30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 8

Autor Téma: Značka - asi ji dobře nechápu  (Přečteno 5387 krát)

Hanni

• Zobrazit profil
Značka - asi ji dobře nechápu
« kdy: 25 Října 2017, 16:50:26 »

Dobrý den, prosím, potřebuji poradit s touto značkou, nejlépe graficky, prý jsem parkovala špatně. Takže jak přesně platí? Odkud přesně a kam platí? (Na dodatkové tabulce je šipka vlevo a 20m)
« Poslední změna: 28 Prosince 2017, 09:47:10 od hh »
IP zaznamenána

Moto007

• Zobrazit profil
Re:Značka - asi ji dobře nechápu
« Odpověď #1 kdy: 25 Října 2017, 17:51:42 »

Jedná se dodatkovou značku E8d //Úsek platnosti  Značka vyznačuje úsek, pro který platí značka, pod níž je tabulka umístěna. // , a já bych ji její platnost vyložil tak, že neparkuji 20 m od značky, čili auta na foto parkují správně.

https://zakonyprolidi.cz/cs/2015-294   příloha 6
« Poslední změna: 25 Října 2017, 17:54:14 od Moto007 »
IP zaznamenána

kravamaga

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Října 2017, 18:41:25 »

To si ji prave vykladate spatne, dodatkova tabulka oznacuje usek platnosti dopravni znacky, tedy v useku 20 m od znacky je zakazano zastaveni, teda auta na fotografii parkuji spatne.
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Října 2017, 19:26:04 »

To si ji prave vykladate spatne, dodatkova tabulka oznacuje usek platnosti dopravni znacky, tedy v useku 20 m od znacky je zakazano zastaveni, teda auta na fotografii parkuji spatne.

Ano, též chápu jako úsek od značky vlevo 20m, ale z té fotky to není patrné, auta mají "čumák" ještě před tyčkou značky, takže ten zákaz směrem vlevo platí i před značku?
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25 Října 2017, 20:22:55 »

Kdyby něco, vy jste neparkovala, ale šla auto jen vyzvednout a nebo Vám vznikla náhlá technická závada nedovolující auto přeparkovat ihned... ;)
IP zaznamenána

asmodeus

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Října 2017, 21:31:08 »

:)
Zákaz je evidentně platný na místa před garážemi, aby mohli jejich uživatelé zajet a vyjet.
IP zaznamenána

kravamaga

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Října 2017, 21:46:50 »

Zákaz je evidentně platný na místa před garážemi, aby mohli jejich uživatelé zajet a vyjet.

Samozřejmě, ale protože se jedná o křižovatku, tak před značkou není také možné stát. Respektive možné to je, ale musí se počítat s tím, že bude někdo prudit.

https://goo.gl/maps/2k3xQUm2eb42
« Poslední změna: 25 Října 2017, 21:53:06 od kravamaga »
IP zaznamenána

asmodeus

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 26 Října 2017, 13:47:37 »

hned bych tam plácnul tohle

IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 26 Října 2017, 18:09:00 »

Samozřejmě, ale protože se jedná o křižovatku, tak před značkou není také možné stát. Respektive možné to je, ale musí se počítat s tím, že bude někdo prudit.

https://goo.gl/maps/2k3xQUm2eb42

Proč myslíte že jde o křižovatku?
Není to označené jako křižovatka a plocha u garáží ani nevypadá jako pozemní komunikace.. asi to je jen výjezd z místa mimo pozemní komunikaci.
Když jsou auta před značkou tak asi parkují správně.
IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 26 Října 2017, 18:25:28 »

Když vezmu jako analogii třeba parkoviště pro invalidy u obchodních domů, tak je jasné, že zákaz neplatí za značkou, ale před značkou a to do vzdálenosti 20 m vlevo. Takže podle mě můžu parkovat za značkou - tedy pokud nestojím ve výjezdu z garáže.
IP zaznamenána

asmodeus

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 26 Října 2017, 19:40:08 »

Já bych argumentoval tím, že stojím před značkou a nejedna se o křižovatku, ale o napojení účelově komunikace.
Považuji za samozřejmé, že značka platí za sebe a ne dopředu, pokud není vyznačeno jinak.
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 26 Října 2017, 20:09:24 »

Já bych argumentoval tím, že stojím před značkou a nejedna se o křižovatku, ale o napojení účelově komunikace.
Považuji za samozřejmé, že značka platí za sebe a ne dopředu, pokud není vyznačeno jinak.

Takto jsem argumentovala a jsem uznaná Příkazem vinnou za stání na zákazu zastavení. Domnívám se, že 99% lidí chápe na sídlišti značku jako já a denně tam parkují, ovšem všichni ji asi chápou tedy špatně, proto jsem zde vznesla dotaz, jak tedy značka opravdu platí a zda má cenu dál bojovat. Pokud pochybím, tak ok, ale zatím tedy stále nevím, jak to autor značky myslel.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 26 Října 2017, 20:22:24 »

Ano, má cenu dál bojovat. Provinila jste se tím že jste stála na zákazu zastavení, podle fotky jste ale nikomu nepřekážela, auta do garáží můžou vjet v pohodě, hasiči, popeláři projedou, mohlo by tam být normálně parkoviště pro tři auta. Zvlášť na sídlištích každý místo dobrý. Jedná se tedy o buzerační pokutu kterou bych rozhodně bez boje neplatil.

Ale chtělo by to více info, píšete že vám přišel příkaz, tudíž jste byla na místě ztotožněna městským buzerantem?

Pokud podáte odpor proti příkazu riskujete pouze to že vás to bude stát o 1000kč víc ale šance jsou.
« Poslední změna: 26 Října 2017, 20:25:55 od t4455 »
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 26 Října 2017, 21:25:01 »

Ano, má cenu dále bojovat. Anonymizujte příkaz a nahrajte sem. A taky si udělejte výlet na úřad pro spis na zakládě čehož se dá stavět další argumentace. Teda pokud se rozhodnete bojovat.
IP zaznamenána

Hanni

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 27 Října 2017, 17:41:28 »

Ano, má cenu dále bojovat. Anonymizujte příkaz a nahrajte sem. A taky si udělejte výlet na úřad pro spis na zakládě čehož se dá stavět další argumentace. Teda pokud se rozhodnete bojovat.

Budu moc ráda za každou další radu.
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 8