Ještě k příhodě 1:
23.7.2018 volal fízl z OVK PČR a chtěl se domluvit na schůzce, bylo mu řečeno, že mu můžu a nemusím věřit, že je tím, za koho se vydává a že mu nevěřím. Pokud něco chce, nechť se ozve písemně.
9.8.2018 (v poslední den úložní lhůty) v cca 10:30 na poště osobně převzat dopis - Výzva k podání vysvětlení s požadavkem se dostavit 9.8.2018 v 8:00 na fízlárnu (nemaje stroje času, výzva ignorována)
14.8.2018 ve schránce nalezena výzva od pošty na doporučený dopis, pomocí online služby české pošty prodloužena úložní doba
13.9.2018 cca 11:15 volal fízl z OVK PČR a čertil se, že jsem se dnes nedostavil, ač jsem byl předvolán. Navrhoval termín na zítra a vyhrožoval předvedením. Stejně jako minule jsem mu řekl, že mu nevěřím a po telefonu s ním nic řešit nebudu.
13.9.2018 (v poslední den prodloužené úložní lhůty) v cca 11:45 na poště osobně převzat dopis - Výzva k podání vysvětlení s požadavkem se dostavit 13.9.2018 v 8:00 na fízlárnu (stále nemám stroj času)
Co s tím? Fízl začíná být otravný a dotěrný. Dle poučení je zakázáno na fízlárnu vnášet zbraně, střelivo a další nebezpečné předměty všeho druhu. Jelikož nerad odkládám to, co nosím na opasku, osobně se mi tam ani za mák nechce.
Váhám, zda jim poslat dopis, že obě výzvy poslali pozdě, tak není naplněna podmínka pro předvedení a přidat info, že se stejně nedostavím, jelikož odmítám podat vysvětlení? Nebo ignorovat, počkat na další předvolání a riskovat případné předvedení?
Předem děkuji za názory.