april: určitě lze, ale obávám se, že bych nahlédnutím do systému před vrácením odesílateli po sobě mohl zanechat nějakou digitální stopu a kdyby došlo na lámání chleba,správní orán by se točil na něčem typu:
"doručeno sice správně nebylo, ale provozovateli musely být známy skutečnosti ... jeho postup byl tedy vědomě obstrukční ... proto je vše v pořádku a holomek provozovatel nám po právu dluží pokutu i s náklady řízení.".
jakubb: Vůbec nevadí, i taková je možnost.
U obálky si 100% jistý nejsem, protože už ji nemám jak zkontrolovat, ale neumím si představit, že bych nevědomky zvoral tak triviální úkon jako je nadepsání obálky.
Podací lístek mám schovaný a je nadepsaný správně.
Čistě teoreticky, kdyby byla špatně nadepsaná obálka (o čem silně pochybuji), mají přednost údaje na obálce nebo na podacím lístku?
Číkus: jaká by v takovém případě byla délka lhůty? Vzhledem k tomu, že příkaz už byl na provozovatele, tak vyčkat na prekluzi "SprDele" a následně se vytasit s podacím lístkem žádat vydání bezdůvodného obohacení?
Jen nevím jak bych prokázal, že podací lístek patří právě k tomu odporu a ne k něčemu úplně jinému.
Grave: přesně tak.
Jak už jsem psal výše, podací lístek je na 100% vyplněn správně, u obálky to v tuto chvíli s jistotou říct nedokážu, nicméně odeslal jsem v životě dopisů stovky, ne-li tisíce a nikdy předtím se mi to nestalo

Otázka teď je, jak by se k tomu správní orgán postavil.
Z pohledu správního orgánu je vše jasné - vydali příkaz - odpor ve lhůtě podán nebyl - právní moc - exekuce.
Na druhé straně bude provozovatel, který tvrdí, že odpor podal včas, ale správnímu orgánu nebyl kvůli chybě pošty doručen.
Provozovatel sice má podací lístek se zásilkou adresovanou magistrátu, na podatelně ale žádný záznam o podání nebude.
In dubio pro reo by sice měli provozovateli dát za pravdu, ale všichni víme jak to chodí a člověk se kolikrát nedovolá spravedlnosti ani v mnohem jednoznačnějších případech.