30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9

Autor Téma: Výzva za parkování v Liberci. Helmut?  (Přečteno 4084 krát)

Mesec

• Zobrazit profil
Re:Výzva za parkování v Liberci. Helmut?
« Odpověď #75 kdy: 11 Ledna 2018, 19:27:48 »

Za mě odvolání bodově, rozebírat každou stránku. S tím ti poradí zkušenější, já to ještě nikdy zatím nedělal. Zkus něco sepsat, použij nějaký vzor z vyřešených případl a pak to nahoď.
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 23 Ledna 2018, 16:46:51 »

Hezký den,

dal jsem do kupy několik bodů mého odvolání.

Jde zatím o draft a moc vás prosím, abyste mi na to koukli a napsali připomínky.

Díky :)

Odvolání
  • Správní orgán v Rozhodnutí o přestupku v odůvodnění na straně 4 uvádí, že normální reakcí běžného, rozumného a řádného občana je hned reagovat na výzvu k zaplacení určené částky, kde jsem měl sdělit, co se daný den stalo. Svoji výpověď jsem Správnímu orgánu sdělil až při nařízeném ústním jednání během řízení o přestupku provozovatele, což Správní orgán v odůvodnění označuje jako chybně zvolenou strategii a pokládá moji výpověď za smyšlenou. S tímto tvrzením zásadně nesouhlasím. Využil jsem svých práv a možností sdělit Správnímu orgánu svoji výpověď a nepokládám za rozhodující, zda to mělo být učiněno reakcí na výzvu či u ústního jednání. Tento důvod není nijak relevantní.
  • Správní orgán dále v Rozhodnutí o přestupku na straně 4 a 5 uvádí dva hypertextové odkazy na internetové stránky www.30kmh.cz s důvodným podezřením, že jsem měl postupovat dle návodu na obstrukční postup na internetových stránkách uvedeným. První hypertextový odkaz <odkaz na sekci Přišla mi "výzva" - co mám dělat?> odkazuje na výpis vláken internetového fóra. Druhý uvedený odkaz <odkaz na toto zamčené vlákno> není funkční a zobrazuje se chyba 404. Žádný takový návod na uvedených odkazech není a jakékoliv použití obstrukčních metod zásadně odmítám.
  • V Rozhodnutí o přestupku Správní orgán neuvedl materiální podstatu přestupku.
  • Správní orgán zamítl moji žádost předvolat svědkyni, která by mohla ověřit pravost mé výpovědi a tento fakt o zamítnutí výpovědi svědkyně dále v Rozhodnutí o přestupku nijak nefiguruje a nebylo k němu přihlédnuto.
  • V Rozhodnutí o přestupku Správní orgán uvádí, že celá záležitost byla řešena v rámci dohledu nad bezpečností, což si odporuje se stranou xy spisu, kde je uvedeno, že Městská policie na místo dorazila na základě telefonátu oznamovatelky, která oznamovala automobil parkující u nákladové rampy.
  • Na základě výše zmíněných důvodů navrhuji zproštění viny a zastavení řízení v plném rozsahu.

Vynechal jsem tam bod ohledně podjatosti, neb nevím, jak moc do toho zabrušovat, či nikoliv...
« Poslední změna: 23 Ledna 2018, 16:49:14 od pokutnik »
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 25 Ledna 2018, 08:35:06 »

7. Vznáším vůči paní XY námitku podjatosti, neboť její stanovisko během rozhodování je značně subjektivní. Úřednice tvrdí: "...tím spíše je podivné, že...zvolené procesní strategie" (opiš celý odstavec !)

a) Vůči mně bylo zahájeno správní řízení ve věci údajného spáchání přestupku, za který se ukládá podle zákona č.361/2000 Sb. pokuta.

b) Úřednice odmítá předvolat svědkyni, neboť je to dle jejího názoru je irelevantní.

c) úřednice odkazuje na určité forum. Já ve svém volném čase si mohu číst co chci a komunikovat s kým chci.

d) z jejího jednání a chování zjevně vyplývá, že má s ohledem a podporou celého oddělení na svůj poměr k věci takový zájem na výsledku řízení, pro nějž lze pochybovat o její nepodjatosti ve smyslu §14 Správního řádu 500/2004 Sb.
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 25 Ledna 2018, 08:39:59 »

Ok, dekuji. A ta moje cast je v pohode?
Dnes k veceru to musim hodit na postu/podatelnu.
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 25 Ledna 2018, 08:43:52 »

Nahoď to sem celé, at se na to mohou kouknout i druzí.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 25 Ledna 2018, 09:34:16 »

doplnil bych bod 7, tak jak to napsal Mesec, písmena c) a b)
b) Úřednice odmítá předvolat svědkyni, neboť dle jejího názoru je to irelevantní. Nicméně výslech svědkyně by měl významně podpořit má tvrzení a ověřit jejich pravdivost. Úřednice odmítnutím předvolání důležité svědkyně významnou měrou porušila procesní záruku spravedlivého a nestranného procesu a navíc se tím dopouští obstrukčního jednání vůči mé osobě!
c) úřednice odkazuje na mé údajné aktivity na jakémsi anonymním foru, aniž by bylo její tvrzení prozkoumatelné. Nicméně prozkoumatelnost jejího spekulativního tvrzení je stejně irelevantní za předpokladu, že já ve svém volném čase si mohu číst co chci a komunikovat s kým chci. Zato je s podivem, že úřednice v pracovní době cíleně vyhledává a usiluje o zjištění mé soukromé komunikace na soukromých serverech, kde úředník nemá co pohledávat, což já osobně beru jako bezprecedentní útok na má, ústavou zaručená, práva na svobodu vyjadřování a útok na mé soukromí. Tato její podivná a rozhodně nestandardní aktivita (která nemá žádnou přímou souvislost s meritem mého údajného správního deliktu) nerozporovatelně rovněž prokazuje její podjatost a měla by být rovněž předmětem šetření, zda-li úřednice nezneužívá svou pracovní dobu k aktivitám, které rozhodně nejsou v popisu její práce a jsou v rozporu se zákonem i se správním řádem!

možná by to šlo ještě lépe nabrousit…
« Poslední změna: 25 Ledna 2018, 09:36:02 od ViktorN »
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 25 Ledna 2018, 22:47:39 »

Díky za spolupráci chlapi. Až bude nějaký další posun, ozvu se :)
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #82 kdy: 19 Února 2018, 17:19:41 »

Ahoj všem.

Tak tu máme odpověď Kraje na mé odvolání.

Kraj rozhodnutí magistrátu zrušil a posílá to zpět k novému projednání.

Předpokládám, že nyní nebude třeba žádná akce, pouze vyčkáme; nicméně hodím to sem, ať jste v obraze.
« Poslední změna: 15 Května 2026, 15:11:06 od poutnik »
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 20 Února 2018, 08:00:25 »

Nádhera, i když zrušení verdiktu by bylo lepší :)

Buď v Liberci dostanou rozum a celou tu šaškárnu zastaví a nebo zkusí zopakovat to co před tím.

IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 04 Června 2018, 12:39:37 »

Ahoj všem.

Máme tu pokračování. Na Poště leží dopis, dnes je poslední den lhůty pro vyzvedutí.

Šel jsem to vyzvednout a Pošta dopis nenašla.

Co teď? Mám po Poště chtít nějaké potvrzení o ztrátě? Bude mi to k něčemu?

Nebo se na to mám vybodnout a jít se místo na Poštu podívat rovnou do spisu na Úřad? :D

Díky za info.
« Poslední změna: 04 Června 2018, 12:44:48 od pokutnik »
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 04 Června 2018, 13:06:37 »

Co říká sledování pošty (předpokládám, že číslo RR***CZ znáte z oznámení zanechaného ve schránce)? Šel jste na správnou poštu (tedy na tu, která je uvedena v tomto oznámení jako místo, kde je zásilka uložena)? Z pošty jste samozřejmě neměl odejít s prázdnou, chtělo to alespoň libovolné potvrzení toho, že jste tam byl, chtěl jste zásilku a nedali vám ji (důvod si tam klidně mohli vymyslet sami, nemusí rovnou přiznávat, že by dopis ztratili).
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 04 Června 2018, 13:10:34 »

Podle RR***CZ sledování jsem byl na správné Poště. Byl o tom přesvědčený i pán za přepážkou. Půl hodiny hledal, nenašel. Vzal si na mě tel. číslo, že zavolá, když najde. V 15:00 se tam tak jako tak vracím a budu chtít potvrzení.

Pokud se to nakonec nenajde (což je pravděpodobné), skočím naproti na Magistrát nahlédnout do spisu, ať mi tam neběží nějaká lhůta. Pochybuju totiž, že by v dopise stálo Ukončení řízení...

Nebo této ztráty mohu nějak jinak využít ve svůj prospěch?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 04 Června 2018, 13:29:50 »

Zajít na magistrát můžete, ale pokud to nehodláte spojit s něčím dalším (šel byste tam tak jako tak, chcete nahlédnout do spisu či něco zjistit mimo záznam), tak mi to připadá zbytečně hujerské - i pokud té situace nechcete nijak využít, tak stačí magistrátu napsat či zavolat, že uloženou zásilku vám pošta nevydala a ať ji laskavě pošlou znovu, nebo si to na poště vyreklamují.

Zda to lze využít není jasné. Pokud víte, že to není rozhodnutí, mohl byste dopis jednoduše ignorovat a pokud nepřijde ani dodatečně, tak pak rozhodnutí napadnout mj. právě kvůli tomu, že ten dílčí úkon v průběhu řízení vám nebyl doručen (zejména je-li to něco důležitého, např. výzva k seznámení se s podklady před rozhodnutím). Problém spočívá v tom, že jste o tom doručování věděl a není úplně jisté, že by to bylo posouzeno striktně ve prospěch účastníka (tuzemský SO i soud by jistě byl za určité konstelace hvěz schopen vyložit § 24(1) SprŘ textualisticky tak, že jelikož jste si zásilku nevyzvednul, považuje se za fiktivně doručenou, jelikož takový drobný detail, že vyzvednout ani nešla, zákon neřeší ...)
IP zaznamenána

icu

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #88 kdy: 04 Června 2018, 13:37:57 »

Potvrzení bych určitě chtěl, nicméně nejsem si jist, jak pošta bude ochotná takové potvrzení vydat. Reklamovat zásilku nejspíš nemůžete (pošta tvrdí, že to může jen odesilatel) a dovedu si představit, že pošta bude nakonec tvrdit, že zásilku vhodila následující den do schránky.

Poradit mohu jediné - nahrávat celou návštěvu (IMHO audio stačí) a jít tam optimálně se svědkem.
IP zaznamenána

poutnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #89 kdy: 04 Června 2018, 13:42:28 »

V posledním tahu to Kraj po Odvolání vrátil na Magistrát k novému projednání, takže je klidně možné, že to bude další Rozhodnutí (opravené).

Jak se staví případná telefonická/písmná reklamace na Magistrát ke lhůtám? Dneska mi oficiálně začíná běžet lhůta na odvolání (pokud je v obálce Rozhodnutí), o kterou se čekáním na opětovnou zásilku připravuji či nikoliv?

icu: Díky. Na Poště budu na potvrzení trvat a celé si to nahraju.
« Poslední změna: 04 Června 2018, 13:46:34 od pokutnik »
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9