Zdravím,
řeším problém vzdáleně podobný tomuto:
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=6615.0Cirka 2 měsíce zpět jsem při jízdě do práce potkal traktor/bagr, jak si to valí nějakých 10-15 km/h. Na silnici plná čára, cestou jsem přehlédl zákaz předjíždění - traktor/bagr nevypadal, že by chystal nějaké manévry, v protisměru na viditelnou vzdálenost (cca nějakých 500 m) nikde nikdo .. no, ve finále jsem mu bokem vyleštil gumu, protože blbec odbočoval (a neupozornil na to skrze blinkry) ve chvíli, kdy jsem ho já chtěl předjet - samo jsem ho nedobrzdil.
Škody:
traktor/bagr - 0,- (vyleštěná guma jako bonus)
moje škodovka - cca 10 000,- boční plech + barva
No, byli zavolání policajti, vše se sepsalo, atd. a mě teď po dvou měsících přišel z Magistrátu příkaz na 5000,- Kč (trest / pokuta) + 1000,- za správní náklady + 1 rok zákaz činnost (řízení).
No a teď co s tím v takové situaci? Má smysl podávat odpor? Prachy co si naúčtovali vem čert (byť zabolí), ale zákaz řízení je pro mne vcelku na pytel, už jen kvůli tomu, že veřejná doprava do zaměstnání je slabě řečeno na pytel. Kdybych nebyl tehdá truhlík, tak jsem si vzal svých pět upadlých švestek a jel dál, ale po bitvě bývá každý generál.
Budu rád za každou radu.
Rád bych tímto také požádal o řešení v neveřejné sekci.