Jo, byl jsem dost nervózní a ptal se nejspíš směšně, ale nikdy jsem nic neřešil. Prostě nevím téměř vůbec, jak celý tento systém funguje, co měšťák smí a co ne a jak následně probíhá celý proces, tak jsem se zeptal.
Abych to z diskuse o hovně vrátil zpět k věci, tak poučení je
1. S policií (včetně městské/obecní) se nebavíme. V praxi je nejlepší pasivní přístup - tj. strpět to, na co mají právo, tj. prokázat totožnost a respektovat faktické pokyny (výzvy
jménem zákona). Jinak opakovat zaklínadlo např. „nebudu odpovídat“, nebo lépe zcela mlčet, vyčkat až opičáci vyčerpají svoji studnici nápadů a odtáhnou tam, odkud přitáhli.
2. Nervozita v situaci, kdy proti vám stojí ozbrojenec s dvouciferným IQ a pochybnou vizáží a z pozice své domnělé autority do vás něco hustí a cosi chce, přičemž vy nemáte žádnou relevantní znalost ani zkušenost, je zcela přirozená. Způsob, jak tomu čelit, spočívá v kombinaci informovanosti a zkušenosti, přičemž obě složky jsou stejně důležité. S tím prvním lze začít třeba na zdejším fóru, vcelku dobrá a čtivá je např. i tato publikace
http://llp.cz/publikace/jak-si-pocinat-v-kontaktu-s-policistou-a-straznikem/ To druhé je nutné získat jedině praxí, např. že se při obyčejné kontrolní kontrole v autě z toho nezhroutíte a časem třeba zkusíte zvládání konfliktnějších situací typu nepředložení OP

3.
S velkou mocí přichází i velká zodpovědnost (© Spiderman). Chcete-li dosáhnout schopnosti jakýkoliv konflikt s policií, úřady a případně státem zvládnout aniž byste si musel měnit spoďáry či ohýbat hřbet, je dobré začít u sebe. Slavně zvítězit ve velké fekální kauze by sice nebyl problém, ale mě osobně by hanba fackovala.
Nic proti vám nemám, ale překvapuje mě, že mě moralizují lidé, kteří se zabývají tím, jak pokutu pokud možno nezaplatit. (já sám proti tomu nic nemam)
Do poslední kapky krve bych bojoval proti tomu, aby kdokoliv za takovou kravinu dostal od státu/obce pokutu, ale osobně bych vám klidně vyčinil nebo vám ten poklad v rámci akce
ztráty a nálezy doručil do vaší poštovní schránky. Cítíte ten rozdíl?
BTW pokud chodíte tímto travnatým porostem s ozdobnými keři, tak jste asi vyjimeční, protože já jsem tam ještě žádné chodce či hrající si děti neviděl. To mě ale samozřejmě neomlouvá.
V létě tam předpokládám tráva je a možná i ty hrající si děti. Nehledě na to, že chodit po chodníku lemovaném psími hovny musí být fakt zážitek (kdyby každý páníček nechal ten svůj poklad vydělat se vedle chodníku s hlubokomyslným odůvodněním, že vlk taky sere v lese kde chce).