne řekl pěkný nesmysl a napsal jsem si to pak sám...
Jo a ještě mi řekl, že byla ode mne pěkná pitomost nevzít tu pokutu 2000 a mohl jsem mít klid... (stejně, jak argumentovali ti policajti)
« Poslední změna: 06 Listopadu 2018, 21:01:07 od lupo450 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 06 Listopadu 2018, 20:58:17 »

Je předmětný správní orgán místně příslušný? Předjíždění a nepředložení ŘP by měl řešit úřad dle místa přestupku, nepředložení zelené karty dle místa bydliště pyráta.
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06 Listopadu 2018, 21:08:57 »

Stalo se to ve Znojmě, ulice 8.května v Kuchařovicích, směrem na Suchohrdly.
Já jsem z Olomouce.
To s tím nepředložením dokladů bylo veselé - jak jsem byl po nehodě rozklepaný, nemohl jsem doklady najít a měl jsem za to, že tedy zůstaly v druhém autě.
Jenže jak se to auto po nárazu ve velké rychlosti smýkalo a skákalo a všechno ze sedaček popadalo,
spadly doklady pod sedačku spolujezdce a já je tam na místě nehody nenašel, ona už začala být tma.
Našla je tam až další den moje žena. Takže doklady jsem u sebe při nehodě vlastně měl - jen jsem je nepředložil, domnívaje se, že tam nejsou.
Ale to pro ně zřejmě není argument...  :-\

A ten odkaz jsem já pochopil tak, že v místě bydliště by se projednávalo to, že pojištění není sjednáno (par 16. odstavec 1 - potažmo par. 1 odst. 2 písm. b)
Par 16 odstavec 2 mluví o nepředložení karty a k tomu tam je pouze, že lze projednat na místě - ale možná už jsem unavený a špatně to chápu.
« Poslední změna: 06 Listopadu 2018, 21:19:07 od lupo450 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06 Listopadu 2018, 21:38:20 »

Tak pardon, já se patrně mýlím.

Měl jsem zafixováno, že místní příslušnost úřadu při nepředložení zelené karty je dána trvalým bydlištěm. To ale platilo dříve před 1.7.2017 (viz § 16b odst. 5).

edit: odkaz
« Poslední změna: 06 Listopadu 2018, 22:07:39 od Číkus »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 07 Listopadu 2018, 00:04:26 »

Ten "posudek" je vtipné čtení. Zajímalo by mne, jak by vypadal, kdybyste Vy na místě zaplatil a do správního řízení to poslal druhý řidič.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 07 Listopadu 2018, 10:09:15 »

edit: Škoda, skoro bych řekl, že stačilo nevyzvedávat rozhodnutí hned a pár dní počkat.

Nestačilo.. k restartu lhůty došlo už vydáním rozhodnutí.

Pokud je odpor marný, lze něčeho dosáhnout odvoláním?  :(

I když odvolání neuspěje tak se dosáhne aspoň odložení sankce do rozhodnutí o odvolání.. a to může pár měsíců trvat.

Když je součástí sankce zákaz řízení tak hraje roli i jestli je lepší ten zákaz vykonat teď a nebo až později.
Třebas jestli teď moc řídit nepotřebujete a na jaře budete potřebovat tak to je bod proti podání odvolání.
A naopak.. jestli víc potřebujete řídit teď tak odvolání podejte.

Teoreticky můžete zákaz řízení i načasovat podáním odvolání a pak zpětvzetím když už řídit nepotřebujete.

A tak i u beznadějných případů může odvolání mít smysl.
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 09 Listopadu 2018, 14:44:40 »

Děkuji za všechny rady, řídit potřebuji stále, kvůli povolání, takže to je pro mne game over v kterémkoliv čase.

To Číkus: Troufám si odhadnout, že já bych byl za vodou s mínus dvěma tisíci a řidič co bránil předjíždění by byl skoro vrah, bo předjíždění by se při nezrychlování podle výpočtů crash4 programu zakoupeného "znalcem" zcela jistě povedlo a role druhého řidiče v nehodě je tedy jasná.
A ve výsledku by to bylo to stejné - prostě obtěžuješ se správním a nechceš platit rychlou pokutu?
Budeš pykat a platit...

Ještě jen dotaz, pokud by měl někdo z prohlížejících nápad na některé formulace či poukázaní na rozpory, které mohu použít v odvolání, budu vděčen.
Pomůže-li v tom sem dát neanonymizované, nebo jen mírně, ty původní dokumenty, učiním tak.
« Poslední změna: 09 Listopadu 2018, 20:53:37 od lupo450 »
IP zaznamenána

lupo450

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 21 Listopadu 2018, 14:33:18 »

Dnes podávám blanketní odvolání, protože jsem opravdu nestihnul zpracovat celý ten elaborát, kde vyvracím závěry soudního znalce.
Prosím jen o vyjádření, zda to tak může být a zda dokument podepisovat či nikoliv.
Jinak součástí jejich rozhodnutí bylo na poslední straně i poučení, jak má odvolání vypadat.
I přesto mě určitě znovu vyzvou k odstranění vad odvolání?
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 18 Prosince 2018, 16:21:06 »

Ja osobne to delam tak, ze poslu podani bez podpisu a cekam na to, az me urad vyzve k naprave (uz jen, abych jim pridelal praci a naklady).

Nicmene, vase odvolani je v poradku. Urad by vas mel vyzvat k doplneni a poskytnout primerenou lhutu.
IP zaznamenána