PVS: řidičák zásadně při každé kontrole nedávat? Maximálně ukázat?
BINGO. Ukázat a natočit si to ukázání na mobil, včetně následné vzrušené diskuze na téma, že mu jej MUSÍM dát do ruky, aby jej mohl zkontrolovat, zdali se nejedná o padělek...
A samozřejmě se nenechat následně zastrašit a nevyměknout, jako většina Čechů. Policajti si stejně podle předpisu online lustrují vždy jak auto, tak řidiče, takže vidí, zdali je řidič oprávněn řídit motorové vozidlo nebo není.
Ostatní potřebné doklady mu klidně dávám do ruky - jak předání ORV+zelené karty, tak ukázání ŘP včetně zopakování identifikátorů řidičáku nahlas si nahrávám, aby pak nemohl fízl tvrdit, že jsem nepředložil doklady ke kontrole (zákon č. 361/2000 Sb., § 6 odst. 7 a odst. 8 a taky zákon č. 168/1999 Sb., § 16 a §17). Už mě totiž dvakrát křivě obvinili z toho, že jsem nepředložil ŘP, resp. podruhé ŘP a zelenou kartu (SO1 vždy klasicky bez ohledu na důkazy vinen, 3000+1000 Kč, odvolačka jim to vždy hodila na hlavu).
A abych to fízlům ještě trochu znepříjemnil, nechal jsem si vloni udělat německý řidičák, takže jim teď ukazuji fakáče ještě lépe, protože jak má český fízl argumentovat tím, že chce zkontrolovat, zdali se nejedná o falzifikát dokladu cizího státu...