30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 [2] 3 4 ... 11

Autor Téma: [LOST] Řízení s neplatným řidičským průkazem  (Přečteno 3810 krát)

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Řízení s neplatným řidičským průkazem
« Odpověď #15 kdy: 07 Září 2018, 14:48:20 »

To chápu. Ale v této situaci nedošlo ani k řízení, jelikož žádné řízení o zkrácení platnosti ŘP, které by mohl úřad vést ex officio, nemá oporu v zákoně, snad jedině s výjimkou hromadných výměn.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 07 Září 2018, 17:21:44 »

Ještě se nabízí varianta donutit příslušné úředníky, aby kartu řidiče opravili tak jak patří a následně nařknout Chotěbořské, že zfalšovali výpis z karty řidiče.

Mě tyhle nestandardní situace baví :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 13 Září 2018, 12:39:42 »

Ještě k příhodě 1:

23.7.2018 volal fízl z OVK PČR a chtěl se domluvit na schůzce, bylo mu řečeno, že mu můžu a nemusím věřit, že je tím, za koho se vydává a že mu nevěřím. Pokud něco chce, nechť se ozve písemně.

9.8.2018 (v poslední den úložní lhůty) v cca 10:30 na poště osobně převzat dopis - Výzva k podání vysvětlení s požadavkem se dostavit 9.8.2018 v 8:00 na fízlárnu (nemaje stroje času, výzva ignorována)

14.8.2018 ve schránce nalezena výzva od pošty na doporučený dopis, pomocí online služby české pošty prodloužena úložní doba

13.9.2018 cca 11:15 volal fízl z OVK PČR a čertil se, že jsem se dnes nedostavil, ač jsem byl předvolán. Navrhoval termín na zítra a vyhrožoval předvedením. Stejně jako minule jsem mu řekl, že mu nevěřím a po telefonu s ním nic řešit nebudu.

13.9.2018 (v poslední den prodloužené úložní lhůty) v cca 11:45 na poště osobně převzat dopis - Výzva k podání vysvětlení s požadavkem se dostavit 13.9.2018 v 8:00 na fízlárnu (stále nemám stroj času)

Co s tím? Fízl začíná být otravný a dotěrný. Dle poučení je zakázáno na fízlárnu vnášet zbraně, střelivo a další nebezpečné předměty všeho druhu. Jelikož nerad odkládám to, co nosím na opasku, osobně se mi tam ani za mák nechce.

Váhám, zda jim poslat dopis, že obě výzvy poslali pozdě, tak není naplněna podmínka pro předvedení a přidat info, že se stejně nedostavím, jelikož odmítám podat vysvětlení? Nebo ignorovat, počkat na další předvolání a riskovat případné předvedení?

Předem děkuji za názory.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 13 Září 2018, 13:21:19 »

Lze se domnívat, že fízl je tvor mstivý, podlý a zákeřný. Takže by mohl projevit snahu, bude-li k tomu mít možnost, otočit vývoj utkání a uplést z toho obvinění z křivé výpovědi či něco podobného. Takže se mi jako rozumné jeví jim poslat odpověď ve smyslu, že Číkus jim nic sdělovat nebude.
Zajímavé je, jak se dostal k vašemu tel. číslu.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 13 Září 2018, 15:32:59 »

Tak fízlovi se určitě vrátí doručenky a celkem brzy pochopí, že chyba je na jeho straně.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 13 Září 2018, 16:10:19 »

Připravuji reakci (první verze):

Citace
Do rukou přímého nadřízeného fízla

Stížnost

Tímto podávám stížnost na postup fízla. Jeho postup považuji za neprofesionální, protiprávní a šikanózní. Požaduji proto prošetření. O přijatých opatřeních a způsobu potrestání fízla si přeji být informován.

Odůvodnění

Dne 9.8.2018 mi byla v cca 10:30 hodin doručena výzva k podání vysvětlení č.j. 0001, kterou jsem byl předvolán k podání vysvětlení na termín 9.8.2018 v 8:00 hodin. Termín doručení je možno ověřit na doručence pošty a nebo online na
https://www.postaonline.cz/trackandtrace/-/zasilka/cislo?parcelNumbers=rr000000000cz

Dne 13.9.2018 mi byla v cca 11:35 hodin doručena výzva k podání vysvětlení č.j. 0002, kterou jsem byl předvolán k podání vysvětlení na termín 13.9.2018 v 8:00 hodin. Termín doručení je možno ověřit na doručence pošty a nebo online na
https://www.postaonline.cz/trackandtrace/-/zasilka/cislo?parcelNumbers=rr000000000cz

V obou případech mi byly výzvy doručeny až po termínu, na který jsem byl předvolán. Takovéto nesplnitelné požadavky považuji za neprofesionální, protiprávní a šikanózní.

Předvedení dle § 61 odst. 5 zákona č. 273/2008 Sb. o Policii České republiky je možné pouze v případě, kdy se osoba nedostaví bez dostatečné omluvy nebo bez závažných důvodů. To, že je nemožné se dostavit k podání vysvětlení na termín, který již proběhl, je bezpochyby důvodem dostatečně závažným. Přesto však měl fízl tu drzost v obou případech vyhrožovat předvedením. Takovéto nehorázné chování považuji za neprofesionální, protiprávní a šikanózní.

Jen váhám, zda tam přidat i něco o tom, že se stejně nedostavím i kdyby skákali po hlavě, protože odpírám podání vysvětlení dle § 61 odst. 3 zákona o PČR a LZPS.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 13 Září 2018, 16:13:44 »

37 LZPS bych vytáhl do boje, až Vás předvolají řádně. Hovory si nahrávejte.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 13 Září 2018, 16:33:42 »

Hovory jsem si bohužel nenahrál. Na druhou stranu hovory zmiňovat nebudu. Kdo ví s kým fízl vlastně (pokud vůbec) mluvil.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 13 Září 2018, 19:50:08 »

Ještě jsem si všiml jedné zajímavosti v obou předvoláních:

Citace
Přineste s sebou toto předvolání a svůj občanský průkaz nebo jiný doklad totožnosti a průkaz zdravotní pojišťovny.

To má jako fízl nárok požadovat průkaz zdravotní pojišťovny? Nebo je to nenápadná výhrůžka násilím?

Jo a do stížnosti přidám infožádost o plat fízla za posledních 24 měsíců a informaci kdy a kde získal titul Mgr.

edit: Tak mě napadá: Lze pokutovat hrubě urážlivé podání směřující proti PČR? Skoro by mě lákalo to trochu okořenit a napsat jim, co si o nich myslím.
« Poslední změna: 13 Září 2018, 19:54:45 od Číkus »
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 13 Září 2018, 20:20:52 »

Fízl je při výkonu své funkce úřední osoba, pak by hrubě i mírně urážlivé podání mohlo být považováno za přestupek podle § 5 odst. 1 písm. b) zákona č. 251/2016 Sb. -  znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci .
Přestupek hrubě urážlivého podání se vztahuje ke správnímu řízení, jest otázkou (alespoň pro mne), zda (ne)podávání vysvětlení fízlovi je správní řízení. IMHO nikoli.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
Re:Řízení s neplatným řidičským průkazemb
« Odpověď #25 kdy: 13 Září 2018, 22:52:42 »

ja jim píšu věci jako Vážený výjimečně inteligentní, schopný a mimořádně krásný úředníku....
Na to nemůžou nic říct.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 14 Září 2018, 10:00:59 »

Přineste s sebou toto předvolání a svůj občanský průkaz nebo jiný doklad totožnosti a průkaz zdravotní pojišťovny
Jestli nejste dlouhodobě pobývající cizinec - pak se na něj v případě návštěvy prostě vyprdněte.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 14 Září 2018, 17:58:52 »

Podána stížnost na fízla, uvidíme, jaká bude reakce.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 17 Září 2018, 17:16:22 »

Je tohle normální? telefonát
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 17 Září 2018, 18:07:12 »

Prodavaci cuperlevnych hrncu jsou opravdu vlezli... ;)
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin
Stran: 1 [2] 3 4 ... 11