30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: MP Praha varuje před špatným kurzem  (Přečteno 11760 krát)

Jan Novák

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:MP Praha varuje před špatným kurzem
« Odpověď #15 kdy: 11 Října 2017, 11:37:26 »

Je před volbama, Krnda vystrčí dva fízly, co konají zjevné dobro a stream udělá propagaci MP zdarma.
Je to snazší než nějaké patlání se s ČOI a řešením klamání spotřebitele nebo trestní oznámení pro podvod...
Prostě to zařídíme.
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 11 Října 2017, 11:55:14 »

Problém je, že ČOI nekontroluje směnárny a ČNB se sice snaží, ale směnárny prostě ty předpisy splňují (ale de facto obcházejí).
IP zaznamenána

Jan Novák

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 11 Října 2017, 13:40:34 »

Problém je, že ČOI nekontroluje směnárny a ČNB se sice snaží, ale směnárny prostě ty předpisy splňují (ale de facto obcházejí).

Podle mě vystavení nějakého obecného kurzu před hejly a skutečného kurzu někam na protější stěnu ve výši kolen pasuje skvěle na
§ 209Podvod
(1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 06 Března 2018, 07:19:18 »

By mě zajímalo jestli u bankomatů v zahraničí taky stojej zedníci a raděj cizincům

https://www.stream.cz/jak-na-to/10023525-jak-bezpecne-vybrat-penize-z-bankomatu-v-zahranici
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 06 Března 2018, 10:21:05 »

Bude mě taky někdo na letišti z národního výboru upozorňovat že tam 0,2 l vody stojí 120kč? Nebude, musím si to přečíst sám.
Pokud se cenu dozvíte přímo a na rovinu, tak je to sice zlodějna, ale je to problém zoufalce, který na to skočí. Ale pokud směnárny cíleně mlží o kurzu, schovávají nevýhodný kurz do poplatků napsaných malým písmem a k tomu vytváří na zákazníky nemalý nátlak, tak to už nenazývám svobodným podnikáním. Je to velmi strovnatelné postavení, jako když fízl bez důkazů dělá nátlak na řidiče za vymyšlený přestupek.

Jo a to, že voda je základní životní potřeba, a že na tom letišti se hyeny domluvily, že vodu koupenou za 10 kč budou prodávat s tisíci !!! procentní marží protože jim je jasný, že skoro každej se při tom x hodinovym čekání prostě potřebuje napít a do města do supermarketu si pro tu vodu prostě nedojede to vám jako nátlak nepřijde ??? !!!! Proti tomu je 10 kaček za EURO, v místě kde jsou desítky dalších možností kde si peníze lze vyměnit výhodněji královsky férová nabídka !
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 06 Března 2018, 10:56:50 »

@pk202: vy asi hodně cestujete letadlem, že? :D
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 06 Března 2018, 15:30:37 »

Ne necestuji, ale párkrát jsem již někoho na letišti vyzvedával. Pravda pohříchu je to již pár lez nazpět. Nicméně pokud jsem tam musel čekat trochu déle a potřeboval se občerstvit, protočily se mi z těch cen panenky.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 06 Března 2018, 15:49:45 »

Ad voda na letišti - pokud tam budou lidi kolabovat žízní, na záchodech nic pitného neteče a prodejci vody se dohodnou na nesmyslné ceně, kterou lidi platí jen kvůli vzniklé tísni, tak se dopouštějí TČ lichvy v druhém odstavci (spácháno v organizované skupině).

Pokud jen prodávají předraženou vodu na základě principu nabídky a poptávky, tak je to maximálně laesio enormis a MP do toho stejně jako u nevýhodného kurzu (jde-li skutečně jen o kurz a ne o forinty, dvojí sazby různě velkým písmem atp.) nic není (pokud tedy nehodlají oznámit nedovolený kartel na ÚOHS). Na druhou stranu, každý je svého štěstí strůjcem a má-li směnárník či vodárník pocit, že radnice naúkolovala MP nezákonně a opičáci mu místo rozdávaní pokud kazí byznys, ať si to řeší on, já třeba kvůli tomu, že MP si v centru Prahy o něčem povídá s turisty, intervenovat nebudu, i kdyby mělo jít o jednání mimo rámec působnosti vymezené zákonem 533 ...
« Poslední změna: 06 Března 2018, 15:52:46 od hh »
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 06 Března 2018, 17:01:49 »

Dobrá zpráva je, že na pražském letišti už pár let máme supermarket Billa, kde mají ceny snad úplně stejné jako v jiných Billa krámech. A funguje od 6:00 do 22:00.

http://www.prg.aero/cs/o-letisti-praha/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/supermarket-billa-v-letistni-hale/

Předtím, pokud si vzpomínám, byla nejlevnější balená voda v automatech - 0,5l/15Kč.

Za bezpečnostní kontrolou to už není tak jednoduché, ale jako možnosti vidím mít s sebou nějaké vodnaté ovoce/zeleninu nebo prostě naplnit prázdnou láhev z vodovodu (pozor: na některých letištích mají jen užitkovou vodu).
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 06 Března 2018, 17:13:20 »

Citace
Za bezpečnostní kontrolou to už není tak jednoduché
Zejména na T1 na Vejklev Hejvl Erport - kdo ještě neletěl mimo Schengen, tak konrola je až za vstupem do gate, v gate nejsou WC a po 7. hodině ranní (pokud to není první letadlo z toho gate) jsou automaty s předraženou vodou vybrakované. Vyzkoušel jsem 2x, pořád stejný, takže mimo Schengen lítám zásadně z Blavy nebo Vídně (ono i do Schengenu, z Brna je to časově stabilní a blíž).
« Poslední změna: 06 Března 2018, 17:15:57 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 06 Března 2018, 17:33:08 »

Z T1 lítám často a absence WC či vodní cisterny za bezpečnostní kontrolou (která je přímo v gate) jsem si za celou tu dobu nestihnul všimnout. Patrně proto, že se napiju doma, a znovu dostanu žízeň až v letadle. Pokud se někdo dostane do vodní tísně za těch pár minut v průběhu boardingu, tak bych řekl, že Terminál 1 není jeho hlavní problém.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 06 Března 2018, 18:20:06 »

Ano, pokud je pobyt v gate do 60 minut, no problem. Asi jsem měl 2x smůlu, že se to natáhlo přes 90 minut (snad až 2 hodiny, přesně se nepamatuji) a problém byl nikoli žízeň, ale seniorská prostata, prázdný automat mi nevadil, pouze jsem ho zaznamenal. Když se boraduje obr A 380 (Emirates), tak dav tam musí být dost v předstihu. Nicméně i když jsem letěl s QTR A 320, tak jsme tam tvrdli přes 1,5 hodiny.
Na WIE/BTS jsou non-schenegen terminály za bezpečnostní kontrolou podstatně přívětivější.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 06 Března 2018, 18:20:38 »

na letišti jsou vody plný trubky a ta je na rozdíl od jiných destinací pitná.
A prázdnou 0,5l petku nebo kelímek přes kontrolu normálně pustí.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 06 Března 2018, 18:23:47 »

Nadávám na T1, nikoli T2, ten je super. Třeba WIE má, na rozdíl od PRG, vodu z trubek vlažnou a hnusnou.
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 06 Března 2018, 20:07:15 »

Teď jsem o víkendu byl v Praze na exkurzi po letišti a ty ceny všeho jsou brutální nejenom vody. Nabízeli tam třeba pivo malé za 90 Kč, no dejte si...

Každou chvíli jezdí doprava na terminál 3, kde jsou automaty na kafe a pití za přeci přijatelnější ceny, i ta jídelna má levnější jídlo. Stačí sednout na bus a jet pět minut.
IP zaznamenána