30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Mlhovky - prikaz  (Přečteno 4539 krát)

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
Re:Mlhovky - prikaz
« Odpověď #30 kdy: 01 Srpna 2017, 14:46:29 »

Teda tohle mi fakt nedá... Vás zapřísáhlý anti-mlhovkáře bych fakt rád potkal někde v severní Evropě v zimě u moře. To musí bejt ale "zábava".  ::)

Apropo, chápu, že někde ve městě v noci je to nepříjemný, ale uplně stejně nepříjemný jsou debilně seřízený světlomety na nějaký starý kraksně nebo na naloženým autě. Zajímalo by mě jestli při tomhle taky hned vyskakujete z auta a školíte...  ::)

V zásadě tvrdíte, že nejste sám, kdo se chová jako idiot. To má být druh omluvy?
IP zaznamenána

anon

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 01 Srpna 2017, 15:15:37 »

V zásadě tvrdíte, že nejste sám, kdo se chová jako idiot. To má být druh omluvy?

Jízda v mlze s mlhovkami je idiotské chování?
IP zaznamenána

Stilg

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 01 Srpna 2017, 16:57:21 »

Taky se pridam k tem, kterym prijde tady ta hysterie kolem chybneho uziti mlhovek totalne prehnana.
Jak rikam, je to samozrejme chybne pouziti, ale ty reakce mi prijodu jak kdyby to oslnovalo jako <|>, pricemz v naproste vetsine pripadu je to sotva patrne. Na mokre silnici mozna lehce neprijemny odraz.
Vyjimky se samozrejme najdou jako u vseho.

Nedavani blinkru mne teda sere mnohem vic, nez to ze nejaky pako rado jezdi zbytecne s mlhovkama. A jak rikam, neni to obhajovani, ale spis se pozastavuju nad intenzitou tech reakci.

A to adorovat nejake vemeno, co ho neci chyba nebo hloupost vede az k fyzickemu napadani... To zas ve mne vyvolava chut proskolit takoveho debila. Ne, zelezo bych po facce samozrejme netahal, nejsem magor. Ale napadl mne, schytal by to peprakem. A ze uz utok netrval... to se dost spatne dokazuje, a pokud je zrejme, ze mne napadl... a i kdyby, tak ta situace kdy jeden nekomu vrazi a jde pryc a druhy si to nenecha libit, a oplati, je uplne na miste.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 01 Srpna 2017, 18:53:30 »

Už bych se opakoval a to mě nebaví, jen doplním že jsem i pro zrušení povinného svícení přes den. Těch klaunů co si myslí že uměj vyměnit žárovku a pak oslňujou ostatní protože to prostě neuměj jsou plný silnice.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 02 Srpna 2017, 13:26:46 »

Jízda v mlze s mlhovkami je idiotské chování?

V mlze ne.. ale počasí na mlhovky je výjimečně.. a poměr aut s mlhovkou když má mít rozsvícenou a s mlhovkou když to nemá smysl je asi tak 1 ku 100..

a taky to nejen oslňuje, ale na spoustě aut pak není moc vidět když se rozsvítí brzdovky..
..a řidiči kterým mlhovky vadí a dostanou se za mlhovkáře tak se často snaží za každou cenu dostat před něj a vznikají nebezpečné situace..

Těch klaunů co si myslí že uměj vyměnit žárovku a pak oslňujou ostatní protože to prostě neuměj jsou plný silnice.

A taky obráceně.. druhý extrém k mlhovkářům.. když řidič v autě s denním svícením přestane úplně používat světla.. pak je šero a prší a on má vpředu dvě bludičky a vzadu nic..
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 02 Srpna 2017, 22:36:44 »

vzadu má odrazky, které jsou vámi rozsvícenými světlomety vidět  ;)
IP zaznamenána

Mates

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 03 Srpna 2017, 08:57:23 »

vzadu má odrazky, které jsou vámi rozsvícenými světlomety vidět  ;)
Kupodivu .. ne vždy ...
Mi to přijde že s těmi odrazkami se to moc nepřehání. Fakt kolikrát vidím vepředu auto, které je krásně tmavé a nic se neleskne .. ač já svítím :). Možná na dálkové se to zaleskne .. ale zase kdo jezdí na dálková světla po městě.
IP zaznamenána

motoosman

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 03 Srpna 2017, 09:56:52 »

Aby jste se nedivil. Trend je jezdit na dálková světla s odklonem před protijedoucím vozidlem.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 13 Října 2017, 13:24:48 »

Kontaktoval mě autor tohoto vlákna přes SZ, s ohledem na vývoj případu žádá o přesunutí do neveřejně sekce, prosím moderátory o vyhovění.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 13 Října 2017, 15:47:57 »

Provedeno. Zakladateli vlákna to prosím sdělte, když už jste se mu rozhodl dělat prostředníka, a při té příležitosti ho upozorněte na existenci odkazu „Oznámit moderátorům“ vpravo dole u každého příspěvku.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 13 Října 2017, 16:16:15 »

Nikomu jsem se prostředníka dělat nerozhodl. Autor se mi ozval sám od sebe s touto prosbou kterou už zde sám jednou psal a nebylo na ní reagováno.
Pro dobrotu...
IP zaznamenána

Derek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 15 Října 2017, 19:57:28 »

Provedeno. Zakladateli vlákna to prosím sdělte, když už jste se mu rozhodl dělat prostředníka, a při té příležitosti ho upozorněte na existenci odkazu „Oznámit moderátorům“ vpravo dole u každého příspěvku.

Omlouvám se, že jsem zvolil cestu "komunikace" skrze ostřílenějšího kolegu, ale jednak jsem o přesun do neveřejné sekce sám v tomto vláknu žádal dvakráte (halt to asi v tom mlhovkovém hejtu zapadlo), jednak jsem netušil, že bonz tlačítko na hlášení (nevhodných atp.) postů je určeno i na takovéto žádosti.
IP zaznamenána

Derek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 15 Října 2017, 20:29:50 »

Stručně sepíšu stávající události, dokumenty sem snad ani dávat nebudu (specifičnost kauzy, ani anonymizace by moc smysl neměla).

únor 2017 zastaven PČR skrze rozsvícené přední mlhovky
červen 2017 příkaz, reagováno odporem před koncem lhůty
červenec 2017 osobní návštěva úřadu, spis neposkytnut díky nepřítomnosti ouřady, výsledkem šťavnatý zápis
srpen 2017 získána kopie spisu
říjen 2017 nařízení termínu ústního jednání

Přestupkem je nedbalostní jednání spočívající v použití předních mlhovek, kdy podle úřadu nebylo pro jejich použití důvod a že také chyběly zadní mlhovky. Vychází z videa PČR.
Video je vcelku jasné, zájemcům poskytnu skrze SZ. Ale jsou tam jak vidět zapnuté přední mlhy, tak nesvítící zadní. A v rámci daného úseku (cca 200m od likvidačního stanoviště nimrodů po místo zastavení a kontroly) je video opravdu prosté mlhy, srážek nebo něčeho podobného.

Jelikož je se lhůtami docela dobře našlápnuto a jde o Stč kraj, tak to chci cpát do odvolačky - nic moc jiného tam ani dle mého nevypadá schůdně. Ani s tou odvolačkou si tolik nefandím, ale chci zkusit tuhle procesní strategii a hrát to co nejdál, ať si za svoje peníze taky trochu užiju.

Po víkendu odešlu omluvu z navrženého termínu skrze dlouhodobě plánovanou služební cestu, mám potvrzení od firmy.
Jednání se beztak nemám v plánu účastnit osobně  - daleko, nářez v práci.

Teď bych se rád zorientoval v tom, co říkat, respektive psát ve vyjádření k nařízenému jednání a co si naopak schovat na kraj.
Úřad je už se vším předběžně hotovej, aneb tohle ze závěru liebesbriefu "Vzhledem k tomu, že lze předpokládat, že v rámci nařízeného ústního jednání bude ukončeno dokazování ve věci, bude Vám jeho závěrem dle § 36 odst. 3 správního řádu, před vydáním rozhodnutí, dána možnost vyjádřit se k podkladům rozhodnutí."
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 16 Října 2017, 14:32:48 »

Ohledně podkladů jim nepište nic. Po jednání by vám měli dát lhůtu k seznámení. Je logické, že před jednáním nemají všechny podklady k dispozici, je to možné nejdříve po něm. Navíc nemohou predikovat, že je budou mít k dispozici ihned po jednání (mohly vyplynout nové skutečnosti vyžadující další dokazování)
Jakmile je tedy budou mít pohromadě, musejí vám umožnit se s nimi seznámit a stanovit k tomu lhůtu. Viz SprŘ.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #44 kdy: 18 Října 2017, 21:51:46 »

Pokud jednání ještě neproběhlo, tak jim pošlete podjatost, tím musí dojít k odložení všech úkonů, které nesnesou odkladu, a budete mít čas navíc než to projednají a než nařídí nové jednání.

Jinak žasu, jak může někomu tak hrozně vadit těch 21 W červeného světla, fakt že jo. Mě teda mnohem víc oslňují motorkáři s dálkama, a to klidně i ve dne.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky