Ano, přesně tak, po soudu bylo odvolání "včasné", ale kraj ho shodil. A za ten zvednutý telefon skrytému číslu bych si taky nakopal...
Musím si nasypat popel na hlavu, dost jsem to zde zanedbal, je celkem 22 dokumentů k případu, ale zde je pouze prvních 7 a poté jen 19 a 20. Kraj původní kvalifikaci shodil a byla provedena nová kvalifikace "zločinu", pak další odvolání, neuznání lhůty, soudní jednání a poté zamítnutí odvolání. Vše sem doplním, musím ale napřed dokumenty anonymizovat.
Ono totiž, pokud tomu správně rozumím, někdy v té době, kdy mi pomáhala řešit můj případ, procházela společnost, která byla za nezaplatim.cz, likvidací. viz zde:
https://www.finmag.cz/obchodni-rejstrik/05277931-nezaplatim-cz-s-r-o-v-likvidaci/zmenyA já, jelikož jsem považoval společnost za spolehlivou, tak jsem trochu nechápal ten obrat - napřed byli optimističtí, že případ může dopadnout dobře a sepsali odvolání. Pak následoval popsaný problém s lhůtou k odvolání. Po vyhrání soudu, kde mě zastupovali a následné reakci kraje na jimi psané odvolání, které bylo zamítnuto, následovala jen suchá reakce - toto rozhodnutí by jim soud už nejspíš podržel. A to bylo zhruba v té době, kdy procházeli likvidací, ale o tom jsem tehdy nevěděl. Nevím, zda to k tomu vzdání přispělo či ne, ale je z toho takový "divný" pocit.
Takže jsem zaplatil pokutu, náklady za správní řízení (dražší, protože v něm byl započten znalecký posudek, který si vyžádal bez mého podnětu správní orgán) a k tomu lze přičíst i pravidelné roční platby firmě nezaplatím. s.r.o.
Takže z odmítnutí banální pokuty na místě v hodnotě 2.000,- kč se nakonec stalo martyrium s náklady cca 20.000,- kč a boj o řidičský průkaz. :-) A také nynější obtěžování kriminální policií kvůli vyšetřování té zaniklé společnosti z krácení daně.
A teď bohužel vidím z případu synátora, jedoucího na žlutou, který je v tento okamžik v kuchyni také, že moc zkušeností mi můj boj nepřinesl, protože teď v tom jeho problému taky trochu plavu a on to chce vzdát, což mě pěkně štve... :-(
Njn, život není peříčko.