30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Předjíždění na zákazu předjíždnění  (Přečteno 784 krát)

HaRD

• Zobrazit profil
Předjíždění na zákazu předjíždnění
« kdy: 12 Srpna 2018, 00:12:17 »

Zdravím,
řeším problém vzdáleně podobný tomuto: https://www.30kmh.cz/index.php?topic=6615.0

Cirka 2 měsíce zpět jsem při jízdě do práce potkal traktor/bagr, jak si to valí nějakých 10-15 km/h. Na silnici plná čára, cestou jsem přehlédl zákaz předjíždění - traktor/bagr nevypadal, že by chystal nějaké manévry, v protisměru na viditelnou vzdálenost (cca nějakých 500 m) nikde nikdo .. no, ve finále jsem mu bokem vyleštil gumu, protože blbec odbočoval (a neupozornil na to skrze blinkry) ve chvíli, kdy jsem ho já chtěl předjet - samo jsem ho nedobrzdil.

Škody:
traktor/bagr - 0,- (vyleštěná guma jako bonus)
moje škodovka - cca 10 000,- boční plech + barva

No, byli zavolání policajti, vše se sepsalo, atd. a mě teď po dvou měsících přišel z Magistrátu příkaz na 5000,- Kč (trest / pokuta) + 1000,- za správní náklady + 1 rok zákaz činnost (řízení).

No a teď co s tím v takové situaci? Má smysl podávat odpor? Prachy co si naúčtovali vem čert (byť zabolí), ale zákaz řízení je pro mne vcelku na pytel, už jen kvůli tomu, že veřejná doprava do zaměstnání je slabě řečeno na pytel. Kdybych nebyl tehdá truhlík, tak jsem si vzal svých pět upadlých švestek a jel dál, ale po bitvě bývá každý generál.

Budu rád za každou radu.

Rád bych tímto také požádal o řešení v neveřejné sekci.
« Poslední změna: 12 Srpna 2018, 22:50:39 od HaRD »
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Předjíždění na zákazu předjíždnění
« Odpověď #1 kdy: 12 Srpna 2018, 06:55:19 »

Jak daleko je značka zákazu? Je mezi místem nehody a značkou jiný vjezd na pozemní komunikaci? Dalo by se hrát na to, že jste kolem zákazu nejel, protože jste nasedl až za značkou?
IP zaznamenána

HaRD

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12 Srpna 2018, 08:26:55 »

Od značky to bylo cca 200 metrů? A pokud nebereme v potaz vjezdy/výjezdy z polí / polní cesty z motokrosové dráhy, tak bohužel nikde dlouho nic, viz. přiložený screen mapy, kde modrý křížek +/- počátek předjíždění, červený křížek pak místo nehody. Zhruba na začátku žluté čáry by pak měla být značka.

Uhrát to na to, že jsem kolem místa nehody nejel by bylo asi dost problematické, tudy se obávám cesta nepovede.
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2018, 08:28:00 »

Určitě podejte odpor, částka se nemá  kam dál zvednout a zkuste zabojovat. Získáte tím i nějaký čas navíc.
A zajistěte si spis.

A ještě jedna věc, ono nelze v první fázi ukládat náklady řízení.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2018, 11:23:15 »

Při zákazu řízení má odpor smysl vždy.. možná kromě toho když obviněný radši chce zákaz řízení odkroutit hned než ho riskovat později a trest je na dolní hranici.

Tohle není ten případ a tak odpor určitě podat..

ale ten příkaz vypadá divně.. nevím proč 5000+1000.. do příkazu nemají dávat náklady řízení..
..a jestli trest je za zákaz předjíždění tak 5000 je pokuta na dolní hranici a zákaz řízení 1 rok naopak na horní hranici.. nevím co úředníka vedlo k udělení takového trestu..

Třebas by se dalo použít že když se řidič blížil k bagru tak bagr stál a nedával znamení o změně směru jízdy.. a tak řidič nepředjížděl, ale objížděl překážku.
IP zaznamenána

HaRD

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12 Srpna 2018, 15:24:45 »

Promazal jsem (snad) všechny důležité informace, jinak vám dávám k nahlédnutí to co mi přišlo; třeba z toho vyčtete něco, co jsem já nevyčetl. Chybí poslední strana, kde je akorát dovysvětlení pro podání odporu + razítko, atd. (nic zajímavého).

« Poslední změna: 12 Srpna 2018, 22:53:54 od HaRD »
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Srpna 2018, 16:10:40 »

Zdá se mi to nějaké zmatečné s tím že tam píšou, že tento příkaz není první úkon ohledně řízení o přestupku, přitom na začátku píšou že tím řízení zahajují, dále mne mate těch 1000 Kč za náklady řízení.... k tomuhle se doufám zde vyjádří někdo znalejší - pokud ne hledal bych právníka - možná je to celé neplatné a dalo by se z toho něco vytřískat.

Co se týče odporu a následné taktiky - bylo by dobré získat protokoly od policie - hlavně co jste uvedl policistům do protokolu Vy a co řidič bagru. Nahrávku nehody (on-board kamery) asi mít nebudete a jednání s bagristou a policisty jste si asi také nenahrával. Škoda - mohlo by Vám to pomoci.

No a kvůli podle mne snadné identifikaci bych Vám doporučoval to zde řešit v neveřejné sekci (kuchyni). Pokud se tak rozhodnete - zažádejte si zde o to.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 12 Srpna 2018, 17:28:13 »

Nezdálo se třeba, že traktor zastavil, než odbočil? Nemohlo se třeba jednat o objíždění? Neblikal, stál, mohla to být překážka v provozu.
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 12 Srpna 2018, 20:31:56 »

Zamažte variabilní symbol, jméno úředníka a číslo případu !!
IP zaznamenána

HaRD

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 12 Srpna 2018, 21:25:07 »

Děkuji za upozornění; upraveno.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 12 Srpna 2018, 22:00:17 »

není:-) já ten variabilní symbol vidím pořád:-)  jelikož jde o papíry možná by stálo za to, to přesunout do kuchyně.
Je lepší na první nástřel anonymizace zamazat i město odkud to je, přece jen to potom přitahuje méně pozornosti úředníku (může si toho všimnout někdo ze stejného úřadu a upozornit toho kdo to má starosti)
IP zaznamenána

HaRD

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 12 Srpna 2018, 22:52:13 »

TEĎ už to snad je OK.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 12 Srpna 2018, 22:58:25 »

Přesunuto.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 12 Srpna 2018, 23:14:19 »

Odpor vás nic nestojí, a nemusíte tam nic zdůvodnovat.
A zajistit spis je to první co je potřeba udělat:-)
Jestli to máte daleko je tu sít nahližitelů.-)
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 12 Srpna 2018, 23:16:15 »

nebylo-li PČR řečeno, že předjížděl, pak bych to viděl na jasné vyhýbání se překážce
IP zaznamenána