Tak tu máme pokračování. Ve schránce dopis fikcí.
Už 2 hodiny na tohledím s otevřenou hubou a nedaří se mi ji zavřít. Nechápu, jak je něco takového v právním státě možné.
Po zastavení policií, jak už jsem psal výše, 8 měsíců se nic nedělo a teď...PŘÍKAZ!

"František Vomáčka se uznává VINNÝM ze spáchání přestupku. Jmenovaný porušil obecně závazný předpis, čímž naplnil skutkovou podstatu přstupku. Přestupek byl spáchán z nedbalosti."
To si snad dělají kozy, ne?
" ...po zhodnocení dostupných materiálů, kterými jsou oznámení o přestupku a výpis z Evidenční karty řidiče, dospěl správní orgán k závěru, že Farntišek Vomáčka nerespektoval...."
"...Jmenovaný tedy porušením citovaného zákona o sil.prov. naplnil skutkovou podstatu přestupku..."
"Uloženou pokutu považuje správní orgán za odůvodněnou, přiměřenou a v plné míře respektující zákon o odpovědnosti za přestupky "
" ... Jelikož správní orgán považuje výše uvedená skutková zjištění za dostatečná a protiprávní jednání řidiče za nepochybně prokázané, na základě shora uvedených důkazních materiálů, považuje vydání tohoto příkazu za odůvodněné. " - ČÍM KURVA ODÚVODNĚNÉ?

?
" Po zvážení všech relevantních skutečností, shrnutí dílčích závěrů a zhodnocení celé věci bylo rozhodnuto tak, jak je uvedeno ve výrokové části tohoto příkazu."
Já jsem byl asi poslední roky v komatu, nebo jsem na jiné planetě! Oni mají jen zápis o přestupku, navíc nepodepsaný a považují dokazovaní za jasné a odůvodněné?
Opravte mně, jestli se pletu, ale nemají povinnost zajistit důkazy, zhodnotit je, zabývat se materiálním zakem " přestupku " atd?
Je možné, že mi nemusí ani dát vědět o zahájení řízení a hned pošlou příkaz? CO nějaké podání vysvětlení atd?
Pletu se?